Utan mamma i hagen

Jag & Sushi har vart ute och skrittat i skogen i 40 min, Sensation har vart kvar i hagen med de andra för första gången. Det gick jätte bra, de gnäggade lite efter varandra först men sen var det lugnt. Det är snart dags att börja ha isär dem på dagarna också.

Snö!

Min dator är iväg på formatering och uppgradering så det är därför det är lite dåligt med uppdatering, mamma  blir lite smått galen när jag vill låna hennes dator hela tiden. Det har inte hänt så mycket här, Sensation har stått i egen box nu i fyra nätter och det går jätte bra. Var ute och gick med henne i förrgår och då skötte hon sig bra, även om hon fick lite väl bråttom när vi var på väg till hagen igen ;)
Ni skulle sett Sushi & Sensation igår kväll när jag skulle ta in dem, det var överlyckliga över snön haha! Sushi gjorde luftsprång och världens bakutsparkar varvat med att stå och gräva & hoppa på marken, fölis var inte sen att härma mamma. Så det tog ett tag att försöka få tag i dem igår men vad gör det när man får sig ett gott skratt?;)

Godnattsaga!

Sensation lyssnade på en godnattsaga nu när jag tog in dem ;) Gullegrisen!

Wrooom i skogen

Idag har jag och Fiona vart ute och galopperat i skogen, svårare än så är det inte när man behöver ett lyckorus!

Seger!

Idag gick sista omgången av Div II hoppningen av stapeln, efter att ha segrat i de två första omgångarna så kände vi lite press! Vi slutade på en andra plats i dagens omgång men vann totalt, så himla glad och stolt över de fina ekipagen som jag har fått vara lagledare för. Nu satsar vi på Div I till våren ;)
Något som är mindre kul är att jag börjar misstänka att jag är allergisk mot päls. Ögonen svullnar och näsan rinner om jag tillbringar för mycket tid på övervåningen där marsvinen finns, samt hos Sofia som har massa katthår överallt hos sig som jag har spenderat helgen hos. Kommer jag bara ut så lägger sig svullnaden och näsan klarnar upp. Det är ingen idé att ta ut någon katastof i förtid utan jag får helt enkelt åka till vc i morgon för att göra lite tester och hoppas på det bästa.

Hemma!

Har haft en toppen resa till London med världens bästa tjejer men att komma in i stallet igår och känna doften av häst var rätt bra det med. När man är i stallet varje dag så tänker man aldrig på hur gott det luktar, vilket märks när man har vart ifrån det några dagar. Sensation gnäggade välkomnande på mig igår och alla tre gick med på att mysa en stund när de kom in på kvällen, myspållar!

London

Har nog glömt att nämna att jag åker till London i morgon så det kommer att vara tyst här tills på torsdag, hörs då!

Medda!

Sushi tyckte att radion var spännande när jag höjde ett snäpp på musiken haha,söt!
Sushi har tjock och bångstyig man som häner på båda sidor, jag har gett mig in på Uppdrag tämja manen. Har satt över allt på en sida med tofsar för att försöka få den att ligga på samma sida så att jag kan tunna ut och rycka den. Har haft i tofsar i två veckor nu och det har blivit lite bättre.
Jag tog ut Sötfia på en liten morgonprommis utan mamma idag, sen fick hon stå i en egen box medans jag pysslade med mamma.
 
Fiona har fått sig en liten joggtur också, underbart väder att vara ute i :) Vad gör ni idag?

Första promenaden ensam

Busarna hade rymt idag när jag kom hem från jobbet!
Glatt ovetandes om vad som väntar!
Skulle fånga Sushi men det gick inte så jag tog Sensation istället. Hon skulle agera dragplåster åt de andra men de följde bara med en liten bit innan de återgick till maten igen. Jag tog tillfället i akt och tog ut S på en liten promenad runt gården. Sushi sa inte ett ljud när vi försvann men Sensation var lite gnäggig, annars inga större protester.
Kärt återseende!

Sensation 5 månader

Idag på pricken fyller Sensation fem månader, visst har hon ändrat sig en del?
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober

Inte så jätte bra bilder alla månader men visst har hon ändrat sig en del? ;)

Veterinärbesök

Veterinären har vart här nu på morgonen för att vaccinera samt ID-kolla fölen. Sensation stod som ett ljus när hon fick vaccinet och chippet, däremot var det lite obehagligt när det skulle dras lite svans för DNA-prov.
Vet. trodde att det kunde vara ligamenten som knäppte/knakar så när hon äter, alltså inget farligt.
 
Vi kollade Fionas bakben med böjprov och hon visade inget, vet. trodde att det kunde sitta muskulärt men tyckte att jag skulle hålla igång henne och träna som vanligt. Om det blev värre så tyckte hon att vi skulle åka till klinik men det var helt lugnt nu i alla fall.
 
