Fiompan

Det står still med lilla Fiona just nu, har fortfarande inte fått tag på nya däck till sulkyn. Hon börjar lägga på kaggen endel nu så jag får hitta på något annat motionssätt. Finns ju massa att göra så som tömkörning, promenader, cykling osv men då behöver jag ju va motiverad till att röra mig också ;) Ska dock ta tag i detta (lovar mig själv nu) redan i morgon då jag kommer vara bortrest en del det närmsta. Marsvins SM 2-4 juli och Falsterbo 7-11 juli, fullt upp vill säga!


Saknar något fruktansvärt! Är dock en tävling i Vartofta i slutet av augusti som vi ska försöka komma i form till

____________________________________________________
Nu har jag uppdaterat er med det senaste som jag glömt av! Hoppas ni har de bra i värmen :)

Arnold

Har nog glömt att berätta det men va och tömköre Arnold i torsdag, skrittade bara en liten runda för at friska upp minnet + att han inte va skodd så han va lite öm. Skulle dit och köra han med sulky idag men den va inte fixad så åkte dit och tog in honom och tittade på skorna. Blir att åka dit och köra i morgon istället
Främsta målet med herrn är att få ner han i vikt, är fet som en julgris nu! Ska ta kort på honom i morgon så ska ni få se ;) Sen är väl tanken att jag ska komma ut och träna & tävla lite med honom och helst köra ihop honom & Fiona i par :)
Han är alltså inte min utan en uppfödare som bor 2 km ifrån mig äger honom, han ska hem till mig så fort hon lämnat bort sin avelshingst.


Från förra sommaren!

Dagens ridpass 29/6-10

Idag red jag lite dressyr med Sushi samt lösgörande cavalettiövning och det gick faktiskt ganska bra idag. Hon är ju fortfarande ganska stel men idag lyckades jag få henne i en längre lägre form så att hon fick hitta flytet lite själv och det gick fin fint emellanåt. Men lite lösgjord blev hon allt av uppvärmingen och cavalettiarbetet eftersom hon jobbade bra emellanåt.
Traven gick väldigt bra i en längre lägre form då fick hon ganska stadigt. Galoppen va mer bitvis som det gick bra och så blev det lite springit emellanåt.
Vet inte riktigt hur det ser ut men det känndes bra i alla fall och de är ju ändå det viktiga!!
Red ut en liten sväng sen och tänkte fortsätta jobba henne i en lång låg form i galoppen men hon ville hellre springa på lite så jag lät henne. Inga racer farter men lite ökat, öronen spetsade och massa härlig energi! Hon slog tom på med ett bakutslag av glädje, älskar den känslan!Gårdagens ridpass

Blir en gårdagens igen!
Skrittade fram Sushi i paddocken, red och mötte Emelie & Brava så red vi hem hit igen och hoppade.
Gick väl sådär för min del, Emelie konstaterade att hon går kort med bakbena. Eller ja när jag galopperar henne och det känns som att hon sätter under sig så tar hon inte ut steget så mycket, sätter inte bakbena så mycket under sig. Vad gör man åt det? Antar att det är för att hon inte är lösgjord? Eller är det för att hon inte orkar bära sig ordentligt? Tänkte ju komma iväg och träna men nu är de uppehåll hela sommaren :(
Konstaterade även att jag hoppar som en kratta x) För lite eftergift, slappa skänlar, kut rygg, tar tillbaka för snabbt osv... Ajabaja, måste öva, öva & öva! Ska leta upp lite bra övningar att hoppa och verkligen se till att få bort dom fula ovanorna!! Har ni knasigheter för er när ni hoppar?


Det ser ut att va på rätt väg i alla fall va? (ska försöka fixa en film!)

Nu
rida ut med Emelie & Brava!

