Presentation av den nya hästen!

Nu får ni äntligen veta mer om min nya häst!
Namn: Sushi (haha rå fisk, jag lyckas jämt få tag i djur med konstaiga namn!!)
Härstamning: e. Malvernico u. Tadila ue. Irish river
Kön: Sto (såklart!!)
Född: 99-02-15
Färg: Svettfux
Tecken: Stjärn
Ras: Engelskt fullblod (såklart!!)
Mkh: 166 cm
Utbildningsnivå: LB/LB, tävlad 110 hoppning med bra resultat

En otroligt lugn häst i de flesta lägena verkar det som. När vi hämtade henne igår så mötte fd ägarna upp oss i Herbeta så vi tog över henne därifrån. Hon backade ur transporten så försiktigt och va sen stencool fast hon va på ett helt nytt ställe med massa lastbilar mm, sen gick hon utan att tveka upp på vårt släp. Och sen när vi kom hem så gick hon lugnt in i stallet och ställde sig och åt! Det är bra för jag vill inte ha något nervvrak ;) Pigg men snäll att rida!

Hos fd ägarna har hon stått i en pytte hage själv (dom ville inte släppa ihop henne med dom andra i fall att hon skulle få ex. sparkskada nu när hon skulle säljas) så hon tyckte de va skönt att få komma ut i en stor hage med kompis nu. Släpte ut henne i morse vid 05.45 eller något och släppte in Pysen till henne efter en stund och de gick hur bra som helst, inga skrik eller sparkar.

Tänkte först ta en liten ridtur nu i em men jag valde att gå en promenad med henne istället så att hon fick bekanta sig lite med omgivningarna. Först va hon lite gnäggig men de gick över när vi kom ner mot skogen. Gick över två broar över kanalen (lika bra att testa från marken först) och de gick jätte bra, hon stannade först men gick över efter lite övertalning. Vid den andra bron flög det upp två änder men som tur va tog hon bara ett hopp åt sidan.

Blev inga super bilder men ska fråga lillasyster om hon vill fota henne i morgon med sig hightec kamera (nästan iaf) så ni får bättre bilder i morgon :)
Så där nu har ni sett henne i alla fall, inga toppen bilder men de kommer bättre. Hon har jätte fin halssättning & huvud egentligen vilket jag dock inte lyckades fånga på kort ;) Och ja manen ska ryckas!!

En häst rikare!

Nu är jag hemma med min nya fina pålla :) Har bilder men ingen överföreningssladd så ni får bilder & info i morgo!
är inte dåligt glad eller så

Veckan som varit (16)

Bättre sent än aldrig, right?!

Måndag: Lat Jenny...
Tisdag: Jätte pigg Fiona! Körde en runda som vi inte kört sen i höstas, lite trav på asfalt för ovanilghetens skull
Onsdag: Körde en ganska lång runda men skrittade & joggade bara
Torsdag: Lat Jenny... Tror jag åtminstonde
Fredag: Åkte till Axevall efter skolan, gick jätte bra denna gången!
Lördag: Åkte upp till Stockholm och tittade på en häst
Söndag: Körde Fiona våran veckotur och utökade galoppsträckan fullt ut och de gjode hon jätte bra :D glömde uppdatera då men hon va verkligen super!!

Är fortfarande inne i någon slags svacka, jag menar tre kördagar?! Det går ju utför... Ska bättra mig den här veckan!! Men ibland blir de så att man inte orkar nått eller något och allt går emot en, och ja de är lite så det är nu :(

Hemma & glad!!!!!!!

kiket på hästen gick toppen, ur mysig tjej som stod som ett ljus när man grejade med henne och va pigg & snäll att rida! Jag kände hur jäkla ringrostig jag va men överlag så gick det hyfsat, med lite mer ridning & träning för min del så tror jag att det kommer bli super :) Så det är väl typ 99,9 % chans att jag slår till och köper!!!! Förstår det inte riktigt själv, vadå att jag ska ha ridhäst igen?!!! Aja ni får veta mer om damen när köpet har gått igenom :) Jag vill inte ropa hej i fall att vi mot förmodan inte kommer över bäcken om man säger!!

