Ponnyridning

Hade med Fiona & Pysen in till flygfältet idag för att ansluta oss till några andra i klubben och ha ponnyrindning. Pysen va stirrig i början, farliga plastband som lät som bara den. Annars skötte han sig bra, va lite rädd för vissa motorcyklar och flygplanen. Fiona däremot va stencool hela tiden och va super duktig, kom fram en söt liten kille i slutet och ställde sig och kramade hennes huvud och gosa med henne. I vanliga fall gillar hon inte sånt men nu stod hon så lugnt och snällt :)
Det är crousing i stan så de va bilutställning mm nu med fullt med folk!
Nu ska jag kila ut och fixa i stallet, vad gör ni idag?

God natt 30/7-10

Har vart hos hovis idag med Fiona så skora har åkt av och hon är nyverkad & fin.
Red en sväng barbacka på Sushi tillsammans med Emelie & Bell, skrittade bara så det tog nog lite över en timma. Hehe va nära på att preja en polisbil, pinsamt... Jag red först på asfaltsvägen när en polisbil kommer åkandes, när den är ca 20 m ifrån oss så vänder Sushi ut rumpan i vägen, eller ja hon vänder för hon blir skrämd eller något. Poliserna stannar och Emelie rider före, när dom är precis vid oss så kommer en stor regn & vindpust så båda hästarna vänder ut baken i vägen, jag hade ca en halv meter till bilen... Haha hade vart lagom pinsamt att preja deras bil!!
Annars gick turen bra, låg ett träd över vägen som vi va tvungna att hoppa över, säger bara jenny.barbacka.70 cm stock!! Haha lyckadees hålla mig kvar men de va då inget stilhopp. Sushi va dock taggat, behövde bara smacka på henne lite så satte hon fart mot det och hoppade över även om jag satt som en kråka & blundade ;)
Mysig tur i alla fall! Nu måste jag hoppa i säng, ska upp 07 i morgon för att göra iordning för ponnyridning...

Tävling


Tävla HÄR

God kväll 28/7-10

Hästdagen idadg har bestått av Avevall med Venise, gick super idag! Damen ska starta provlöp på lördag, tyvärr kommer jag inte vara där då :(
Kom hem och red en sväng barabacka på Sushi med fjordningarna + vagn framför. Mina tre små kusiner satt på flaket med mamma, faster + man och dom småttingarna sitter inte direkt still. Dom kröp under filten, tjoade och hade sig men hästarna lunkade på så snällt. Böjde omkring Sushi lite och hon är med på noterna, blir mycket böjande & lösgörande framöver så hon lossnar!
I morgon ska jag åka och rida min fasters nya häst och känna lite på henne :)


old pic

God kväll 27/7-10

Idag har Sushi blivit skodd så tog en liten barbackatur på henne nu i kväll, mysigt! Lär nog bli barbacka ridning, tömkörning (om de funkar), promender mm tills jag har råd med en ny sadel.
Va och körde Arnold före, kommer göra veckosammanfattningar av honom eftersom vi inte gör så spännande saker just nu ;) skrittar & travar runt på grusvägarna
Tänkte skrittat Fiona en liten sväng också men de bev inte så. Ingen hovis hinner sko henne innan lördag så vår hovis ska förhoppningsvis ta av henne skorna & verka henne, han skor inte shettis... Vi ska nämligen va med på ponnyridning på lördag och då måste man ju vara tjusig! Ser inte ut att bli någon tävling den 21 tyvärr...

rain

Regnet öser ner!!! Tog in Sushi för ett tag sen, bara 10 grader eller nått ute + ösregn = inte skönt. Jag & pappa gjorde en ny hage till henne igår för hon behöver mer mat än övriga biffar (=ardenner), lunsen Albin går dock ihop med henne nu. Hittade även en guling hos dom i morse, fröken Molly hade rivit ner tråden och gått in till deras betydligt gräsigare hage. Stoppade tillbaka henne i rätt hage och släppte ut Fiona.
Dagen ser ut som följande att jag har några boxar att mocka ut, Arnold ska motioneras, Fiona ska motioneras, hovslagare ska fåd tag i, jag ska ragga ponnys till ponnyridningen nästa vecka och så är jag hästvakt åt Arnold och hans polare. Men jag tror bestämt jag håller mig inom dessa fyra skyddande väggar till regnet lugnat sig ;) Vad gör ni idag?

Saga & Doddiz

@§%£#

Allt har gått åt skogen idag, ska försöka reda upp saker & ting i morgon! f u c k


Allt va så lätt när man va så här liten, eller hur? ;)

Uppdatering

Lite uppdatering eftersom det är så tyst här...

Sushi har tappat en sko men har gått med dom i åtta veckor nu så ska skos om, ska försöka få tag i hovis idag igen. Jag är lite tveksam till om jag ska rida henne mer i den sadeln hon har dock, den ligger inte helt hundra och de vore ju väldigt trist (& elakt) om hon får ont i ryggen lagom till jag ska köpa en ny. Har en som är intresserad av hennes sadel nu och kan verkligen bara hoppas på att den blir såld så fort som möjligt! Funderar på att börja tömköra henne i väntan på att jag har råd med en ny sadel, om det skulle funka med tömkörning men det borde nog inte vara något problem.

Fiona är ju inte igång men nu måste igångsättningen börja om vi ska tävla om cirka en månad! Blev inte av att jag anmälde mig igår då jag inte förstod mig på att lösa licensen på nytt, kanisgt system men ska maila dom nu. Men hon ser riktigt fin ut nu fast hon inte är igång, lagom hull (okej lite för mycket om man ska va petig), blank och fin päls och bara allämnt gullig.

