Uppdatering

Datorn har vart nersegad så har inte kunnat uppdatera!

Idag körde jag Fiona i alla fall, började med att skritta en kvart eller något, jogga cirka tio min & skrittade hem en kvart eller något. Tog det lite lugnt idag då hon blir svettig så lätt när hon är så pälsad + att hon inte vart ute på en halv vecka en vecka eller något. Hon skötte sig bra & var framåt =)

När vi kom tillbaka så bestämde jag mig för att stubba hennes man! Den har ju vart väldigt nerskubbad & sliten (bara några cm som står rätt upp) & en bit längre man längst fram. Jag tog fram saxen och stubbade bort allt!! Jag tycker att det blev bättre & hon blev mindre irriterad när man pillade med manen efter så de var nog gött för henne :) Kan lägga in före & efter bild senare, på bilden nedanför så är hon icke stubbad!


PLING

Nu kom jag på några saker till från igår...
Hon sa att han var en väldigt trvlig häst med fina gångarter, sånt är alltid roligt att höra :)
Hon tyckte att jag bör sätta på honom en nosgrimma (vanlig engelsk) då han går och gapar lite när jag pillar med honom. Då blir det lättare att arbeta med honom om han inte går och gapar, jag är egentligen emot nosgrimma men om det hjälper honom / oss så...

Nu blir jag off tills på söndag då jag beger mig till Småland med marsvinen i morgon :) See ya!!

Vår första riktiga dressyrträning

Började hästdagen med att ploxka i ordning lite och tog sedan in Dodde. Borstade honom, klippte stubben, packade in allt i bilden & klädde på honom. Sen var det dags för lastning, han gick på inprincip direkt men kastade sig ur när vi skulle flytta intill mellanväggen. Så började om och hade nu mellanväggen fast som den skulle, gick på på tredje försöket eller något och stod sedan stilla där inne :) Jätte duktig var han idag och är dessutom en ängel att köra, märks inte att man har en häst i släpet.
När vi kom till Vartofta så tog vi ut honom (backade ur väldigt lugnt och fint) och så satte jag på skydd, sadlade osv. Sen fck vi vänta ett litet tag på att det skulle bli våran tid att rida. Lektionerna funkar för övrigt så att man rider en och en, går även att rida två & två.
Gick sedan in i ridhuset och pratade lite med Annica och så började jag skritta honom.
Idag jobbade vi ganska så mycket på volt och att ställa. Gjorde även serpentiner med ställa-räta ut osv. Gjorde små volter i violten, övergångar, öka & minska tempo.
Kändes bra men det sker ju inga undervek på en träning direkt och hon sa att denna var till lite för att se hur jag rider.
Konstaterat är att även denna sadel ligger kasst = i bakåtvikt = jag rider i stolsits = det är inte bra för hans rygg
Jag blir så trött, längtar till jag kan köpa en sadel!!!!!
Annica var en mkt bra tränare, förklarade bra så att man förstod och sa till direkt när man gjorde rätt & fel. Bara en massa tummar upp för henne :)
Frågade vad jag kunde öva hemma och hon sa det som vi jobbade med idag samt flytta sidled för lösgjordhet.
Gick på direkt på transporten när vi skulle åka hem :)
Var en massa mer jag skulle skriva men min hjärna är tom, finito
Film kommer kanske senare, just på tal om filmen. Det kändes bra idag men den känslan avtog när jag såg filmen :(
KEEP ON WORKING

När jag kom hem tog jag in honom, mockade, packade ur allt, tog in Fiona & borstade Dodde. Nu ska jag ut och ge han lusern

gnägg x 2

Körde även Fiona idag samma bit.
Började med att skritta i ca 10 min och efter det travade jag fram några hundra meter.
Sedan fick hon galoppera 3-500 m (jag är sämst på att uppskatta) vilket hon tyckte var jätte kul =) Hon bröt av till trav två gånger några få steg men föll i galopp så fort amn manade på henne igen, en lite racerkula är hon!
Travde sedan hälften av vägen tillbaka och skrittade de sista 10 min.