Nu ska jag ut och köra gullegrisen!!

Dagens körpass 21/4-10

Idag när jag kom hem hade bus Fiona rymt ur sin hage och stått och ätit någonstans så hon va väldigt mätt & uppsvälld... Dessutom har de snöat lite här idag och regnat och stackarn har ju inget täcke så hon har stått och spänt sig så hon va som en stålfjäder när jag hämtade henne :(

Körde i alla fall bort till S för att hämta lite kornkross till marsvinen och fortsatte sedan bort på en annan runda. Skrittade och joggade bara idag, blev en pyttegalopp men som sagt så mest skritt & jogg. Hon skötte sig bra fast hon helst vill galoppa ;)

NU HAR JAG VART OCH KÖPT TÅGBILJETTER SÅ PÅ LÖRDAG ÅKER JAG TILL STOCKHOLM OCH TITTAR PÅ EN HÄST :D:D:D Ska dock åka upp helt själv så är lite nervös ;)


Hittade ridläger bilder som jag hade glömt av att jag hade, lilla söta Mirakel -08 :)

Gårdagens körpass 20/4-10

Igår körde jag Fiona en runda som vi inte kört sen i höstas vilket gjorde hela turen väldigt uppskattad från både min & Fionas sida. Började med att skritta fram och travade sedan en bit på asfalten, brukar inte hända men det ska tydligen vara bra att trava på hårdare underlag emellanåt för att stärka leder & senor (?!).

Sen så galopperade hon hela skogsvägen och den är lång, närmare en km skulle jag tippa på. Det låter kanske inte så långt men de är långt för lilla Fiona ;) Hon har blivit så jäkla pigg & rolig!
Travade av henne efter det och skrittade den sista km hem.

Gjorde stallet och åkte sedan tillbaka med klippmaskinen till A.


Saknar min fina Dodde!

Veckan som varit (15)

Måndag: Började projekt Helklippa Fiona, dock blev hon ju bara halvklippt...
Tisdag: Jenny va lat
Onsdag: Åkte till A och lånade en klippmaskin och klippte klart henne. Pratade även om Arnold med A och han kommer komma hit i början av maj om allt går enligt planera
Torsdag: Körde Fiona runt Paviljongen och utäkade vår galoppsträcka. Det var även Fionas födelsedag
Fredag: Jenny va lat , eller ja jag åkte på grillkväll
Lördag: Var på Axevalla halva dagen, gick väldigt bra och va skit kul. Blev ett rejält galoppass med Fiona igen
Söndag: Körde lite dressyr med Fiona vilket gick så där... Var även med Emelie i Götene och kikade/hjälpte henne på tävling

Dåligt med bara fyra kördagar, skärpning Jenny!!! Fiona är i alla fall äntligen helklippt och hon börjar piggna till ordentligt. Arnold ska komma hit och tanken är att jag ska träna & tävla honom och så ev. köra ihop honom & Fiona i par. Han är så go den hästen!

Dagens körpass 18/4-10

Idag så körde jag lite dressyr på ett gärde som va hyfsat jämnt. Hon är ju så jäkla pigg hemma så de blir lite dragigt för att hon vill "springa iväg" samtidigt som jag inte kan ta i henne för mycket för då börjar hon gapa och ha sig. Så det gick åt pipsvängen i början och blev mest dragkamp...
Lät henne galoppera av sig och sen försökte vi igen och började lugnt och försiktigt med skritten, man får sitta och vara så lätt på handen som bara går så går det bra. Men då känns det som att jag inte riktigt kommer åt henne...
Hon har ju problem med munnen som antagligen måste åtgärdas igen men det är tyvärr två grejer jag prioiterar före det , som måste betalas före. Men före första tävlingen ska det förhoppningsvis bli gjort!


Götene 18/4-10

Har vart med när Emelie tävlade idag och knäppte några kort med min sketna kamera. Jätte roligt att vara med och hjälpa till och få se så många fina hästar! Hände dock en otäck olycka, en häst som stegrade i transporten och slog över så att han hamnade på rygg/sidan i transporten. Dom fick dock ut han ganka snabbt och han klarade sig oskadd.


