Nicole i sulky för första gången

Var borta hos Stjern förut, idag satte vi Nicole i sulkyn för första gången. Har ju tömkört henne, släpat skaklar osv före vilket har gått bra, det gjorde det även idag. Hon gick på som vanligt och var jätte duktig :) Ska dit på tisdag nästa gång!

Fiiiiiiompa

Körde Fiona runt korsgårdsträdgård idag, skulle kört runt ramsberg men de började regan så. Idag fick hon jobba på i ett snabbare travtempo runt istället för i bara jogg. Hon gick på jätte bra och var framåt & lydig!


Bild från förra sommarens lagserie :) Denna är i från Berg

Tömkörning med Arnold :)

Har ju fått hem Arnold igen (han stod hos mig förra sommaren så körde jag in honom), han kom i torsdags tror jag det var. Tömkörde honom idag och de tyckte han va jätte skoj! Pigg & alert och lyssnar jätte bra, blir nog till att sätta på sulkyn nästa gång. Vet inte hur länge han ska gå kvar men tanken är väl att köra ihop honom & Fiona i par :) Har ju ingen parvagn men Annika sa att hon skulle höra med Frida om hon visste någon som ville låna ut en :)

Skapade denna kategori så att Annika kan gå in och kika här om hon vill se vad jag gör med plutten :)


Kass bild från förra sommaren när Arnold var här, ska ta en bättre men visst är han söt ? ;)

Klättring med Dodde

Red bort med Dodde till Emelie idag så red vi bort mot Rykeskogen. Där inne klättrade vi i en massa härliga skogsbackar och off rodade i skogen :) När vi kom ut på vägen skulle vi cantra men de gick typ 20 m innan Dodde började hoppa & skutta ;) Red hemmåt och vad barnsliga hästarna var när det blåste så, allt var verkligen farligt! Ska ringa till hon som har hand om Annika träningarna u ikväll och höra om det finns några platser kvar!

Igår åkte jag med min faster & hennes gubbe till fälttävlans SM i Örebro. Jätte kul att kika på :) Vi tittade bara på terrängmomentet, det var först 1stjärning & sen 3 sthärnig klass. Stog vid ett vattenhinder (skulle hoppa ner från ett häckhinder i vattnet, upp i ett båthus, hoppa ur båthuset, hoppa upp på land och där direkt var det att hinder) i den 3stjärniga klassen och där va det två stycken som drattade omkull, aj aj aj!!

Har lagt till två kategorier, Arnolg & Jobbet, travarna :)

uppdaterarN

Jag vet att det har vart värdelös uppdatering men skolan suger all min must redan Måste göra en veckoplanering för nu haffsar jag bara omkring. I alla fall tror inte jag skrivt om de, tävlingen på Tjolöholm. Den gick bra eller ja vi blev inte placerade men hon skötte sig som hon skulle :) Laget kom sist men gud så roligt vi haft :) Dressyren gick hon lite snabbar den här gången och Karins teori var att när jag upplever att hon går sakta så jobbar hon ordentligt. Och de kan nog mycket väl stämma! Precisionen körde vi på en bra tid på grunomgången men jag svängde för snabbt två gånger i omkörningen så vi lyckades riva två koner. Nu taggar vi för KM och en höst inomhuscup som kanske kommer :) Här kommer en liten klen veckoplanering av restrerande vecka.
Fiona:
Torsdag: Vila (jag är i gbg hela dagen)
Fredag: Dressyrkörning, en timma sammanlag
Lördag: Lång joggingtur, tolarp/paviljongen runt
Söndag: Skrittur
Dodde:
Torsdag: Vila (jag är i gbg hela dagen)
 Fredag: Dressyrpass
 Lördag: Uteritt men klättring & cantring
 Söndag: Hoppning Sådär nu ska jag städa tillgrisarna!

Tidig tur!

Idag gick jag upp vis sju (haha dodde var morgontrött, stod och stönade när jag borstade honom och halv sov) för att rida med Emelie, vi möttes vid åtta och begav oss av mot Gammlarp. Red runt där inne, verkligen jätte mysigt att rida så tidigt =) Maha vi kom i full rulle ut från skogen till grusvägen och va nära på att rida ner två cyklister x] eller ja de va typ 20 m mellan men va förvånade dom blev när vi kom där x]
Underbart att rida så tidigt!!!!!!

Morgontrött? haha :)

Gnägg

Brist på rubriker tro?

Körde Fiona runt ramsberg today, joggade mest & skrittade! Hovis kommer i morgon och skor i sista stund, ska ju tävla på lördag!

Mina två tappra svarta dragare =)

Sen kom Emelie med Brava så red vi ut en sväng :) Galopperade på en jätte fin gräsväg och gud va dom tände , roligt så ;) Idag hände ett under, jag börjar rida lätt så som man ska !!!!!! Vet inte vart ifrån de kom men de kom i alla fall :D:D:D:D:D:D:D:D:D Ett steg framåt!

