Rallybettan

Min snälla lillasyster följde med mig till ridhuset förut och hjälpte mig lite, vi jobbade en del över bommar. Damen skötte sig hyfsat, busade lite ibland och ville leka rallyhäst emellanåt. Min syster beordrade snett igenom i galopp med ett galoppombyte i slutet, shet pommes tänkte jag, men Sushi hade gjort det förut. Hon böt tre gånger på diagonalen utan att jag gjorde något haha, tokfia! Skritten och traven kändes jätte fin men hon blir lite väl stark i galoppen på hacket.
 
Nu blir det tyst här tills på måndag, i morgon jobbar jag och har fullt upp, torsdag till söndag är jag i Sälen. Om ni har Instagram kan ni följa mig där, jjennnyys, lämna gärna era konton, vill ha fler hästmänniskor att följa hihi ;)

Mot ridhuset

Vid sjutiden i kväll styr jag bilen mot ridhuset, ska möta upp några av hopptjejerna så ska vi skutta lite ihop. Det blir så mycket roligare om man slipper vara ensam. Ska prova stångbettet i kväll efter två veckor på hacket, känner på mig att hon kommer vara som en laddad bomb. Tänkte klippa henne lite innan om hon är torr så att hon slipper svettas så!
Så här skönt kliar det när man är svettig ;)
 

Unghästarna

Min duktiga syster som har vart i farten igen (gilla henne HÄR). Min lilla bebis till vänster, hon skiljer sig liiiite mot ardennrarna va?! ;)

Jogg

Planen idag var att jogga Sushi i det fina men kalla vädret, vilket gick riktigt bra. Hon var fin och avslappnad, lång och låg i formen som jag ville ha henne. Stannade och pratad med Emelie en stund, sen var det roligt att trava i cirka 50 meter innan det var dags att göra ett bocksprång och vilja galoppera istället. Nej tack vildhästen! I morgon kväll ska vi kanske till ridhuset igen.

Skutt i ridhuset

Igår var jag på möte i ridhuset så passade på att hoppa lite med Ellen och Sofia efteråt. Bara tredje gången jag red henne på hacket och första gången jag galopperade på det, och alltså första gången jag hoppade på det. I skritten och traven kändes hon fin men sen i galoppen matade hon bara på, hon lade sig gärna ner i hacket och gasade på. När hon hade hoppat några språng blev hon ännu piggare så då tog det typ ett halv ridhusvarv innan jag fick stopp på henne haha.
 
Jag har lite dålig galopp mot hindrena ibland så då blir det att hon stannar upp lite före, en gång gjorde hon ett megahopp så det var väldigt nära att jag fick smaka ridhusbotten. Men om jag bara lade rätt tempo så kändes det mycket bättre, men jag blev nog lite feg igår också när det kändes som att jag inte hade full kontroll pga hacket. Jag måste jobba jätte mycket på min sits, den känns inte särskilt graciös, så får hålla mig på lite lägre höjder för att hitta ordentlig balans och flow. Så passet igår kändes lite sådär men kan samtidigt inte begära så mycket när det var första gången på hack för oss båda + att hon inte hade galopperat på en vecka haha. Vi ska eventuellt dit i morgon igen och skutta lite om jag inte jobbar.

Lillan på promenad

Idag har jag vart ute på promenad med lillan, eller om det var hon som promenerade med mig haha... Vi koncentrerade oss på att inte springa över matte samt att inte slita sig ;) Nej hon var inte så hemsk men hon hade lite bråttom. Hon är dock väldigt lyhörd på halt och står snällt stilla när man ger henne eftergift. Vi tränar rutiner, in från hagen, borsta hela kroppen, kratsa hovar, promenera, in i stllet och borstas av och ut i hagen. Mitt lilla hjärtegull!

MysarN

Nisse gjorde ett vågat hopp från boxdörren upp på Sushis rygg, den snälla tanten vinklade dock bara ett öra åt honom haha!
Idag skrittade jag och Malin ut en sväng, provade det nya hacket som passade bättre. I morgon tänkte jag hinna med att klippa damen lite och sen på kvällen ska vi till ridhust och hoppa, får se hur det går med hack men vi ska nog överleva.

Hackamore

(Min dator samarbetar inte så bilden får vara lite på sniskan)
Testade att rida med hack igår och det funkade, red dock bara lite på inhängnat område i fall hon skulle bli wild and crazy. I skritten var hon lika avslappnad som vanligt, i traven gick hon och slängde med huvudet och var allmänt missnöjd först men det släppte och så trallade hon på avslappnat och fint där med. Brallfia gjorde dock världens bocksprång från ingenstans så jag flög en halvmeter ovanför sadeln och tappade båda stigbyglar haha, som tur var stannade hon direkt efter, men det var nära att jag drattade av. Vågade inte galoppera igår just för att jag vet att hon håller inne på överskottsenergi, tar det i ridhuset på tisdag istället. Idag blir det inget ridet men ska ut en liten sväng i morgon. Har lånat Ellens cob hack men min syster köpte ett i full igår som jag tror kommer passa bättre.
 