Johanna & Carrera

Random häst men fin va den!

Julia & Bazil

Julia & Bazil

Mathilda & Qulan

Emelie & Brava

Emelie & Brava

Nu ska jag ut och köra Fiona!

Dagens körpass 17/4-10

Körde Fiona en snabbis idag, blåste ordentligt så damen var verkligen på tårna och framåt ;) Skrittade fram och körde sen en väg som vi inte kört sen i höstas = mycket uppskattat.
Joggade lite och sen bar de av i galopp, jobbade med lite tempoväxlingar i galoppen idag samt saktade av och fattade några gånger istället för att bara rulla på. Blev en lång jäkla galopp, måste fasen mäta med moppen om det nu går att köra där....
Hon skötte sig jätte bra och de är så jäkla roligt att köra när hon sprudlar av energi ;D


Samma runda som jag tömkörde henne i vintras fast en löängre version idag, ajaj skönt att de inte är lika mkt snö längre ;)

Dagens jobb 17/4-10

Idag har jag vart på Axevall och kört Puppelina vilket gick väldigt bra! Hon skötte sig jätte bra både i boxen, körningen och tvättningen. När vi körde uppe på unghästbanan som går brevid vägen så kom de en stor militär karavan med folk på taket med kopistar, Nicole blir livrädd för dom och springer av banan! Hon va nära på att snubbla åt fanders men det gick bra och jag fick stopp på Puppelina så de va lugnt.

Sen körde vi in dom så at dom fick vila en stund och sen ut på den stoooora banan, så jäkla härligt att köra där igen. Dör körde vi på i ett snabbar tempo och de va riktigt kul! :)

Nästa vända dit blir på fredag!

Hehe fick inga bilder men jag fick marsvinsbäbbar i natt så bjuder på en bild på en av dom ;)

FÖDELSEDAG

Idag fyller Fiona hela 12 år, vilket betyder att jag har haft 12 år med henne på exakten och hoppas på att få minst 12 år till :) Hon har fått en näve hästgodis + en massa pussar + kliande på favvostället och en massa mys.

Igår fick jag tag i en klippmaskin så nu är damen helklippt, blev ganska bra dock lite randigt på sina ställen.

Dagens körtur gick toppen! Körde runt Paviljongen idag igen och ökade galoppsträckan lite den här gången och hon galopperade på jätte bra. Hon bröt av två gånger men de va för att de skuttade upp råddjur. Hon kändes jätte fin verkligen! Började turen med framskrittning som vanligt och växlade sedan mellan trav & skritt (mest trav) tills vi kom fram till galoppsträckan. Galopperade den sträckan som jag hade tänkt och joggade sedan en bra bit och så en snabb galopp uppför en liten backe. Skrittade tills hon återfått andhämtningen och sen lite trav och en hel del galopp följt utan avskrittning. Underbar tur :)

Nästa lördag ska jag åka och titta på ett fullblodssto om inget går snett, jag håller alla tummar & tår jag har för att de ska bli av den här gången. Hoppas ganska mycket på den här hästen men försöker hålla förväntningarna nere för annars blir man så himla besviken! Ni får veta mer om henne efter om de blir något :)

Så här tjusig blev hon, dock står hon i nedförsbacke här & ser jätte tjock ut ;) Det ör mycket finare i verkligheten!

Kändes så himla lyxigt att sitta bakom en klippt ponny!

 


God kväll 13/4-10

Underbart väder!!! Hur har ni det?
Skulle ge mig på att helklippa Fiona igår vilket gick bra tills klippmaskinen pajja, det gjorde att bara halva Fiona är klippt nu...
Pappa tittade på den idag men de verkar som att skären behöver åka på slipning, får försöka få tag i n¨gon annan så länge för så här kan hon ju inte se ut!! Så idag och jag rivit & städat lite i min blivande sadelkammare och smort upp Fionas sadel. Putsade av den för att tag sen men nu är den insmord så nu ska den bara torka sen ska ett överdrag på och sen är den klar för upphängning.
Har lagt ut en annons om fullblodssto köpes och har fått fyra svar på två dagar! En jätte bra men hon står 40 mil härifrån så mamm & pappa var lite tveksamma så vi får se hur det blir!

