KM med Fiona!

Uppdatering från gårdagens lyckade tävlingar med Fiona, dressyr, precision & mataron.
Första klass var dressyren där jag lyckades köra fel, ovanligt va?! *morr* Ökningarna satt inte någonstans överhuvudtaget och vi fick en 4 på båda två , dom har aldrig vart så dåliga! Fiona var jätte seg och verkligen inte på hugget, hon ömmar i bakfötternas så kan vara så att "hovis" har skott knasigt så att hon kände av det, eller så var hon bara seg. Där slutade vi på andra plats utav tre starter.
Sen var det precision där hon också var jätte seg fast det gick på gräs. Vi tog oss igenom grundomgången felfritt och fick då köra omkörningen. Den gick också felfri fast ganska segt men vi lyckades vinna den klassen =D Här var det fyra startande.
Sen senare på dagen så var det dags för maraton, ingen sträcka idag utan bara hinderkörning på fyra hinder. Här tände hon till lite, det var dock snorhalt fast att hon var broddad! Jag svängde lite sent i några portar men hon klarade upp det. Även här lyckades vi vinn =D Duktiga pållan!!
Så jag är supernöjd med helgen :)

Framskrittning innan dressyren =)


Dressyren, min syrra lcyaldes inte ta några super bilder tyvärr!

Det kryllar av tävlingar!

Inte nog med att jag & Fiona tävlade KM igår, nu dyker det upp en massa tävlingar på olika hästbloggar! Stockholmsjenna har två stycken just nu, klicka på denna länk för att komma till tävlingen nedan http://stockholmsjenna.blogg.se/2009/october/tavling-i-bloggen.html


Min drömhäst!

Detta är ett bidrag till tävlingen på Stockholmsjennas blogg där man kan vinna fin fina priser! Så min drömhäst:

Hur ser den ut?: En kolsvart arabhingt med strimbläs (och kanske tom 4 vita strumpor) och lite storlek, gärna 160 minst (villet tyvärr är väldigt ovanligt), har ju en arab nu men jag måste ha en större häst. Men det är drömhäst eller hur ;) Ska vara reslig & snygg med bra gångarter. Inte för hingstig utan lätt hanterad fast ha en hingst resning & utstrålning. Tänk er den här godingen fast med mina önsketecken, yummi!!!

Har den någon speciell stam? Stammen är inte det viktigast men det är ju alltid roligt att ha en med en bra stam, gärna egyptiskt blod, och ha honom godkänd så att man kan ta emot ston för betäckning. Men för mig är temperamentet det viktigast men det är ju ett stort + om han dessutom har en bra stam, både exteriört- & meritmässigt.

Hur mycket kan den: Jag rider gärna in den själv eller köper en som är grundriden. Vi utvecklas tillsammans & jag utbildar den så att vi rider minst LAdressyr & 120 klasser i hoppning. Men jag vill inte ha en "maskin" häst som gör allt man ber om utan vill ha lite att jobba med. Och så ska han vara pigg & framåt med energi & bus!

Vad vi ska göra tillsammans: Vi ska göra allt tillsammans! Han ska gärna gå att köras utöver ridningen. Vi rider mysiga skogsturer som vi varvar med träningar & tävlingar. Och på sommaren tar vi badturer tillsammans i sjön, rider ihop med andra & bara har det gött! Vi ska gärna ha ett speciellt band mellan oss & självfallet ska vi trivas ihop och komma bra övenens.

En vacker dag så ska jag äga min drömhäst, inget är omöjligt!

Dressyrträning med Fiona =)

Idag har jag & Fiona tränat för R och det gick toppen, över förväntan! Fiona skötte sig jätte fint, böjde sig fint i volter, hörn osv och gick stadigt och fint i form. Hon fick en massa beröm av R för att hon var en så trevlig & lydig ponny med mjuka & fina sidor. Bra halter & ryggningar fick vi också beröm för!Inte ens jag visset att Fiona var så duktig! Det var verkligen jätte roligt att det gick så bra och att både jag & Fiona fick fin kritik =)
Vi gjorde några travökningar fast hon var inte alls på hugget. Då gjorde vi så att jag ökade på långsidan, gjorde en volt på mitten av långsidan i ett saktare tempo, ökade resten av långsidan, misnkade på kortsidan osv. Efter bara 2-3 gånger så högg hon tag i det bättre.
Vad vi kunde öva på hemma var att när jag kör ute att ta ner henne i jätte jätte kort trav och sen öka, minska, öka osv.
Jätte rolig träning och nu blev jag verkligen peppead & fick motivation när det gick så bra!!
Två små videoklipp kommer upp om jag försyår hur man gör ;)
http://www.youtube.com/watch?v=PIlxjXgbHk8