Ingen lång sväng för någon av dem idag men det räcker gott och väl, Dodde får spara sig tills i morgon & Fiona fick springa av sig då hon får stå i morgon.

gnägg

Rubrikerna tryter ;)

Red Dodde till Kilingen och vände idag. Började med att skritta i ca 10 min innan jag travade fram honom lite. Jobbade även i siled i skritt, han jobbade på jätte bra idag och lyssnade jätte bra. Gick tom helt på tvären över vägen och flyttade under sig bra med bakbenen.
Gjorde sedan galoppfattningar från skritt vilket gick jätte bra iadg, jätte lydig & fin.
Gjorde galoppfattning - sidled i skritt - galoppfattning osv.
Galopperade de sista hundra metrarna och han gick lugnt och fint, sen skrittade jag hela vägen hem på långa tyglar.
Så han skötte sig jätte bra idag :) Får väl se hur det går i morgon!

Ååh stora bitar utav vägen var fylld med löv & barr, så himla höstigt & mysigt :) Regn & blåst är ju däremot två nackdlear med hösten, som tur va höll det upp när jag red men det blåste ganska bra.

Herrn har gått med täcke hela dagen för de har regnat men nu släppte jag ut han ca 3 timmar utan täcke efter jag hade ridit. Har precis vart och tagit in honom för natten, han äter förövrigt lusern fortfarande :)

Två flugor i en smäll

Idag var jag stressad & på bad humör så tog ut båda två samtidigt idag, red Dodde & hade med Fiona som handhäst .
Hade tänkt att tömköra båda idag men det kom upp lite annat som jag var tvungen att göra så de får bli en annan dag. Fiona segade rätt rejält så länge vi skrittade idag men när vi började trava så blev det fart på henne :) Hon hänger med jätte bra i traven även om hon får pinna på ordentligt. Dom gick fint i traven så jag vågade mig på lite galopp idag och gud vad kul dom tyckte det var! Fiona galopperade på rejält och Dodde gick lydigt i ett bra tempo (dock med noll ryggverksamhet), dom blev lite busiga efter ett tag men det gick bra! Duktiga pållarna make med feel so much better :)

Ringde nyss till dressyrtränarens kontaktperson och fick tid att träna på onsdag 18.20 :D Om en till anmäler sig men emelie pratade om det så hoppas hon gör det nu!! Ska bli så jätte kul!!! Lär ju inte kunna gå efter det pga träningsverk men det ska bli grymt kul

Och träning för Rebecca börjar med Fiona nästa vecka, wihooo! Hur jag ska lösa det ekonomsikt är en annan femma


Fiona

Idag har jag kört Fiona, de var på tiden!
Körde henne runt Rykeskogen, så fort man svänger in på skogvägen tänder hon till. Det behövs bara ett litet smack och sen bär det av i galopp. Lät henne bestämma tempot där inne själv idag så hon varavde med trav & galopp. Manade dock på henne i uppförsbackarna till galopp så att musklerna fick sig en omgång.
Hon blir så himmla svettig, hoppas A kan komma och klippa henne i veckan. Det är helt värdelöst med så här mkt päls när det är varmt.
Jag svampade av henne när vi kom hem och så ut i hagen med henne igen, rulla sig är skönt ;)

Det kliar dödsskönt :)


Även om hon är rund om magen nu så kommer hon runt ;)


Att resa sig är kämpigt ;)