Snyggt va?!

Jag har blivit utmanad!

Visserligen för två månader men vad fasen bättre sent än aldrig ;)
Så här går det till...
-Varje "spelare" börjar med att skriva 6 egendomliga/underliga saker om sig själv.

-Bloggare som blir "tagna" ska skriva 6 saker om sig själva i sin blogg & samtidigt ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren 6 nya bloggare & gör en lista av deras namn.

-Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras gästbok för att låta dem veta att de är tagna & attde ska läsa ens egen blogg för mer information.

Mina sex avslöjanden: (observera att det inte sitter ihop ;))

 1. Min farfar har vart hästskötare åt självaste Ulla Håkansson
 2. Jag & min syster har haft en ponny (litet halvblod på 148) på foder som har vunnit allsvenskan i fälttävlan
 3. Jag har kört in två hästar utöver mina egna
 4. Jag är inte särskilt fixerad vid prylar till mina hästar och köper inprincip bara nödvändiga grejer och köper bara nytt när de gamla pajjat
 5. Jag & Fiona har kammt hem två vinster i agility
 6. Min första agility runda som jag gick med Fionas lillebror Twist tog lite över fem minuter, för alla andra tog det max två....
Inte så roliga saker kanske men de va iaf saker ni inte visste ;)

Jag utmanar:
 1. Jenny
 2. Katarina
 3. Emelie
 4. Jenny
 5. Sofia
 6. Lovisa

Veckan som gått

Har precis släppt ut alla åtta hästar, lite sent med tanke på det underbara vädret! En liten sammanfattning av veckan;
Måndag: Var ute på en promenad som innehöll lite galopp, vattenträning & lite hinder.
Tisdag: Vilodag
Onsdag: Körde en sväng idag som är en återvändningsgränd, hon var pigg så hon fick galoppera en del!
Torsdag: Körde ihop med min syster som red och fick till två jäkligt snabba galopper! Visste inte ens att hon kunde springa så fort ;)
Fredag: Körde en ganska lång runda som kallas Paviljongen. Joggade mycket men tog även en ordentlig galopp mitt i allt jogg, hon är pigg & framåt.
Lördag: Var och tränade med Fiona för Rebecca, körde dressyr och buskörde lite för att få fart på henne. Fortsätt med galoppjobb hemma samt att fodra med betfor. Var på Axevall och körde Puppelina, hon gick betydligt bättre idag vilket gjorde det flera gånger roligare än vanligt.
Söndag: Idag blir det en skrittdag

Höll planeringen bra den här veckan, sex motionsdagar varav en med annan aktivitet än körning. Hon börjar bli piggare vilket nog beror på betforn och så jobbar vi för kondis och för att minska magmåttet med hjälp av mycket galoppjobb som kommer utökas allt eftersom. Vi har även fått reda på tävlingsterminen vilket inte var någon höjdare för våran del kanske. En körträff för oss i klubben är inplanerad, roligt roligt. Jakten på ett fullblodssto fortsätter, har hittat några intressanta men antingen är dom för små eller står 40 mil härifrån eller så är dom helt enkelt sålda. Men jag letar på!
Nu ska jag fixa en ordentlig frukost och sen gå ut och skritta Fiona, städa i stallet och kanske börja med min sadelkammare.

Morr

Nu fick jag ett mail om att första lagserien går av stapeln 1 maj, sista anmälningsdagen är den 12 april. Jätte kul att man får reda på det två dagar innan anmälningtiden går ut... Aja de är nog tyvärr inte så aktuellt att vara med då ändå, dagen efter Valborg är ingen bra dag att gå upp tidigt på ;) Sen ska de va en i juni än som inte är fastställd än och så en den 11 juli ev. i Tranemo. Det är dock dagen som jag åker hem från Falsterbo så den är körd också. Sen är de en sista den 21 augusti, detta gör ju att jag kan vara med på max 2 stycken... Tråkigt, ska kanske försöka starta någon annan tävlingen också utöver lagserien men de verkar vara så jäkla dyrt. Verkar inte som att jag kommer få något sommarjobb heller så vi får se hur den här somaren ska gå ihop.

