Sumering av veckan

Ja jag gick in hårt i början av första veckan men dog av på fredagen haha, har inte riktigt energi till att gå 100% in alla dagar i veckan, men det kommer väl. Har dragit på mig en förkylning nu också som inte gör saken bättre. Ni får två bilder från min och Sushis lilla promenad häromdagen


Longering
Longerade madamen med inspänning i torsdag för att få ner henne i en lång och låg form. Tänkte fortsätta med det 1-2 dagar i veckan och resten tömkörning. Nu får dock sadeln åka på en liten sväng då vi ska göra Malin & Keyson sällskap på deras första uteritt, spännande!

Ännu en ny häst

Hej amigos! Har vart busy de senaste dagarna, skola + tre hästar tar sin lilla tid. Satte i Twist i sulkyn i förrgår och det gick jätte bra, duktig grabb. I måndags kom det hem ännu en häst så nu är det 12 stycken hemma haha, för många... Min syster köpte en halvblodsvalack efter Eighty Eight Keys, 8 år vid namn Keyson. En lite speciell häst som behöver en lugn och trygg ryttare då han kan bli lite osäker och hoppig annars, jätte snäll att hantera, så hoppas att det ska gå bra för dem nu :) Hittade inga bra bilder men ni får se denna från provridningen så länge


Dagens tävling

Idag har jag & Fiona vart i Vartofta och tävlat klubbmästerskap i maraton. Fiona gick jätte bra, va lite seg på första och andra hindret men tredje och fjärde galopperade hon på super bra, speciellt fjärde. Fick såklart bara hinder ett och två på film ;) Vi fick i alla fall en hyfsad tid men när det var dags för prisutdelning så ropades vi inte upp förens i slutet, hade tydligen kört igenom två portar baklänges vilket medför uteslutning. Haha så typsikt mig men orkade inte lägga så mycket energi på det, Fiona gick så bra så det vägde verkligen upp. Lite surt dock när jag tittade på filmen nu från hinder två och jag inte ens kör fel?! Tyckte att de sa att jag körde fel på tvåan & fyran men jag körde minsann inte igenom någon opasserad port haha. Jaja var ju "bara" ett klubbmästerskap men lite tråkigt ändå!

Bilder från i fredags när jag och Sofia var och tränade, smidigt att ha en liten häst ;)

Nykomling


Det här är lilla tjocka Twist! En shettisvalack på 10 år som är född här, alltså halvbror med Fiona. Min faster köpte honom som 3-4 åring och tanken va att hon skulle ha honom som körponny men livet med tre små vilda killar kom emellan. Alltså har herrn inte gjort så mycket, han är inkörd men inte så mycket mer. Jag tyckte att det kändes tråkigt att han bara ska gå och beta halva livet så jag har tagit hem han för att köra till han lite. Får se hur länge han stannar. Han och Fiona skulle bli ett fint par!

Puss! Haha jag tyckte att Fiona va liten med sina 96 cm men hon ser ut som en jätte brevid Twist ;)

Första tömkörningspasset idag!

Sadelfunderingar

Har skrittat Sushi i sadeln två gånger nu men är tveksam på om jag ska fortsätta att rida i den, tycker att den åker fram och hamnar i bakåtvikt trots en anatomisk sadelgjord... Hur tycker ni att det ser ut? OBS varning för tjock och omusklad häst ;)


Haha vet att utrustningen är extremt omatchande men det har en förklaring... Hittar inte mina svarta stigläder + detta bruna träns sitter bättre än hennes svarta

Så vad tror ni?!

Ny header

Den förra va ju så tråkig så slängde ihop denna lite snabbt, får duga tills vidare :) Vad tycks? Bättre än den förra va? Tryck på F5 om den förra är kvar!

Busväder

Är med i Hööks fototävling på Facebook och skulle bli jätte glad om ni går in och röstar hihi, sök på Jenny Larsson för att hitta mitt bidrag. Tävlar med badbilden på mig & Sushi!

I förrgår gjorde jag och mamma ett ryck i gamla stallet, städade ur en massa & slängde, mockade ur allt, sopade spindelväv och tog ner lite grejer. Nu ska vi kalka så att det blir lite ljusare och så ska vi försöka att kitta fönstrena så att vi får i nya rutor. Nästa år ska vi göra om rännet då det inte är så bra längre, då ska vi höja till storhästhöjd i taket så kan jag få mig ett eget litet stall där nere. Om det nu blir så kommer det bli helfestligt ;)

Igår var vädret helt galet, det blåste storm och regnade, hagen liknar mer en sjö! Tog in Sushi och lade på henne en armefilt med halm under så att hon skulle få upp värmen och torka till. Damen hade trampat av sig en framsko och pappa erbjöd sig att slå på en ny. Lite nervöst tyckte jag, visst han har slått på tappskor på sina hästar men ändå, det såg bra ut när det var färdigt i alla fall. Klockan hann nästan bli nio innan han var klar men jag ville rida en sväng för att se om hon haltade. Gjorde iordning sadeln, utrustade oss med reflexer och martingal och gav oss ut i det kolsvarta busvädret. Hon skötte sig bra och gick rent, skönt skönt!

Skurade Sushis box igår men har halva kvar som jag får ta senare i veckan, blir stor skillnad :)

Tävla HÄR

Twist´it

Igår hade vi en jätte lyckad träningsdag med Matilda, Showjumper, i Vartofta, alla var jätte nöjda som deltog och Matilda var super duktig & trevlig! Inte dåligt ridsugen man blev när man stod brevid och kikade ;) Det var som sagt en mycket lyckad dag med nyttiga övningar som resulterade i trötta hästar och ryttare haha.

Jag har en liten överraskning på G som ni förhoppningsvis kommer att få se i veckan, kul kul!

Var ute och körde räcerspettan tillsammans med mamma & Pysen nu i kväll, hon pinnade på som bara den och skrittade ifrån honom till och med haha. Nu laddar vi för maratontävling på lördag, ska dit och träna en sväng på onsdag. Var där i tisdags och körde igenom alla hinder och det var så att gräset sprutade när vi sladdade omkring! Ser fram emor lördag, ska försöka fixa någon som fotar :)

På vift

Sushi smet idag när jag skulle släppa ut henne efter tömkörningspasset, fick några härliga bilder!
Fionas makeover...

... blev inte så tydlig på bild haha. Jag stubbade i alla fall hela hennes man då den var tuffsig och ful från exemen, tvättade strumpor & svans samt klippte henne lite. Vinterpälsen börjar redan komma så bäst att hålla efter den. Nu är det bara tjockismagen som ska bort ;)

FÖRE galen ponny

EFTER välfriserad tjockis

Ponnyridning


Idag har vi haft Brukshästensdag här hemma hos oss så jag och Fiona har haft ponnyridning från 11-16, vi båda är ganska trötta nu haha. Hon skötte sig i alla fall jätte bra, på bilden står hon nästan och somnar när tjejerna pillar med henne. Hon fick sig en liten makeover igår som ni får se snart, blev så tjusig så

RSS 2.0