Busar!

Sushi och lillan sprang som tokar när jag skulle ta in dem idag, Snäckan blev dock lite ledsen när mamma racade ifrån henne ;)

Den lilla madamen är riktigt duktig på att gå bredvid mig i grimma & grimskaft och hon tycker inte att det är alls lika läskigt när man tar på henne längre!

Shoppingfynd!

Uppdateringen har vart kass men med tanke på vädret hela förra veckan så hade jag bättre saker för mig än att sitta vid datorn, antar att ni också hade det! Jag som aldrig köper hästgrejer har haffat några nödvändiga saker det senaste. En tävlingsmapp till mig & Fiona som jag ska fixa en tjusig liten text på, ett grimskaft till fölisen och en ny flughuva till Sushi. Jag är nog den enda hästtjejen som inte har en hel uppsättning schabrak, borstar, grimmor osv utan bara har det nödvändigaste, här ska det slitas ut innan det byts ut ;)

JL SensationNamn: JL Sensation
Ras: Angloarabisktfullblod x
Färg: Skimmel född fux
Mankhöjd: -
Födelseår: -12
Stam: E. Business x  U. Sushi xx  UE. Malvernico (IRE)
Inriktning: Så småningom körning och ridning
Utbildning: -
Övrigt: Min första egna uppfödning, hon föddes den 10 maj 2012. Jättre trevlig och lättlärd, inkörning kommer påbörjas lite försiktigt vid tvåårsåldern för att sedan följas upp utav inridning vid treårsåldern.

Wroooom

Det har vart några intensiva dagar det senaste. I lördags var jag funktionär hela dagen på Vartoftas regionala hopptävling, med max två timmars sömn natten till lördagen så däckade jag hos Sofia ganska tidigt på kvällen sen. I går var det andra omgången utav Gota och mina super duktiga tjejer vann även denna omgång, så himla stolt!!! Idag har jag haft studiedag men jobbat 7-16, däckade i solen en timma när jag kom hem, krattade gräs och körde Fiona & inkörningshästen. Har gått en liten sväng med fölis också, hon går riktigt fint i grimma och grimskaft nu så länge man lägger armen över manken på henne *peppar peppar*, det ska nog bli häst av henne också ;)

Ellen, Frida, Jannika och Johanna red i laget denna gången. Foto: Peter Nordheim

Lite lagon glada tjejer ;) Foto: Peter Nordheim

Lillstumpan har biffat på sig lite! Foto: Malin Larsson

Dagarna


Igår blandade jag ihop Fionas allergiolja. Hon är överkänslig mot knott men denna blandning gör att hon klarar sig riktigt bra!

Vi fick hem en inkörningshäst i lördags så jag och pappa var ute och tömkörde henne igår, ett fyra årigt nordsvensktsto.

Så här söt och oskyldig kan man se ut men skenet bedrar! Damen är väldigt lätt i baken, det går inte att klappa eller klia henne utan att det kommer en karatespark. Idag kom hon fram och nosade på mig när jag kom in i boxen och myste med Sushi, så fort hon hade nosat lite lade hon öronen bakåt och backa bestämt undan haha. Det blir en massa gos och tillit nu så att den lilla lär sig hyfs ;)

SensationBered er på att det kommer komma upp ett & annat bebisinlägg, hon är ju så söt! Tror nog att jag har bestämt namn nu, en liten Sensation (med engelskt uttal). Vad tror ni om det?

Mer bebis!Bjussar på mina fina miner & Nallepuh mössan ;)
Systeryster skulle fota lite förut när jag tog ut dem men självklart dog hennes kamera på direketen! Men visst är hon bedårande? Och Sushi också på den första bilden för den delen ;)

ÄNTLIGEN!!!!!

I morse lite före klockan tre födde Sushi ett litet fuxsto, super mega söt!!! Allt har gått bra och jag är i världens lyckorus haha. Hon går lite urselt på sina fötter men det brukar rätta sig till när de fått gå lite så det blir nog bra med det. Visst är hon söt?


Tävling 5/5

I lördags var jag, Fiona och min högra hand Sofia iväg och tävlade dressyr och maraton i Berg. I dressyren landade vi på 65 straff och då på 6 av 14 i placering. Jag är jätte nöjd med tanke på att det var första dressyrtävlingen på två-tre år + att vi inte hade tränat särskilt mycket. Vi behöver jobba på tempo och att ställa & böja. I maratonen landade vi på 33,9 straff och då på 7 av 14 i placering. Är nöjd med det också, jag tar på mig missarna, Fiona skötte sig galant! Vi fick se världens sötaste rådjurs kid när vi var ute och körde sträckan, pytteliten och megagullig. Så totalt hamnade vi på placering 6 av 14 vilket jag är nöjd med, nu är det bara att träna på!


På söndagen var vi med Gotalaget i Ulricehamn för att tävla första omgången, jag är lagledare. Världens duktigaste tjejer kammade hem första plats utav 15 lag, så himla stolt!!! Det kommer en bildbomd därifrån så småning om

Inget föl än

Jag trodde verkligen att hon skulle föla i natt men icke sade nicke, antar att det är jag som är för het på gröten ;) Fölvakan får fortsätta i alla fall, dock inte så lämpligt när jag ska iväg för att tävla i morgon och på söndag är det första Gota omgången så som lagledare måste jag åka dit såklart. Stannande hemma från praktiken idag med tanke på sömnbristen i natt så nu håller jag på med lite tävlingsförberedelser, dressyr & maraton i Berg i morgon som gäller!Underbara väder, det börjar bli så grönt & fint :D

Fölvaka

I natt blir det till att vaka!!! Det har runnit lite mjölk under kvällen och nu är det två vaxproppar, hon har öppnat sig ca 2 cm och har lite förhöjd temp.
Ska sova inne till ettiden, sen gå ut och kika och så sova i stallet. Har gjort iorning en liten sovplats i spiltan bredvid hennes box. Är väldigt nervös, det måste gå bra och komma ut en frisk en!!!

RSS 2.0