finaste!Min snälla lillasyster har fotat mig och Sushi idag, vi va dock ute i sista stund så de blev ganska mörka kort. Annars har jag hunnit med ridhuset med Fiona idag, körde igenom programet och så en gång i varje maratonhinder. Hon hade väldigt bra ork i ridhuset, går jätte fint i skritten men i traven springer hon mest på :( Jaja har ju inte tränat så mycket dressyr så får skylla mig själv. Hon slappnar dock av och börjar arbete om man kör lite växlingar, halt, rygga, trava osv. Hon kutade på i maratonen, jag svänger henne dock lite sent så att hon blir lite förvirrad men i det stora hela gick det bra.
Har även byggt en större hage åt damen idag så nu är hon nöjd :)

Veckans Fiona 38

Måndag: Inte hemma på hela dagen/kvällen

Tisdag: Körde henne men kommer inte ihåg vart eller något...

Onsdag: Körde henne men kommer inte ihåg vart eller något...

Torsdag: Körde en ganska lång runda men en ganska lång galopp, mycket jogg och långa skrittpauser. Va på en skogsväg och fy sjutton vad älgflugor det var!!! Dom är så äkcliga, irriterande och svår dödade. Alltid i en uppförbacke på denna runda sätter hon full galopp och bockar, sötisen!

Fredag: Va inte hemma på hela dagen/kvällen

Lördag: En lång runda igen, lite asfalt trav men annars de vanliga med galopp, jogg & skritt! Klippte henne även på förmiddagen, blev riktigt bra för att vara första gången :) Har bara klippt henne förut när någon annan har klippt henne före men nu gjorde jag de från scratch!

Söndag: Åkte till ridhuset och körde maraton med damen. Körde i varje hinder (fyra stycken) tre gånger, en gång i skritt, en gång i trav och en gång i galopp. Hon skötte sig bra, saknar dock lite energi så lite mer bete och lite kraftfoder ska bjudas på innan lördag.

Transportskydd storlek full ;)

Ett kortis klipp, mamma slutade av okänd anledning filma efter halva hindret... Å andra sidan är hon inte så teknisk ;)


Dags för maraton!


Åker till ridhuset nu för att köra lite i maratonhindren! Film kommer kanske :)

Vi lever...

... men de är segt! Fionas hålls igång och förhoppningsvis så blir de sadelutprovning med Sushi nästa vecka. Finns inte så mycket mer att tillägga, ska klippa Fiona i dag och i morgon ska vi åka till ridhuset och träna på lite maratonhinder :)

Tävla HÄR

Veckans Fiona 37

Måndag: Körde henne men kommer inte ihåg var, när eller hur

Tisdag: Fullt upp och knappt en ledig stund

Onsdag: Sjukhuset

Torsdag: Sjukhuset/vila

Fredag: Skola/vila

Lördag: En kort sväng med lite trav & galopp

Söndag: Inte så jätte lång sväng heller men 5 km kanske i alla fall. Haha hon är så pigg nu när hon inte kan springa allt för mycket i sin lilla rymmningssäkra hage! Fick galoppera på i önskat tempo två gånger vilket va väldigt uppskattat. Växlade skritt & trav på asfalt samt jogg & galopp på grusväg.

Sammanfattning: Dålig vecka men de har sina skäl, förhoppningsvis blir de bättre denna vecka. Måste komma ivög till ridhuset och träna lite maraton, bara 13 dagar till tävling! Damen ska också klippas men de kommer jag nog inte klara av förens tidigast onsdag.

Alive

Gud va det är dött här, händer inte så mycket kring hästarna. Fiona håller på att sättas igång, får se hur de går den här veckan :( Opererade mig igår och får inte utsätta mig för fysik aktivitet eller tunga lyft under en vecka men lite körning borde gå!
Någor roligt är att jag är anmäld till ULKen (Ungdomsledarkurs) vilket kommer bli super duper roligt :)
Annat roligt som är på G i klubben är :

Detta är något som vi i US har ordnat och jag tror att de kommer bli toppen! Jag kommer ju tyvärr inte kunna rida för han men de blir förhoppningsvis fler gånger :)

10092010

Hehe har äntligen lyckats bura in Fiona, hehe! Gjode en liten hage till henne igår med tre trådar och mycket ström på och hon har gått där enda sen i morses. Mamma sa dock att hon blev väldigt frustrerad när hon släppte ut henne, sprang bara runt tills hon konstaterade att hon inte kunde komma ut. Ska ut och köra damen en sväng nu, i morgon vankas de Axevalla & motion av Fiona och sen på söndag ska hon köras och så ska jag verkligen försöka hinna klippa henne.

Jag ska opereras på onsdag och kommer troligen inte få rida på två veckor efter det, men sen så ska vi åka och prova ut sadel!!! :)


Veckans Fiona 35

Har inte fyllt i allt eftersom så får försöka minnas lite nu...

Måndag: Jag hade sovmorgon så tog ut henne på en kort tur innan skolan, lite skritt & jogg.

Tisdag: Vilodag

Onsdag: Körde en runda på några km i skritt & jogg

Torsdag: Ökade på travsträckorna lite, hon måste ju få upp lite flås för att de ska göra någon nytta

Fredag: En skit dag har jag för mig, stackarn fick vila

Lördag: Vi gick runt med ponnyridning halva dagen och lyckades håva in cirka 300 kr (inräknat med några gamla hästböcker jag sålde). Väldigt lyckad dag =)

Söndag: Körde en ganska lång runda med henne och växlade mellan skritt & trav

Sammanfattning: Lite dålig vecka, ska ju va sex motionspass ju! Konstaterat att hon behöver klippas ganska snart, har satt lite päls redan och de är bra jobbigt för henne. Och hon har blvit så feeeeeeeet!!!!! Hon har hållt sig slimmad och fin hela sommaren men nu dom senaste veckorna vägrar hon att gå kavr i hagen så nu är hon en riktig tjockis. Måste bura in henne ordentligt om vi ska kunna tävla 2 okt...


Söting från i vintras

Tävlingar


Tävla HÄR


Tävla HÄR


Tävla HÄR

Update

Är inte så uppdateringssugen nu utan har fokus på lite annat, men så här ligger de till i nuläget!
I helgen som va så hann jag med att motionera båda hästarna och åka till Axevalla, blev inget lagande & putsande pga min lathet... Promenerade med Sushi på lördagen, klättrade lite och så. På söndagen tömkörde jag henne med bommar i paddocken vilket gick bra! Gjorde tre väldigt upphöjda cavalettis som hon inte riktigt fattade först men sen så klev hon på :)
Nu ser de ut som så här att de är Brukshästensdag här i morgon och jag och Fiona ska ha ponnyridning och få in lite pengar förhoppningevis hihi. Brukshästensdag är ett evenmang som mina föräldrar och några till har haft här i ca 5 år tror jag, första helgen i sept. De kommer hit ekipage och kör med alla olika sorters hästredskap, säljs fika osv, brukar vara ganska välbesökt så hoppa på bra väder och mycket folk i morgon :)

Fortsätter med söta rullningsbilder ;)

God kvällens
Jag är lite ovän med mig själv just nu så är på pissigt humör, skönt att ha dom fina hästarna då! För övrigt så fick jag ett samtal idag och blev erbjuden en ordianrie plats för dressyrtränaren som jag gillar, det gillas. Dock sa jag att jag skulle höra av mig när jag fixat en sadel, hoppas att platsen finns kvar då och att de trillar in pengar snart

RSS 2.0