Att Sushi blir lite tjock i bakbenen när hon stått inne över natten beror på dålig blodcirkulation så hon skulle må bra av lösdrift. Jag är dock lite kluven till lösdrift, Sushi skulle säkert trivas men det blir lite osmidigt. Sen går det väl att linda och ha sig över natten men det skulle nog damen vantrivas med så det får vara.
När fölen ska vaccineras igen om en månad så ska vi ta en ordentlig koll på Sushis mun eftersom hon går och ganger på bettet, så länge ska jag testa ett rakt gummibett.
 
Så jag har fått svar på en del oroliga frågetecken idag vilket känns väldigt skönt. Nu känns allt lite lättare och mer motiverat. Så efter vaccinveckan så ska jag se till att sparka igång rejält med alla tre. Fiona ska fortsätta att köras som nu ungefär, Sushi ska börja skrittas sex dagar i veckan växlande ridning och tömkörning och Sensation ska börja vänjas av på riktigt samt få börja gå på promenader. Hur ser eran höst ut?
Underbar höstdag med frost och sol!
 

Nyskodd ponny

Hovis var här i morse och skodde om Fiona som skötte sig galant. Förut kunde hon va helt crazy när man skodde men så testade vi att bremsa henne och de tre gångerna efter det har hon stått som ett ljus den lilla pärlan. Körde en sväng med henne efter det och det var som att hon hade eld under skorna. Hon var pigg & glad så jag lät henne få bestäma växel själv efter uppvärmingen så det blev turbotrav och galopp. Och vilken trav hon har när hon sätter den sidan till den lilla latmasken! Såg inte skymten av något ojämnt bakben men veterinären får kika på henne i morgon när hon ändå kommer hit. På återhörande!

Godnatt

Har precis stoppat in hästarna. Tur att fölis följer matte som en hund när Sushi inte vill komma in trots regn och rusk och vandrar omkring utan att vilja bli fångad. Nu är alla tre inne i ett torrt och mysigt stall i alla fall :)
 
I onsdags var Sushis förr förra matte här och hälsade på vilket var väldigt roligt, fick reda på en massa om min tappra springare som jag inte visste tidigare.
 
I morgon bitti kommer hovis och skor om Fiona, vi hörs efter det!
Finn ett fel!

KM i precision

KM i precision gick av stapeln igår, det gick inget vidare men vi hade i alla fall tur med vädret ;) Blir så frustrerad och besviken på den lilla damen ibland. Hon var inte alls framåt igår, lyssnade inte på hjälperna utan lullade på i sitt tempo. Jag blev lite för fokuserad på att få fram henne så vi rev en boll i grundomgången, hejdå omkörning. Hon är bara lat, inte ett dugg andfådd när vi var klara. Men jag tycker inte att hon är helt 100 i sitt vänstra bakben nu igen så ska be att veterinären tittar på henne när hon kommer på onsdag för att vaccinera hästarna och ID-kolla fölen.
Men det går inte vara arg på henne någon längre stund, inte när hon är så söt mitt lilla hjärta!

KM i dressyr

I tisdags körde vi klubbmästerskap i dressyr och det gick väl inget vidare haha. Det vi missade mest på var framåtbjudning/energi, vilket brukar dra ner våra poäng. Men jag tränar ju ingen vidare dressyr utan kör mest ute på vägarna och dressyrar så vi får väl skylla oss själva, jag är nöjd med Fiona i alla fall :) Hemma är hon pigg som en mört men så fort man kommer in på banan så lägger hon till latsidan, även om hon inte tycker att det är jobbigt. På lördag är det KM i precision och sen är det två till precisionstävlingar det här året så vi får ladda för dem istället, hon tycker att det är mycket roligare än att springa runt i ett löjligt dressyrprogram ;)

På tur

Idag har jag och Sushi vart ute på en runda utan fölisen för första gången, sist räknades knappt eftersom jag höll mig i paddocken precis utanför stallet då. Det var lite gnäggit och taktigt men Sushi blev inte crazy i alla fall. Mamma var kvar i stallet för att hålla ett öga på Sensation och hon var ganska uppstressad men hon vänjer sig väl.
Min säkerhetsväst har ännu en gång pajjat så jag måste använda min gammla osmidiga, men den är bättre än ingen alls :)
Nu ska jag stoppa in Fiona i transporten och åka mot Ellen för att klippa henne (den maskinen jag lånade gav upp det), och sen styra mot ridhuset och KM i dressyr. Håll tummarna för att jag kommer ihåg programmet ;)

Godmorgon!

Igår skulle jag ge mig på att klippa Fiona men maskinen gav upp ganska snabbt. Har laddat batteriet hela natten nu så ska gå ut och göra ett försök till. I kväll ska vi iväg och tävla klubbmästerskap i dressyr så har en del att fixa inför det. Sushi hälsar godmorgon!

Nya fynd

Tog en tripp till Ullared i fredags för att köpa lite saker. Ett gäng med reflexer, ett nytt träns till Sushi, ett par svarta ridbyxor, en lädergrimma till Sushi, ett skrittäcke och ett par handskar.

RSS 2.0