Racer

Tänkte ridit bort till Paviljongen så att han fick galoppera av sig den långa vägen men dom sköt på älgbanan så det kändes inte så där överdrivet smart :P
Red istället Rykeskogen och lät han galoppera lite där inne, nu märks det att han har fått illbaka kondis. Full fräs och lyssnar inget vidare, huvdet i vär´t osv...Näe idag kändes det inte all bra någonting, nu längtar jag ännu mer till träningen så att jag kan börja få mer kontroll.
Otroligt barnslig var herrn idag med, eller ja barnslig och barnslig. Vi mötte en jätte traktor med en sån där jätte stor röd vagn efter (sammlar upp gräs) men den stannade som tur va när han som körde såg att Dodde började bli orolig. Så vi kom förbi hyfsat lugnt ändå, men tur att den stannade annars kunde det burit av... Sen kom det en bil med hästsläp som också stannade som tur va. Sen i vintras när vi mötte en lastbil i ganska så hög hastighet som skvätte upp smöslask på oss så är han inte alls lika trafiksäker längre :( Jag blir fly förbannad när inte folk saktar ner och ger dom fingret, hur svårt ska det vara tt släppa gasen och köra sakta förbi ?! *morr*
Sen så tvärnitade han när ett träd skuggade vägen och senare kastade han sig åt sidan för en tistelblomma, knasboll!
Vad är det löjligaste era hästar har blvit rädda för?
Det löjligaste är nog när jag red Pysen en gång när jag var liten. Jag skrittade i paddocken och han fiser och blir i samma sekund livrädd för sin egen fis och hoppar rätt upp i luften så att jag flyger åt fanders. Haha dom är bra korkade ibland faktiskt xD

Torsdag 17/9-09

I torsdags red jag Dodde efter jag hade jobbat, började bli mörkt så red inte så länge. Hade satt upp lite slalom med hjälp av dunkar, en 8volt med en bomm i mitten (för galoppombyte) samt ett litet kryss och sen titthindret på 85 cm.
Började med att skritta fram ett tag, skrittade sen lite slalom & vid titthindret för det är ju så farligt ;)
Travade sedan fram lite, lite slalom efter ett tag och sen lite på 8volten i trav. Hoppade även det lilla krysset några gånger.
Skulle hoppa sen och det blev några stopp, inte lila många som förra gången dock, men när han hoppade så känndes det jätte bra :) Galopperade även lite på 8volten och han bytte jätte fint från höger till vänster men från vänster till höger var det lite kämpiagre. Varvade den övningen med ett hopp emellanåt.

Inplanerat är nu en utbildningshoppning den 8 oktober, funderar på att hoppa 80 & 90 men får se hur det blir.

Har fått klartecken igen om att köra igång Doddes pass och nu ska jag försöka skriva ihop ett brev till hingstägaren. Tanken är väl att hon ska lösa licens till hingsten nu tror jag, detta äör verkligen jätte rörigt men det ska gå!!


Galoppjobb

Idag red jag bort mot Lärka för att galoppjobba herrn lite. Började med att cantra hela vägen in, blev en del små avbrott när han tyckte att det blev för jobbigt (bröt av / ökade). Lyckades även stöta på en älg vilket händer oss titt som tätt men som tur var har han inte verkat älgrädd än. Red samma väg tillbaka då det är det enda som går och då låg han på lite mer. På vähen in gick han jätte fint men ut så var det liiite mer gas i honom. Men det gick hyfsat, skritta kan han ju dock inte när man har sammalde tyglar ;)
Red ut på ett gärde och galopperade lite på volten. I vänster varv sökte han sig neråt fint efter ett litet tag men kände dock inte om han arbetade med rggen för jag stod upp (ööh nej jag är inte så himla skillad). I höger så gick det inte lika bra men tillslsut så sänkte han sig lite.
Tråkigt att man aldrig har med någon som kan fota/filma när det går bra :(
Läääängtar till dressyrträningen som bara den!