Gårdagens ridpass

Igår hoppade jag lite med Sushilicious, kul kul! Började med att värma upp & lösgöra innan vi skuttade lite gymnastikhopp, en serie på tre hinder. Sen hoppade vi lite högre språng runt 1 m men haha det gick väl sådär, hon hoppade ju och så men vet inte vad det var med min sits igår! Va varmt och jag orkade ingenting, orkade knappt sitta upprätt i sadeln... Så red inte så länge men några skutt hann vi allt med.
Damen slarvar gärna med frambenen när hon hoppar, hoppar ojämnt med dom, men kommer hon lite fel så att hon får anstränga sig lite så hoppar hon ordentligt.
Testade Malins hoppsadel igår och gud vilken skillnad!! Mycket goare att sitta i än en dressyrsadel


Haha en glad Sushi & en glad Jenny studsar


Här hoppar hon i alla fall lite bättre men min sits, stackars häst... Får nog jobba på tekniken där lite ;)

Nu väntar jag på emelie så att vi kan rida ihop!


God natt 23-6-10

Hej vänner!
Det här har vart en späckad dag, mest på det goda hållet men även lite tråkiga nyheter. Har hänt lite tråkigt med hästarna, dock inte mina två egna. Så vi får se hur mycket blogg sug jag har nu det närmsta
Har i alla fall vart på Axevall med Venise idag och det gick super duper bra :) hade kortat tömmarna nu så nu gick hon mycket bättre! Damen böjar dock ligga på väldigt mycket men det är bara kul
När jag kom hem vid 22.30 tog jag en barbacka tur på fina Sushi, riktigt bekväm att sitta barbacka på! Vågade tom mig på en liiiten galopp ;)
Tömkörde Fiona i förrgår vilket va väldigt uppskattat + jag åker till Arnold i morgon istället


pic by littlesister


Dagens ridpass 20-6-10

Dagens ridpass kan beskrivas med tre ord:

  • Okoncentrerad- Vet inte vad det var med damen idag men hon skulle gå och titta på vattenpölar, kalvar, får, ropa på kompisar osv. Fick henne kanppt inte att slappna av och sätta under sig något, emellanåt sökte hon sig neråt men de va ingen bakbensaktivitet. Värmde upp i skritt & trav och körde sen ett galoppjobb men efter det blev det bara skritt.
  • Stel- Hennes vänstra sida var som helt totalt låst idag, fick tom ont i armen för hon drog så mycet åt höger när jag höll i henne. Försökte lösgöra med lite slalom på vägen men det gick väl inget vidare. Skulle sen flytta henne i sidled men de funka absolut inte! Gick lite åt ena hållet men när jag skulle flytta henne åt höger så protestrerade hon genom att resa sig lite halvt.
  • Skit sadel- Sadeln är värdelös, den ligger ju inte helt hundra så det kanske är därför hon är lite motsträvig?! Hon verkar dock inte ha ont i ryggen. Men mja min sits gynnas inte direkt av denna sadeln... Måste få ihop pengar på något vänster så att jag kan köpa en ny.
Annars så gick hon över bron fint idag, dock en annan bro än den vanliga. Första gången så stannade hon och vände men då backade jag henne över och det gick galant. När vi kom tillbaka sen så stannade hon och luktade lite men gick sedan över fint!

Ska se om jag kan pricka in en dressyrträning snart, kanske redan i morgon! Känns som vi behöver lite hjälp på traven

God kväll 20-6-10

Halloj!
Idag har jag & Fiona vart iväg på ponnyridning i Tidaholm på Barnens dag med hjälp av Pysen, Malin & Johanna. Vi åkte för klubbens del och det va väl hyfsat lyckat. Det spöregnade när vi kom dit men redan efter 10 min så spack det upp och solen kom fram :) Hästarna skötte sig exemplariskt och det flöt på bra!
Sen har jag vart ute på en liten ridtur med Sushi men mer om det i ett annat inlägg.
Har inte dåligt ont i armarna ;) Va på Axevall och körde Venise igår och hon låg på så jäkla mycket så jag fick ligga raklång bakåt för att orka hålla henne! Så kom ihåg att korta tömmarna tills nästa gång!
Ska åka bort till Arnold på tisdag för att börja köra honom, wiho!