Ridtur med Linaflina =)

Idag va Lina här så vi red ut en sväng på Dodde & Albin. Modigt av henne att ta Albin när det bara va andra gången hon red, han är ju ändå 175 & en massa häst men guda snäll! Vi skrittade mest men travade även en liten bit. Hihi Albin gjorde som Dodde hela tiden och tog det jätteförsiktigt , duktig pålle! Något konstigt va att Dodde tappade sitt träns ?! Först todde jag att bara nackluddet trillat av men sen såg jag att de va hela tränset :O Han hade ett fast grepp om bettet som tur va och stannade direkt så det gick bra. Vi stannae även och fikade på våra negerbollar vi hade med, mumms!

Lunsen Albin (:

Dressyr med Fiona

Idag körde jag igenom dressyrprogramet med Fiona. Körde på en större yta än tävlingsbanan så det tog ett tag! Idag hade hon en himla energi så kan ju alltid hoppas att det finns där på lördag =)


Lillan har så tjock och härlig svans, synd bara att hon har skavt av den övre delen om hon inte hade gjort de hade den vart fulländad =) Hon behöver ett bad innan lördag !! Men visst är hon söt ?!

Premiärdrattning av Dodde ;)

Idag drattade jag av Dodde för första gången, haha rätt bra gjort har ju haft honom sen i slutet av augusti -08 =) Vi skrittade på långa tyglar och helt plötsligt far han iväg i ett stort hopp åt sidan, jag tappar ena stigbygeln och hänger mig kvar i tyglarna (stackars pollen) och ena foten. Jag hinner tänka att jag kommer aldrig upp härifrån så jag släpper allt och dunar i backen, lojal som herrn är så stannar han direkt när jag dunsat av! Gullis! Tappade luften och fick lite ont i rumpan ett kort tag men de gick över ;) Red vidare, vet inte riktigt hmm ja vi travade & galopperade lite ute idag. Har märkt att de kvittar hur långt fram jag landar jag sätter mig ändå för långt bak. Knepet är att resa sig rätt upp i traven, keep on going!

Oj vilket rörigt inlägg! Slänger in lite bilder =)


Doddes ena hagkompis Dora =)


Dodde & hans BFF Saga (;


Dodde (:


Bonusbild (kass dock) på en av kissebebisarna, söt va ? ;)

Hoppning med doddz!

Idag hoppade jag Dodde i padocken =) Började med en lösgörande cavaletti övning som jag hittade på hästhoppning ifokus. Lade upp tre bommar, sex meter och sen tre bommar igen. Red först rakt över tre gånger, sen en volt efter varje serie och sist två volter på varje serie. Han gick toppen & de va ett bra avstånd! Sen satte jag upp ett litet hinder på 60 och sen ett på 80 bakom, som en studs. När vi klarade de så höjde vi till 95 & kom över :D Höjsrekord för mig!! Dock en hel serie vägringar men de tar jag på mig, red inte ordentligt... Men vi kom över =)

Dodde rullar sig i hagen, måste läsa min kameramanual så att jag vet vad jag ska använda för inställning när det är mörkt för nu ser man ju inget :S

Finisen i hagen efter =) Dock ser ni ju inte något -,-

Kom ju hem från Varberg igår, var inne på Ullared när vi var där nere och fick tag i ett par vita strykkappor till Dodde =) Körde Fiona en joggingtur med lite galopp igår också , de tyckte hon va gött!

Jag försvinner

Nu blev denna vecka helt ändrad! Jag har blvivit erbjuden att åka med mormor & morfar på semster till Varberg & det tackr jag inte nej till. S¨å jag blir borta från onsdag till lördag = det blir bara två motionsdagar till. Jaja får se hur jag lägger upp dem!
Körde Fiona idag istället för igår, skulle bli en lugn joggingtur men mina crazy småkusiner åkte med ochh dom ville bestämt ha galopp så hon fick en liten galopprunda istället =)

Dressyrpass med Dodde

Skrittade fram ute innan jag begav mig in till paddocken.  Försökte att ställa åt höger och vänster när vi gick på rakt spår men det gick inget vidare så jag jobbade på volt istället. Han sökte sig neråt jätte fint på volter och även på rakt spår, i både skritt & trav. Gjorde några serpentiner dock var dom nog inte korrekt utförda så undra hur mycket dom hjälpte. Fast han kan inte få den farten, påskjutet, för att kunna börja arbeta med bakben & rygg när vi rider i paddocken för det blir så himla halt. Speciellt när det regnar men detta var ändå ett framsteg =)

Dodde i vinterkostym med en nosgrimma som sitter järre skevt, skönt att slippa den nu ;)

Veckoplanering

Sådär ja vi börjar med Dodde:
Måndag: Dressyr i paddocken, jobba på att ställa åt höger & vänster när vi rider rakt fram, sidförande rörelser & lösgörande serpentinövningar
Tisdag: Uteritt med klättring & cantringsarbete
Onsdag: Hoppning i paddocken, börjad med lösgörande cavalettiarbete & övergå sedan på hoppövningen Boxen
Torsdag: Tömkörningsarbete både på volten & i skogen
Fredag: Uteritt
Lördag: Skrittrunda på två timmar
Söndag: Vilodag
Samma sak som förra gången gäller att vi ska försöka hålla det så långt som går med observationer för ändring