Nicooooooooole

Var borta och körde ett varv med Nicole idag igen. Idag kopplade jag loss grimsakftet så hon fick gå runt själv på volten innan hon ska in i stallet, det gick super :) Snart ska jag få sitta i sa S också, spännande! Hoppas hon forsätter att sköta sig ;)
Uppdatering om Party från inridningen, han sköter sig fin fint. Han kan bli stressa men då la hon bara en volt så lugnande han ner sig, dom har en teori om att han ser att han inte har sulkyn bakom då och alltså inte blir rädd. Jaja hoppad det fortsätter att gå bra :)
Uppdatering om Lill Jula är att han ska åka på lördag, lite tråkigt men han får det bättre om han får regelbunden motion :) Han ska åka till en tjej som ska låna honom som ridhäst
Gjorde inte så mkt mer idag än Nicole, vi gick och hämtade Bamse & Puppen, Bamse skulle in och Puppen byt hage. När jag skulle släppa ut Puppen så kom Lill Jula och surade efter henne så hon hoppade nästan på mig, men ja det gick väl hyfsat bra tillslut.

Nicole med en halv spånbal i manen ;)

Precision med Fiona

Byggde upp gårdagens hinder till precisionsportar istället, fick ihop hela 10 stycken vilket är ganska så lagom.
Började med att skritta ut henne i tio minuter och vände sedan hemåt och travade.
Körde igenom banan en gång i skritt och justerade avstånden, 140 var lite klent tilltaget blev typ bara 9 cm tillgodo!
Körde sedan igenom i trav en gång och sen med inslag av galopp en gång. Galopperade inprincip hela sen förutom vid 2,3 & 4 där jag endast höll trav. Hon jobbade på superbra och var väldigt framåt :)
Gjorde en jätte fin *host* teckning i paint på banan men det verkar inte gå att ladda upp paintbilder :(
Jaja känns bra att det gick så bar idag med tanke på att det är clearround om en vecka :)

Bild kommer!

Idag har jag vart och kört Puppelina och sen körde vi ett varv med Nicole på banan. Båda damerna sköter sig exemplariskt :)

Ettåriga Nicole i hagen :)

Arnold har åkt :(

Arnold åkte i måndags :( Han var tvungen att åka hem för att hålla hingsten sällskap, han kommer väl kanske förhoppningsvis tillbaka när Steve har visats på generalpremieringen och åkt tillbaka till ägaren.

Mys Arnold :)


Något roligt är iaf att mamma & pappa visade Dora idag (vårat 3åriga arnennersto) och hon fick 40 poäng vilket betyder diplom!

Wie 1 meter med Dodde :D

Idag kom Emelie hit med Bell så byggde vi lite hinder och hoppade.

Gjorde fyra cavalettibommar med ett litet hinder bakom, ställde upp en rad med dunkar. Det gick jätte bra fast Dodde blev lite för ivrig emellanåt när han visste att det stod ett  litet hinder bakom ;)


Sen satte vi upp ett titthinder, eller ja hästarna tyckte det. fast Bell hoppar ju men jag & Dodde fick x antal stopp, fast det beror ju till stor del på mig. Vi kom över bra tillslut i alla fall :) Det första i bilden är titt hindret, det bakersta var dock inte så högt då utan bara ett litet på kanske 60.


Sen kom vi över en meter med ett jätte fint hopp :) Han bjöd ordentligt när det blev lite höjd och skuttade över jätte fint! Brallade även lite efter hindret och de gör han bara när det är extra skoj ;) Haha blir ju sugen på att hoppträna nu också men får nog prioritera dressyren i första hand, men en dag så :)


Emelie hoppad typ 115 med Bell eller något och han kommer över superlätt, en liten hoppkanon den där ponnyn :) Hindren ser jätte rangliga ut men man tar vad man har och de funkar fin fint ;)

Tömkört Fiona 11/9-09

Tömkörde Fiona en sväng. Skrittade bara utan att jobba något, jag har tappat motivationen igen.

Något vi har att se fram emot är en precisionclerraound den 20 sept & KM i slutet av oktober :)

Har fåttn tag i hon som ska klippa Fiona nu så de blir förhoppningsvis snart också!