Dagens ridpass 18-6-10

Eftersom jag latat mig de senaste två dagarna så slog jag ihop två planerade pass idag, bomarbete & hoppning i paddocken.
Red ihop med Malin & Penny i den nyklippta paddocken och började med ett skrittarbete. X antal varv på fyrkantsspåret, volter & serpentiner följt utav travarbete i samma stuk + en liten serie på fem cavalettibommar. Sen galoppade vi några varv på fyrkantsspåret och lite på volt innan vi började med 5 & ½ an. Hon stannade de första två gångerna på vårat ihopbygge för att jag red som en kratta men sen fick vi fart och hon tände till. Den så kallade oxern låg på 90, eller ja bommen. Dom sista skutten blev hyfsade, jag sitter dock med pingvinarmar emellanåt och glömmer av att rida efter hindret, och lutar mig för mycket framåt mellan krysset och oxern. Men det är bara att kämpa på ;) Riktigt roligt pass i alla fall!
.
Inte den bästa frambenstekniken här men ;) Hindret ser ju pyttelitet ut :s

God kväll 17-6-10

Hej!
Började dagen med att åka bort till mina små vaktdjur, två fin fina hundar + fyra travhästar. En 8 årig valack, en 4 årig valack, en 1 års hingst och ett 1 års sto. Fodrade dom och släppte ut busarna i hagen :)
Sen vidare till S för att köra Venise (som för övrigt är halvsyster med den fyra åriga travisen jag "vaktade"), körde 10 varv på banan i ett lugnt tempo. Nästa inplanerat är Axevall på lördag :)
Sen tillbaka till vakrdjuren och så hem & slappa, nästa grej i hästväg var att rensa upp i paddocken. Tog bort det lilla material vi har, mockade lite och klippte slutligen gräset med klipparen. Blev jätte fint! Om man jämnför med före i alla fall ;)
Godnatt!

God kväll 17-6-10

Hej!
Började dagen med att åka bort till mina små vaktdjur, två fin fina hundar + fyra travhästar. En 8 årig valack, en 4 årig valack, en 1 års hingst och ett 1 års sto. Fodrade dom och släppte ut busarna i hagen :)
Sen vidare till S för att köra Venise (som för övrigt är halvsyster med den fyra åriga travisen jag "vaktade"), körde 10 varv på banan i ett lugnt tempo. Nästa inplanerat är Axevall på lördag :)
Sen tillbaka till vakrdjuren och så hem & slappa, nästa grej i hästväg var att rensa upp i paddocken. Tog bort det lilla material vi har, mockade lite och klippte slutligen gräset med klipparen. Blev jätte fint! Om man jämnför med före i alla fall ;)
Godnatt!

God fm 16-6-10!

Hej på er! Solen stekar utanför fönstret och humöret stiger :)
Nu ska jag springa ut och vattna hästarna för att sen bege mig till djuren som jag har hand om i två dagar, två hundar & fyra hästar.
Ska försöka hinna med att rida senare men först måste jag röja upp i paddocken vilket tar emot lite men det måste ju göras.
Anledningen till att jag inte gör något med Fiona nu är att sulkyn är paj, eller ja navena i hjulen är spruckna så det går inte köra på den förens det ör fixat. Ska dock försöka komma igång med promenader & cykelturer istället, och lite tömkörning.
Vad ska ni hitta på idag?

Dagens ridpass 15-6-10

Woho följer fortfarande planen! Två dagar är nog rekord...

Red och skogsklättrade med damen idag, uppskattat från båda hållen! Blev två galoppbackar, en på grus och en på gräs. Sen klättrade vi upp och ner lite i långa skogsbackar, klev över stock & sten. Blev även en del trav & galopp däremellan fast idag så busade vi mest runt på halvlånga tyglar. Skrittade en lång bit hem på långa tyglar, ska vara bra för överlinjen men hur är en annan femma.

Damen tycker det är liiiite läskigt med alla kalvar som har kommit ut på bete nu, och alla extra grindar & badkar... Fast hon kastar sig inte eller försöker sticka utan ställer sig mest och glor en stund innan hon lunkar vidare, skööönt!

Okej nu böev det här ett rörigt inlägg utan bild men jag är trött, man måste fasen ha bra tid på sig för att få ihop ett hyfsat inlägg! Godnatt

Dagens ridpass 14-6-10

Woho dagens ridpass gick enligt planerna, lösgörande jobb i paddocken!