Arnold skrittas fortfarande men har börjat med små inslag av trav, skulle försöka oss på lite dressyr igår... Han har i alla fall gått ner lite i vikt redan vilket känns toppen!

Venise (Aka Puppelina) körde jag på Axevall i lördags och ska dit i morgon igen. Damen börjar bli strak och ligga på så jag får träningsvärk i armarna, styrketränign vore kanske inte fel att börja med...

Tävlingsdags

Nu har jag anmält mig & Fiona till en tävling, dressyr & precision i Vartofta den 21 augusti. Med tanke på att vi inte är igång nu så blir de full fart med igångsättning nu! Sulkyn är fortfarande inte lagad men får lösa det på något annat sätt tills pappa fått ordning på den. Är ju ca en månad kvar och hon har hyfsad grundkondition så kör vi igång nu så ska det säkert gå bra, inte lika krävande som om de hade vart dressyr & maraton.
Jag & A har pratat om att vara med med Arnold också men vi får se hur de blir med det. Om han kommer igång tillräckligt, om vi hinner träna någon dressyr osv. Tänkte köra hem han hit idag och försöka mig på lite dressyr med han.
Nu ska jag bara lösa ny licens så är jag och Fiona iordning pappersmässigt. Om vi ska ha med Arnold så ska han mätas mm så vi får se om de går att lösa!


SÄLJES: Dressyrsadel

Dressyrsadel av märket County modell Competitor, tillverkad på County Saddlery i England
Välskött kvalitetssadel säljes till ett bra pris av 4000 kr
Mörkbrun
Jätte skön att sitta i, inga större defekter. Några få små repor vid "flärpen" där man stoppar i stiglädresänden samt en liten rem som har lossnat men det är inget som syns eller har betydelse
17 tum, bomvidd 4
Hämtas i Falköping i Västra Götaland, kan även skickas men då står du får frakten
Ring eller maila för mer info eller vid intresse
Jenny 0767963682
jjennnyy@hotmail.comUtvärdering av Fionas olja

HÄR kan ni läsa om vad jag har använt för produkter och vart ni kan hitta dom!

Har nu använt oljan i ca 2 månader och är väldigt nöjd, hon har kvar det mesta av manen och svansen är hyfsat fin. Lite svårt att veta hur pass bra den är med tanke på att det inte har vart så varmt än denna sommar (alltså inte riktigt lika mycket knott), jag helklippte henne i våras (för första gången, vet många som gör de med sina exemhästar med posetivt resultat) och så tar jag in henne på nätterna. Men visst har oljan gett bra reslutat!

Hon brukar klia av sig inprincip all man men nu är den mesta kvar som sagt, visst är de ett tag kvar av sommarn men jag tror att detta kommer bli bra.

Den har hållt riktigt länge, har använt halva nu och det räckte i två månader. Så räkna med att hela räcker ca 3,5-4 månader för 210 kr (ex. frakt).

Så jag rekomenderar alla med exemhästar att testa denna! Se vart den går att beställa längst upp i inlägget, klicka på länken. Det är inte säkert att den funkar på alla men det är absolut värt en chans!

Har ni frågor eller likande så fråga på!

Så här lång har manen lyckats växa sig!

God kväll 15/7-10

Hej på er!
Dålig uppdatering jag vet... Idag skulle jag kört Arnold men det sket sig för dom hade en stor gödseltraktor där som skulle köra på "vår" körväg så jag hoppade körningen där idag. Trampar hem för att rida Sushi och upptäcker att hon har tappat en baksko (Va i för sig 8 veckor sen hon skoddes) så släppte henne i paddocken så hon fick beta lite extra och borstade på henne. Sen tog jag ut hennes sadel & träns dit och satte igång att putsa & smörja, mycket välbehövligt... Har faktiskt inte gjort det någongång och har haft henne 2½ månad, skäms på mig! Försöker förresten lista ut vad det är för sadel jag har så vill ni hjälpa till, gör det HÄR!! Tack tack


Så i morgon ska jag ringa till hovslagarskolan i Skara och höra om dom tar emot hästar för skoning (Fiona & Sushi), köra Arnold, springa med Fiona, smörja körgrejerna, pussa på Sushi, skriva recension på Fionas olja (mycket nöjd), åka till Axevall och kolla på tävlingar mm. Sushi hade blivit röd i ögonen och lite svullen av dom där förbeskade flugorna så har bett mamma köpa en flughuva.

Mina tå ynka shoppingfynd från mässan i Falsterbo, ett par grönrutiga helskodda ridbyxor för 195 kr från Börjes och ett grönt grimskaft för 25 kr. Syns dock inte så bra ;)

Falsterbo 2010

Nu är jag hemma igen efter en grym vecka!


Kanadensare på stranden
Höjdhoppning som slutade på 190, barbacka hoppningen va uppe på 180 innan dom stoppade


En underbar vecka! Vill ni se mer så kika här

Arnold 30/6-10

Va borta och skrittade Arnold en stund på kvällen, i sulky denna gång. Han skötte sig fin fint och verkar uppskatta det.
Kom en timmerbil farandes och vi kom väl av vägen 20 m bara men han blev inte det minsta rädd, hur är era hästar i trafiken?

Haha att kalla honom tjock är en underdrift!! Ska dock bli ändrning på det ;)


Söta killen!

Dagens Fiona 30/6-10

Som utlovat så tog jag ut Fiona på en liten motionstur idag. Skulle bort och lämna pengar till Emelie så tog Fiona i den ena handen, hunden i den andra och drog på gympadojjor. Började med at gå en bit och växlade sen mellan gång & jogg dom 2.5-3 km det är till Emelie. Så nu fick vi alla tre jobba lite ;)
Fiompan va i alla fall överlycklig för att få komma ut!


Lång manen blivit va?=)

RSS 2.0