Tada!

Jag håller på med ett litet projekt som ni ser nedan. Nästa steg blir en hemsida men det verkar så himla svårt... Den här foldern är enkel och mest ett test men får duga så länge, vad tycker ni?
Min bästa vän

Min lilla skrutt! Jag och godingen ovan har vart ute på promenad/PW/jogg/spurt i två timmar i kväll, damen var lite seg till en början så jag styrde stegen mot hennes favoritrunda och då blev det fart. Det finns ingen bättre träningskompis än en pigg ponny med spetsade öron! Det kändes som att jag flög när hon for omkring i galopp och bocksprång medans mina långa pen pinnade på så fort de kunde. Jag blir varm i hjärtat och hela kroppen när jag ser henne, världens lyckopiller är vad hon är.

Utan mamma för första gången

Idag så fick Sensation vara kvar i stallet medans jag red på Sushi. Jag tänkte att hon kunde få ha med sig Sally i boxen för de är så bra kompisar, men det var ingen bra idé. Sally har nog ADHD kom jag fram till, och Sensation ville bara vila så jag stoppade Sally i spiltan bredvid istället. Inte nog med att hon verkade ha ADHD, hon var inget stabilt psykologiskt stöd heller, hon gnäggade minst lika mycket som Sensation när Sushi inte var i stallet haha.
Jag skrittade bara en kvart ute i paddocken då jag inte ville gå för långt ifrån stallet om lillan skulle få ett spel där inne. Hon gnäggade en del men försökte inte klättra ur boxen i alla fall.
Nästa gång ska jag ta in något stabilare sällskap haha.

I will hunt you down darkness

Reflexernas dystra tid är kommen och jag hoppar inte direkt av glädje, det finns ju roligare förutsättningar för motion än mörker, regn och pannlampa.
Började jobbet kl 10 idag så passade på att köra Fiona före, hon gick fint även idag min lilla guldklimp. Annars har det inte hänt så mycket på hästfronten idag, pappa har slått på Sushis tappsko så i morgon tänkte jag rida lite och så.

Dagens Fiona


Det blev ingen ridning idag, hade glömt att Sushi har tappat en sko. Fiona fick gå en runda i alla fall och hon kändes fin idag. Ökningarna och ryggningen satt lite bättre idag. Nu är rasten på jobbet slut så back to work så hörs vi i morgon! 


 

Godmorgon

En trött Sensation hälsar godmorgon ;)
Idag ska Fiona köras och Sushi ska ridas. Tänkte exprimentera lite och se om fölisen vågar vara kvar med Sally i en box medans jag rider, återkommer med rapport! Jag håller även på att filar lite på ett företag som ni kanske får en tjuvkik på sen.

Avvänjning

Lillan är ungefär 4½ månad nu så det är tid att börja med lite avvänjning. Dom har ju vart borta på bete i några veckor där det inte funnits något stall så det har vart lite problematiskt att böra tidigare. Igår tog vi hem dem så nu ska det bli lite fart på processen. Igår stod Sensation snällt och stilla i boxen medans jag hade Sushi på gången och pysslade med henne. Lillan var lite orolig först men när man har pratat lugnande med henne ett tag så är det piano sen.
Sen fick Sensation stå uppbunden på gången medans Sushi var i boxen och det gick också bra. Hon står stilla medans man borstar henne över hela kroppen och kratsar hovarna på henne, hon är så duktig så hon ställer sig och vilar på kommande bakhov hihi.
Tänkte börja ha henne i en box tillsammans med Sally så att jag kan rida utan att behöva ha med henne.
Några veckor gammal bild, här stod hon bunden i boxen eftersom hon blev lite crazy annars.

Fullt upp!

Pinsamt dålig uppdatering här men det är fullt ös medvetslös denna vecka, oplanerat. I morgon eftermiddag är jag nog dock ledig så då ska det bli lite ordning igen. Nu ska jag gasa iväg och jobba och sen är kvällen upptagen med clinic med Peter Eriksson i Vartofta. Följ mig på Instagram om ni vill se lite vad jag gör under dagarna: jjennnyys

Rain

Har vart ute och kört Fiona mellan skurarna idag och hon va riktigt fin. Lite tjaffsig i skritten när man ska ställa och böja henne men desto trevligare i traven.
Min syster var snäll och gick med Sensation när jag red en liten sväng, skrittade bara en kort runda men Sushi kändes fin idag, när jag gör rätt ;)
 

Ihhhiii


Tjenna snygging!