Dodde är crazy

Red Dodde en sväng idag på 40 min :) De var något som skrämde honom så det blev lite hopp & iväg farningen osv

Ringde ang. dressyrträning och de ser ut som att jag ska trna ons. vecka 39

Dålig uppdatetring men jag har så mkt att göra


Hagbild på snyggingen =)

Lill Jula =)

Idag när jag kom började vi med att rundsko Party & sko lill Jula fram, tog cirka 1,5 timmar. Sen körde vi Party & Jula på banan, fyra varv åt vardera håll. Var ett tag sen båda blev köra men dom skötte sig bra =) Party pojken ska iväg på inridning nu snart! Var härligt att köra lill Jula igen, var några veckor sen nu!
Sen körde vi Nicole i sulkyn, idag satt J i hela varvet och hon sköter sig ordentligt!

Ska ta med kameran nästa gång!

Arnold :)

Idag skrittade jag Arnold en lite längre runda, hade tänkt att köra ungefär den längden denna vecka. Han sköter sig exemplariskt :) Idag höll jag lite mer i tömmen och det gick också bra!

Söten Arnold, han står kanisgt men han är ju bara för go =)

Fiona på ponnyridning

Igår hade vi Brukshästendag här så Fiona fick agera ponnyridningshäst, hela 18 barn gick hon runt med =) Duktiga tösen!

Hihi tjejn ser jätte tjock ut, är dock inte riktigt så illa i verkligheten! Ser fult ut när jag håller så i grimman men tjockisen vill ju bara äta hela tiden ;)

Körde Puppelina

Idag körde jag Puppelina (Venise) 2 åringen på banan. Började med ett skrittvarv, 3 travvarv år varje håll, in i stallet i 20 min och tre travarv till. Gumman jobbade på bra idag och var riktigt bra i sitt ben :)

Sovmorgon med Dodde

Idag hade jag sovmorgon till 12 så red Dodde en sväng före :) 40 min eller ngt, red ut. haha herrn va taggad som bara den idag och funkade jätte bra att flytta åt hger men åt vänster springer han bara iväg utan att sätta under sig något. De är inte bra när han blir för ivrig ;)
Ska ta med kameran ut i morgon!!

Nicole 1/9-09

Idag körde vi Nicole i sulkyn för tredje gången, hon går så lungt och fint så :) S satt även i en liten bit nu och duktiga flickan reagerar ingenting! Ska fötrsöka få med kameran någon dag

Maha rätt bra att hinna med fyra hästar efter skolan, jag är inte annat än lite stolt D)

Arnold 1/9-09

Idag satte jag plutten i sulkyn, vilket gick jätte bra :) Skrittade en runda på 30-40 min och han skötte sig exemplariskt. Även om det inte är det roligast att stå och vänta på att en traktor ska köra förbi i två minuter ;) Bilder på killen kommer!

Fiona 1/9-09

Körde Fiona samma runda som jag red Dodde, med henne tog de dock bara 40 min ;) Galopperade henne i cirka 200 m i ett friskt tempo och hon jobbade på riktigt bra! Damen har gått och fått lite kagge när jag inte kört henne lika mycket men vi är på G. Travade av henne ordentligt sen i 10 min eller ngt, tjej är duktig! Men vad svettig hon blir nu när hon börjat sätta vinterpäls, måste kontakta hon som klippte henne förra vintern. Nya bilder på lillan kommer!

Dodde 1/9-09

Slutade 12.30 idag så drog hem och red en sväng på ponken :) Red en liten runda som tog en timma, tränade några skritt-galopp. Herrn blir tänd och då gäller de att ta vara på energin, jobbade lite i sidled och de gick jätrte bra åt höger men åt vänster så är det jobbigare för honom och han trillar iväg. Ännu en blåig dag så det mesta var farligt ;) Men Dodde är myspys häst! Måste ta nya bilder!!!

RSS 2.0