Reeeeegn

Hästarnas inställning till regn:
Lillan fick stå inne och torka idag medans jag var ute och red. Har börjat jogga Sushi lite smått nu och hon känns fin, såklart inte så stark än men hon trampar på bra :) Wihihi vad det är rooligt att rida igen!

Någon som alltid får mig glad

Jag kan inte låta bli att skratta fast än att det är en riktig skitdag, Sushi ser ut som jag vet inte vad haha. Var ute i skogen och skrittade en sväng vilket piggade upp lite. Men det är väl bara att ta nya tag!

Nyfikna bebisar

Fölisarna tyckte att det var väldigt intressant med en liten ponny & vagn ;) Har vart ute och skrittat & joggat Fiona en sväng idag, hon har stått i 2-3 veckor på grund av hosta men nu verkar hon vara bra igen!

Ensam i hagen

Lillan fick vara kvar själv i hagen för några dagar sen när jag skulle rida, hon hade hö som sällskap och de andra hästarna gick i hagen intill så det gick bra. Sushi & Sensation går ihop på dagarna även om hon egentligen borde vara avvand nu. Båda behöver ha fri tillgång till grovfoder på dagarna och det är det inga andra av hästarna som behöver. Jag tar dock in Sensation i stallet själv och pysslar med henne (hon står som ett ljus den lilla stjärnan) och så går hon med de andra medans jag är ute och rider + att hon har egen box på natten. Så tills det dyker upp någon annan lösning så får det funka så här! 

När hösten är som bäst #2
Effis
När hösten är som bäst
Nya grimman!

Idag tog jag in Sensation i stallet ensam för första gången, hon gnäggade emellanåt men stod snällt & stilla för det mesta. Förutom när hon inte ville lyfta bakhoven längre och kickade åt mig, aja baja! Hon har gått med Sushi hela förmiddagen men sen stoppade jag in henne till de andra.
En skrittur på Sushi har jag hunnit med också, jag orkade bara med att putsa sadeln idag (det är ju så trååååkigt) och så har jag gjort iordning stallet åt alla 10 idag, dagens workout ;)
Visst blev hon gullig?

Morning!

Sitter här och smaskar i mig frukost, ska knalla ut till stallet igen snart för att fixa & dona med en massa saker. Ska putsa all utrustning och sånt roligt idag (...). Var på Gekås igår så haffade lite hästprylar, två nya grimmor till Sensation och lite småplock. Vi hörs senare!

Lysande Sickan

Sushi i sin lysande (ha-ha-ha) outfit idag!
Skrittade ut i 40 min på en lite taggad Sushi, men emellan taktning och gnägg så bärde hon sig fint korta stunder, hon orkar ju inte så länge än. Det känns så himla roligt att äntligen vara på väg mot ordentlig ridning igen, är så taggad!

Hagfördelning

Jag sitter och försöker lura ut hur jag ska fördela hästarna i olika hagar, det är ju dags för Sensation och Sushi att skiljas åt även dagtid. Annars har de gått med fyra av ardennerhästarna och så går ponnyerna + Malins nya avelssto ihop. Sushi trivs himla bra i flock men behöver ju äta betydligt mer än kallbloden, Malins avelssto är visserligen halvblod men hon är fet som en tunna så hon går på banting med ponnyerna. Idag släppte jag ut Sushi i en egen hage med fri tillgång till hö, det får gå så länge men hon måste ju få sig en kompis hon med!
Malins avelssto som hon har på foder, tjockisen Evita :) E. Leuthen Ue. Irco Marco

RSS 2.0