Började med att skritta ut henne, skrittade ner mot bron och där blev det ett himla liv... Hon total vägrade att gå över, började krånga säkert 50 m före men då backade jag henne 20 m mot bron vände och satte trav. Tog tvärstopp framför och sen stod vi där ett låååångt tag innan jag fick in backväxeln på henne och räcerbackade över. Sen så skulle jag vända hem henne precis efter bron men då gick inte det heller utan hon började krångla. Men till sist kom vi över och va på väg hemåt igen! Tror att hon håller på så här delvis för att hon är rädd att gå över men också för att jävlas lite... Ska försöka skjuta in mer broterapi så vi kommer över utan problem snart

Kom tillsist till paddocken och där gick hon super! Började med skrittarbete i 20 min, olika serpentiner, volter, volt i volten, dubbelslalom mm och hon gick jätte bra! Satte under sig fint och jobbade på.

Travarbetade sedan en kvart med samma övningar som i skritten. I slutet av traven så försökte jag lägga ner henne i en längre & lägre form och det gick faktiskt hyfsat!

Avslutade med några galoppvarv i varje varv, dels så gick hon så bra och dels så är paddocken för liten för att göra så mycket mer än att galoppa på en volt. Jag brukar kunna galoppera hela fyrkantsspåret men idag va det för blött & för långt gräs för att det skulle funka, vilket betyder att paddockskötsel står på schemat innan nästa pass där!


ska be syster fota lite nytt snart!

Sushis veckoplanering!

Nu ska bi se om vi kan få någon ordning på något, är ju sommalov och jag har all tid i världen (nästan)!
Måndag: Lösgörande arbete i paddocken, serpentiner, volter osv (tack för tipsen förresten!)
Tisdag: Skogsklättring
Onsdag: Bomarbete i paddocken, jobba med lösgöring
Torsdag: Off roada i skogen och tempoväxlingar för att stärka ryggen
Fredag: Uteritt med kondisträning
Lördag: Hoppning i paddocken
Söndag: Vila

Nu är det inte säkert att det blir just den grejen den dagen men allt ska hinnas med i veckan! Så nu kör vi, börjar veckan med lösgörande arbete i paddocken!


Axevall 12/6-10

Woho idag åkte vi äntligen till axevall igen! Mindre kul med fem timmars sömn i natt men är de party så är det...
Gick hyfsat idag, Nicole gick super duper bra men Venise (haha kan ju inte skriva ut Puppelian mer, låter ju jätte fånigt ;)) gick sådär eller ja hon galoppade en gång, berodde med stor sannolikhet på att jag inte hade henne tillräckligt på bettet! Jaja det va jätte kul att köra henne igen och överlag gick det bra :)
Bilder på fölisen kommer på torsdag!Det blåser som bara den så funderar på om jag ska våga mig ut och rida eler inte...
Hur är vädret hos er?

you can run but you can´t hide

Förbaskade Sushi, tog 30-45 minuter att få tag på henne i hagen idag... Tur att jag har ett tålamod som heter duga ;) Hon bara travade runt mig precis framför hela tiden, mot slutet fick hon rachergalopp och till slut stannade hon.

Tog in och borstade av henne, slängde på sadeln och gav oss ut i regnet. Red en härlig runda som både går på grus, asfalt, skog & gräs i varierande tempo. Hon bärde sig så jäkla bra några meter i vänstergalopp! Sen gick galoppen mindre bra, hon ville mest rääääca. Inga större "dumheter" från damens sida idag, vände några gånger och höll på när vi skulle kliva över några stenar över en bäck men hon gick över ganska snabbt.En väldigt väldigt suddig tjuvkik på Nickis underbart söta bebis! Bättre bilder kommer kanske på lördag :)

Lösgörande tips MOTTAGES

Vår förra hovis va och slog på Sushis tappsko idag. Han undrade om hon va låst i sina bogar när jag red och jag sa att hon är lite stel. Han sa att om dom är stela/låsta i framdelen så är det inte säkert att dom hinner få bort framhoven innan bakhoven kommer, vilket gör att dom trampar av sig skorna. Så nu vill jag ha massa tips på lösgörandeövningar för framdelen av er!!Red ut en sväng på henne sen och hon va lite koko ;) Det va livsfarligt med en bro så hon började kasta sig och vända och ha sig, hoppade av för ville inte bråka med henne på en trafikerad väg. Ledde henne över och red sen vidare utan nema problema. Såg sen en älgko & hennes kalv, jätte fina! Sushi vände bara på huvudet för att kika på dom, duktig pålla! Sen såg vi en råddjursget med hennes kid, jätte söta dom med! På tillbaka vägen kom vi över bron med bara lite övertalning men sen va det färgskiftningar i asfalten som blänkte och tänkte äta upp Sushi... Vi kom hem oskadda till slut och hade övat lite tempoväxlingar under passet!