Fiona:
Måndag:
Lugn joggingtur
Tisdag: Dressyrpass, galopparbete utae sedan
Onsdag: Lång joggingtur, tolarp & paviljongen
Torsdag: Tömkörning
Fredag: Precisionsträning
Lördag: Skrittrunda på två timmar
Söndag: Vilodag

Sådär ja! Nu ska jag ur och dressyrera lite med Dodde i regnet (:

Framtidsplaner & inköpslista

Jag har massa grejer jag behöver köpa och tyvärr så är en del ganska så dyrt & jag tjänar ju inte direkt jätte mycket ...
 1. Fiona behöver skos om, hon blev skodd för ca fyra veckor sedan och behöver redan skos om ?! Den hovisen har tagit dåligt på hovarna förut också så det blir att få tag i någon annan den här gången... Ca pris 6-800
 2. Dodde behöver en sadel! Eftersom ägaren inte har råd att betala en & mamma värar så får jag ju helt enkelt ta saken i egna händer! Men jag måste komma på något bra sätt att tjäna pengar på, med min lön behöver jag jobba 50 timmar men de är de värt om det inte finns något annat alternativ! Ca pris 2000 (kan dock tänka mig att betala 2500 kanske om det krisar)
 3. Dodde behöver strykkappor! Han går verkligen urselt med sina bakben och bhöver strykisar. Fick med ett par men dom är gigantiska och sönder... Ca pris 100  Köpta för 70 kr på Ullared
 4. Fiona vill ha en giggsele, eller jag vill i alla fall! Giggselen gör det lättare för dom att arbeta i rätt form än vad det blir med en loksele. Men den är dyr den som jag spanat in!! Ca pris 5500
Öum tror att det var allt men jag lär väl komma på en hög till, uppdaterar allt eftersom så puttas inlägget samtidigt!

Mina framtidsplaner då för reste av året:
 • Ha kvar både Fiona & Dodde över vintern (gäller bara att få med mamma & pappa på det)
 • Börja träna för Annica Lindström med Dodde
 • Komma iväg och köra i ridhuset oftare, gärna två gånger i månaden
 • Starta KM med Fiona alla tre grenar, dressyr, precision & maraton
 • Starta KM med Dodde både hoppning & dressyr, tävlingsdebut here we come!
 • Starta någon utbildningshoppning med Dodde innan KM
 • Ge båda hästarna en månads vila i vinter, har tänkt att lägga in den under den mörkaste månaden
 • Komma iväg till Sandris och proba ut & jöpa sadel till Dodde
Hmm är säkert en massa mer men detta var vad jag kom på nu, uppdaterar allt eftersom så puttas inlägget samtidigt!


när dom träffar varandra för första gången i april när fiona kom hem !


Så här ser strykkapporna ut, dock inte världens praktiskaste färg (;

lastträning & skrittrunda

gick ut och packade utr allt ur transporten & fixade fionas box inför natten. Gickmoch hämtade doddiz sen och lasttränade lite vilket inte gick så bra. Han gick på lämmen men in länge än så, hade uppe framhovarna en gång på golvet. Pappa kom med dom fyra ardennrarna så jag fick rycka in och ta Saga. När jag kom tillbaka till tranporten flttade jag mellanväggen så att det blev bredare och då gick han in på andra försöket =)
Tog in och borstade lermonstret sen och red ut och skrittade en runda. Jobbade lite sidförande vilket vi inte gjort på länge och det funkar med bakbena stundtals, men det är en väldigt bra övning så det ska vi ta upp igen!
Är peppad för att räkna ut nästa veckas planering med gubben nu (:

älsklingen !

Tävling i Vartofta, lokal dressyr & maraton

Idag bar det av till Vartofta =) Gick upp vid fem, som tur va hade jag packat in allt igår kväll så det var inte så mycket att göra! Min plan var att åka vid sex men vi kom inte iväg förens tjugo i sju, ovanligt? nepp! Jaja vi fick gott om tid ändå. När vi kom tid visade vi alla papper och gjorde iordning Fiona. Vi staratde som trea i dressyren idag så det var lite nervöst.
Dressyren gick väl bra flrutom att jag gjorde fyra serpentinbågar iställer för tre, det är ju ändrat i inomhusprogram och de hade jag glömt >< Stog nämligen fyra i TR också... Aja resten gick bra, slutade på 60 straff så skulle fått 55 om jag inte kört fel. Man lär sig av sina misstag, B bara att jag gjort detta förut :(
Var klara med dressyren halv nio ungefär och startade inte maraton förens tio över ett så det blev lång väntan.
Sträckan på maratonen gick bra, vi joggade hela vägen. Men hindrena gick kasst, vi hade klent med fartm, jag svängde försent osv osv. Men dum som jag är har vi bara vart och tränat en gång så ja ja får väl skylla mig själv!
Det var en rolig dag i alla fall & vi hade ju tur med vädret ;)
Nu ska jag ut och ha lite lastträning med Dodde och sen skritta han en runda =)

Jag & mysan va trötta hihi :)

RSS 2.0