Lillan börjar bli en riktig snygging :)
 

Från hagenFölflocken, visst ser den härlig ut? Det är en bra blandning på två ston med föl, en ettåring och en 12åring. De går jätte bra ihop, även om ardennermamman Dora föredrar att hålla sig på sin kant. Fölen busar med varandra, ettåringen är med i lek & bus, 12åringen agerar surrogatmamma åt Sensation emellanåt när Sushi tröttnar på henne.


Får lite dåligt samvete när jag ser att ni troget tittar in här varje dag och så är jag superkass med uppdateringen, ska försöka bättra mig. Ni får gärna säga till om vad det är ni vill se för inlägg/bilder!
 
 

Motigt

Allt känns så himla motigt just nu vilket gör att man tappar motivationen. Det knäcker högt och konstigt i Sensations käkleder när hon äter, vi ska avvakta lite men försvinner det inte så blir det röntgen. Sushi är inte hundra i munnen, hon går och ganger på bettet = hon kommer slita ner sina tänder. Sadeln ligger inte bra så vill inte rida i den. Tömkörningsgjorden åker runt som ett halt bananskal. Ingen idé att passa ut och köpa ny sadel förens hon har musklat sig mer, vilket är svårt när hon inte trivs med bett i munnen och tömkörningsgjorden inte ligger still. Känns bara som att det är en massa stora utgifter på gång, inte direkt vad som behövs.

Instagram
Nu har jag äntligen fått ordning på min Instagram så där kan ni följa mig (jjennnyys), senaste hästskörden: 1. Sofia & Vippan 2. Sofia & Semlan 3. Sofia & Vippan 4. Sofia & Semlan, S plockade tre placeringar av fyra starter + knep 2a plats i klubbmästerskapet 5. Sofia & Semlan 6. Docka & Sensation 
 

Skogen med FionaI förmiddags var jag & Fiona ute i skogen en sväng. Vi har en bra skogsslinga som går att köra fyra olika små turer på över stock & sten, upp- och nedför backar, som vi brukar köra unghästarna på. Jag och Fiona struttade runt där i ca 40 min, hittade dock bara stora stockar samt tre små ruttna så fick ta de ruttna, vilket gjorde att de inte vägde så mycket men det blev lite som hängde i i alla fall. Fiona frustade nöjt på med öronen ständigt spetsade medans jag gick bakom och svettades som en gris, vilket team vi är!

Brukshästensdag

I lördags hade vi Brukshästensdag här för åttonde året i rad, vi hade tur med det fina vädret och runt 300 besökare. Det var en lyckad dag med hästkörning av en himla massa gamla och nya redskap, servering, ponnyridning, umgänge och glädje. Min duktiga syster har fotat, kika HÄR för att se fler bilder från dagen samt gilla henne.

Vinst i div II

Igår var vi iväg och tävlade den första omgången av allsvenskan div II i Nygård. Det var nog första och sista gången vi åkte dit, sinnessjukt dålig väg. Men det var det värt eftersom vi kammade hem första platsen av sex lag, bra start! Vi hade tre felfria i omhoppningen, Ellen & Azalea knep en första plats individuellt i 1.10 m, Julia & Qulan knep en andra plats i 1 m och Sara Wallemyr red en fin felfri runda i avdelning B på sin unghäst, Vartofta är på G :)
 
Igår betod laget av Ellen Andersson på Azalea, Johanna Lindblom på Carrera, Towa Wallemyr på Baxter, Julia Wallemyr på Bazil och jag har äran att få vara lagledare!
 

En mobilskörd från det senaste
 

På turHar vart ute på några småturer med fölis, Liza & Hillan och Malin & Molly, vilket har gått jätte bra. Lillan går så snällt bredvid och alla fyra kommer bra överens. Hade tänkt att testa låta Sensation vara kvar i stallet tillsammans med Sally någon dag och se hur det går, vore skönt att slippa ha henne i ena handen även om hon är snäll.
 
Den jädrans sadeln ligger bra när man lägger på den men sen åker den fram när man har ridit en liten stund, trots en anatomisk gjord, ska se om jag kan prova en sån där antiglidpad som man lägger mellan hästen och schabraket och se om det fungerar. Annars blir det byebye sadeln och hej tömkörningsgjorden!
 

IgångsättningFiona är under igångsättning, hon var ju ojämn på vänster bak i somras + att jag har semestrat en del men nu så är det äntligen dags att sätta igång henne igen. Började med en veckas skritturer på minst en timma per gång och igår joggade vi i intervaller, det märks att grundkondisen finns kvar. Travade henne lite på asfalten igår för att se att hon var helt ren men jag är lite tveksam, ska känna på henne ett tag till så får vi se.
 


 

RSS 2.0