Precisionskörning

Film finns HÄR

Allt blev väldigt stressigt idag! Fick reda på vid 15 tiden att mötet var flyttat tills idag, fick annars höra senast igår att de säkert va på onsdag... Så ja det skulle börja vid 17, jag kommer hem 16.20 och det tar en halvtimma att åka. På dom andra 10 min skulle jag hinna äta, packa, borsta + fixa en marsvinsgrej... Så ja vi kom en halvtimma försent och hann sen va med på mötet 30 min! Men ja det fick gå som det gick

Sen pep jag ner till ridhuset och hjälpte till att bygga precisionsbana, vi va 6 ekipage + en kusk + lite mer folk. Gick snabbt och smidigt och jag & Fiona började och växlade med Anna och hennes par.

Fiona va super idag, väldigt pigg! Brukar vara segare än segast men idag fick hon in galoppväxeln :) Så jäkla kul!! Körde första rundan lugnt på 1.40, andra rundan lite snabbre på 1.21 och sista lite snabbare på 1.16. Hade nog kunna kört ännu fortare men ville ta det hyfsat lugnt, vi petade inte en enda boll! Kändes jätte bra idag :)

Film finns HÄR (hehe så att ingen missar det!!)

suck & stön

Hovis kunde inte komma nu ändå :( Så jag ringde vår förra hovslagare så han kommer och slår på tappskon på onsdag eftermiddaf. Så jag hoppas att han säger att det går att sko henne med mindre skor och att allt löser sig! Surt att den andra inte kunde komma idag, är så himla ridsugen!I morgon ska jag till ridhuset och köra precision med Fiona och ett gäng andra ekipage, kul kul :) Måste bara putsa av utrustningen! Sen på Ons är de US möte, några påstår dock att det är i morgon så är kanske bäst att titta up det :s Skulle ju va typiskt om det krockar med precisionen...

gnäggfia

största minuset med Sushi = svårfångad! Ibland kan de gå hur bra som helst och hon kommer fram i hagen men biland kan hon va nästintill omöjlig... Idag tog det som tur va bara 5-10 min men det är tillräckligt i regnet ;) Sitter här och väntar på hovis som ska komma och slå på tappskon, hoppas att den sitter nu annars tar jag en annan hovslagare! Medans jag väntar får jag höra på en skrikandes Sushi som inte gillar att vara själv i stallet, fast det blev visst tyst nu!

ihopsläpp
Nu är Sushi & Penny ihop släppta med biffarna (=ardennerna) vilket gick super. Knappt några skrik ens och bara lite spring. Sushi är jättekär i Albin & Amilo medans Penny vill vara för sig själv, Dora är lite grinig mot dom men de är ingen nyhet ;) Tror dom trivs bätte i en lite större flock i alla fall Sushi, Penny verkar skita i dom.
haha kolla storleksskillnaden på Sushi & Albin på den sista bilden, han är bara 10 cm högre men några gånger fylligare ;)

hjärtatflyttade upp sushi & penny bakom huset men de va ingen rast & ingen ro... dom har gått brevid de andra hästarna förut så sushi visade sitt missnöje nu men att bara springa & gå fram och tillbaka så jag stoppade in dom i stallet nu. blir till att fixa en ny hage i morgon eller släppa ihop dom med biffarna! Vad har ni för er?

Jag lever! igen

så här ser de ut i dagsläget:

  • har kommit i gång lite bättre med fiona
  • sushi har trampat av sig en sko igen vilket gör att jag inte kan rida, :(
  • niki har fått ett underbart sött litet stoföl
  • i morgon bär de av till axevalla för Vi på landet, vi ska ha med dora i rasparaden
  • tvättade och putsade på dora förut, tog svansen i en hand och slangen i den andra och tvättade, super snälla pålla. hon är en sån häst man läser om i böckerna som alltid kommer gåendes och lägger huvudet på axeln och blåser luft. hon är speciell, skänker lugn och tröstar

pic: littlesister

RSS 2.0