Nytt!

Lite nytt småplock; ett sadelöverdarg, dressyrspö, mössa, gummiband,nummerlapp och gängtapp. Nu ska jag försöka lista ut hur jag ska passa in hacket på Sushi och ge mig ut på en provtur. Hon var galen när jag tog ut henne i morses så får väl se om jag överlever, uppdatering kommer förhoppningsvis!
 

Senaste dagarna

I torsdags var jag ute och tömkörde Sushi så att hon skulle få stretcha lite efter onsdagens hoppning.
I fredags var jag och Malin ute på en barbackatur, myspys!
I lördags var jag och Sushi ute på en ganska lång sväng, joggade en hel del och galopperade en del. Hon blev inte riktigt lika wild and crazy den här gången, men lite glädjesprång hann hon med!
I Söndags jobbade jag och sen däckade jag när jag kom hem så då fick hon vila.
I måndags tog vi ett kort pass i ridhuset, hoppade några språng tillsammans med Julia & Gina, vilket var uppskattat hihi. Efter det åkte jag till vår veterinär så att hon skulle undersöka munnen på Sushi, hon gnager ju så på bettet, biter fast i framförallt vänster sida. Hon hade ingen bettöverslitning men ärrvävnad vid vänster kindslemhinna samt lindrig elmgering (fel ord haha men ser inte riktigt vad hon har skrivit på pappret!) av underkäken på både höger och vänster sida, men inga synliga påbitningar. Veterinären misstänkte att det hade med nosgrimman att göra, att det blev för lite med plats. Hon slipade ner lite och raspade på några tänder. Vad vi ska göra nu är att rida bettlöst i två veckor samt byta till remontnosgrimma om jag ska ha nosgrimma på henne. Jag ska till Ullared idag så ska försöka haffa ett hack där så att jag kan fortsätta rida henne. Om hon funkar på hack så tänkte jag rida på det ett tag så att hon bryter beteendet att bita fast i bettet, även om hon inte har ont längre så kan det sitta kvar i skallen länge.
 
Fick besked att träningarna för Paula börjar vecka sex och då har jag plats, wiho. Så nu ska vi fortsätta träna på tills dess och stärka konditionen.

Ridhuset

Igår kväll efter us-mötet red jag, Sofia och Johanna ihop i ridhuset. Travade lite cavaletti och hoppade några små språng i trav och galopp, Sushi var skötsam fast än att vi nog knappt aldrig har hoppat i ridhuset förut och det var över ett år sedan vi hoppade hemma. Hon sög tag i hindrena och trampade in fint emellanåt, guldhästen! Jag har ju aldrig riktigt hoppat seriöst, startat någon clear round för en massa år sedan, men jag är jätte taggad på att komma igång. Målet är att vara med i vårt Gotalag till våren, tävlingarna går i 90 cm. Så nu ska vi börja vara med och träna för Paula lite försiktigt.
 

Glädjeskutt

Var ute med Sushi en timma när jag kom hem från jobbet, galopperade henne lite idag och det var uppskattat. Hon var mer i luften än på marken stundtals, så glad! Hon blir dock ganska stark när hon har fått galoppera lite men tog det bara lugnt och försökte mest tänka på min sits och att hon inte skulle flänga omkring så lugnade hon sig efter ett tag. I morgon ska Sofia hjälpa mig lite i ridhuset, ska även ringa veterinären och höra lite om hennes mun som krånglar. Får nog ta och klippa henne någon dag också, lång päls och 4+ är ingen bra kombination!

Från juni till januari

Lillan har allt växt en del och skiftat färg, längtar tills hon börjar fälla i vår!

2013

Long time, no see! Herregud jag har ju inte uppdaterat på nästan tre veckor, inte för att det har funnits så mycket att uppdatera. Hästarna har legat på is ett tag, har inte haft motivation till så mycket överhuvudtaget, plus att jag har haft en massa annat roligt för mig. Men nu är det ju som välkänt ett nytt år vilket betyder nya tag, right? I morgon fm är jag ledig så då tänkte jag ha lite kvalitetstid med hästarna, vet ju hur himla bra jag mår då.
En av de bästa sakerna med 2012, så himla glad för henne :')

RSS 2.0