http://www.youtube.com/watch?v=_vWY4JYi3PA

Uppdatering

Herregud vad jag uppdaterar dåligt, kan göra en uppdatetring i stora drag:
  1. Party är tillbaka, för en vecka sen så hämtade vi hem Party som vart på inridning i Onsala. I fredags åkte jag till S för att rida en liten sväng på honom, det gick dock inte så bra. När jag skulle komma upp kom jag knappt halvvägs innan han for iväg. Vi gick ett varv med honom på banan innan vi försökte igen, då fick jag precis över benet innan han började hoppa & fara. Jag landade bakom sadeln helt plötsligt och så hoppade jag av / blev avkastad. Sen så gav vi upp för dagen, hängde på honom i stället och de va ingen raktion alls, så det är väl när han ser att man svingar sig upp som han blir rädd eller vad han nu blir. Det konstiga är att hon som red in honom sa att hon övat mycket på att han ska stå på lösa tyglar medans hon hoppat upp och de ska tydligen ha funkat. Det var dåligt väder när vi hämtade honom så vi fick aldrig se henne rida, synd för man börjar ju fundera...
  2. Lill Jula är tillbaka, i fredags fick vi hämta hem Lill Jula. Han stod hos en fodervärd som hyrt honom till skogsmulle. Mamman till dottern ringde i fredags och var förbannad för att det inte gick att utbilda hästen, men hallå dom ville ju ha en skogsmulle?! Så det var bara att åka och hämta grabben! När vi kommer dit är familjen inte ens där utan bara stallägaren. Hon förstod inte heller varför dom inte ville ha var honom då det hade gått bra med honom. Tjejen hade j haft han i cirka 3 veckor och dom hade bara vart ute och skrittat än. Stallägaren hade vart med alla gånger och det hade inte hänt något utan dom hade bara skrittat lugnt och fint. Konstiga människor finns det & blir över i alla fall!
  3. Puppelina är halt igen, Puppelina har ju vart halt sen ca 2 mån. tillbaka men hon har ju funkat bra det sista. Vi var på Axevalla förra lördagen och där var hon super halt igen :( Så nu är väl tanken at åka och röntga henne för att se så att det inte finns lösa benbitar osv!
  4. Fiona är skodd, S har skott Fiona nu! Vi hann bara med framfötterna i fredags då det drog iväg med tiden innan vi var klara med Party & Jula. Så Fiona fick stå där över natten så tog vi bakftterna på lördags morgonen. Damen var dock inte alls skötsam, mycket överskottsenegi och bråkade en hel del. Tillslut så satt i alla fall alla fyra skor på! Hennes bakfötter har dock blivit ganska dåliga så nu gäller det att hålla hovarna rena & fina. När jag körde hem henne så var det liiiite fart i damen ;)
  5. Doddelicious, jag har slutat rida honom för tillfället då han började få ont i ryggen igen. Ska åka och hämta en sadel som jag har haft på honom förut som passade hyffsat. Sadelutprovning & köp blir det förhoppningsis i slutet av oktober, blir nog dock att åka till Mullsjö istället för Vårgårda. Men vi får se, det är ju ett tag kvar. Om nu denna sadel fortfarande ligger hyffsat så hade jag tänkt att pricka in en dressyrträning snart igen.
  6. KM datum är satt, nu är äntligen KM bestämt den 24 & 25 oktober. Något som är konstigt är att alla körmoment ska vara på lördagen, jag menar tre klasser är ganska så krävande. Först dressyr & precision och sen maraton. Jaja det blir nog bra, vi taggar :)
Det var allt för den här gången, har säkert glömt en massa grejer men jag återkommer!

Fiona är nyfriserad & lite mer smått & gott

Idag kom A och klippte Fiona =) Det blev en filtklippning som det var tänkt, damen blev jätte tjusig! Bild kan jag kanske fixa i morgon. Blev faktiskt lite mer pepp nu när hon blev klippt!

Lite senare tog jag mig i kragen och tömkörde Dodde. Körde ut till Skatteg.skylten och vände (blir ca 2 km) och körde sen på "gärdet". Herrn var väldigt uppstissad, det blåser ju lixom tänkte han och d är allt farligt. Var inte så där överdrivet sammarbetsvillig men jag tog det lugnt så lugnade han sig. Sökte sig fint neråt ett fåtal steg ett fåtal gånger, men men det kommer! När han skötte sig som bäst slutade jag och gick tillbaka till stallet igen. Plockade av honom & gav han en rejäl go omgång med borsten inan jag gjorde iordning boxen och släppte in pissenissen där. Eller gaphalsen, eller fjollan what ever han är som han är :) Sen tog jag in nyfriserade Fiona, hade tänkt att smörja hennes sele men riktigt så ambitös var jag inte!

Hösten är här!

Brr säger jag bara, det är svinkallt här & har regnat största delen av dagen. Tidigare i veckan har det bara vart kallt men nu kommer regnet också. Tänkte pallra mig ut och tömköra Dodde nu, får se om jag kör Fiona senare... Motivationen blir inte direkt bättre utav skitväder :(

Coop ringde mig igår och undrade om jag ville komma på intervju för kväll & helg jobb på måndag, ett soklart ja från mig! Vore ju underbart om jag kunde få det, så hoppas hoppas nu. Det handlade om 9-10 timmar i veckan vilket borde landa på runt 600 kr/vecka vilket inte hade suttit helt fel. Men det är somsagt bara intervju så jag ska väl inte hoppas på för mycket. Men om det blir så så kommer Dodde förhoppningsvis ha en ny sadel i slutet av oktober =) Tiden däremot om jag börjar jobba på Coop är en annan femma, 2 jobb & 2 hästar hur ska det gå?! Jaja ta ett problem i taget, är ingen ide att bekymra sig över något som inte har hänt än!

Ska uppdatera mer sen men just nu känner jag bara blä för allt!

RSS 2.0