Fick ett till mail från körkomitén om en träff för oss som kör i klubben den 19 april, roligt! Den ska jag i alla fall försöka komma iväg på.

Hur går det med eran tävlingssäsong? Har ni börjat starta än? Hur har de gått? Är ni bara i planeringsstadiet?

Träning 10/4-10

Idag var det dags för träning igen med lillan! Hade helt missat det och såg de igår men som tur va så va pappa ledig och kunde köra. Gick väl bra även idag, hon har fått lite mer energi i sin gång och framförallt skritten har blivit bättre. Men jag ska inte sticka under stol med att hon är lat ;) eller kanske smart... Vi körde igenom dressyrprogramet två gånger och sen körde vi lite bus så att hon skulle vakna till ,vilket hon gjorde efter mycket övertalning ;)
Hon har ju sån jäkla energi när jag kör hemma så blir lite irriterad på henne när vi tränar och hon är så seg, jag vet ju att hon kan!
Tränaren tyckte att hon såg snärtare ut i kroppen och att hon gick på bättre, alltid roligt att höra :)
Så nu ska vi fortsätta med galopparbeten hemma och betfor!
Fick inte med någon jäkel som kunde filma idag heller....


Suddig bild men så här såg jag & Fiona ut en gång för länge sen på midsommar, ser de inte härligt ut?!;D

Dagens jobb

Idag va vi på Axevall igen och de gick mycket bättre än va de har gjort det senaste. Idag märktes hältan knappt vilket gjorde att vi kunde köra på i ett lite bättre tempo, så jäkla härligt & kul :) Annars va puppelina en riktigt plåga idag, bankade som bara den i transporten & boxen och försökte sparka mig när jag tvättade henne... Tur att hon är så charmig så att de är lätt att förlåta henne ;) Nästa gång bli nästa lördag igen på Axevall!


Har ingen ny bild så ni får se lite tjusigt ass, igen...

Dagens körpass

En hel del galopp idag, damen va verkligen på humör. bra för maggen med lite galopp, har inte ork till så mkt just nu så ni får en gullig bild som vanligt ;)


haha gammal som gatan

Bildbomb

Idag har jag och Fiona gått en sväng, tittat på rådjur & änder, klättrat, galopperat, hoppat och lite mer smått & gott. Är hon inte för söt ?!Haha hennes hoppteknik är inte den bästa, hon stannar lixom upp precis före hinder och sen hoppar hon över!

Nya tävlingar

Har hittat ett gäng tävlingar igen, ta chansen att vara med ni med!


Va med HÄR


Va med HÄR


Va med HÄR


Va med HÄR

Dagens körpass

Började som vanligt med framskrittning, följt utav ca 1 km jogging, ca 500 m galopp, ca 1 km jogg, ca 500 m galopp, ca 500 m jogg och så avskrittning. Börjar köra intervaller så här inför maratonen, där joggar man ju en ganska lång sträcka, kör intensivt i hinder, joggar lite, kommer på hinder igen osv. Hon va pigg & härlig även idag :)


Saga och Fiompan


Söta (&skitiga) Fiompan


Haha jag ser ut som en ihoptryckt, öh ja något, men fiona är ju för söt, som vanligt


Önskemål om bilder på biffarna har kommit, inga super bilde nu men lovar komma med bättre! Detta är i alla fall Saga som blir tre i sommar, så jäkla fin är hon, uttrycksfullt och fint huvud! Lågt bakom ser ni Dora som blir fyra i sommar, en riktig kelgris!


Här är Amilo, en söt valack som blir sex i sommar. Bakom ser ni lite av bjässen Albin på 175, snäll som ett lamm!

Bättre bilder kommer!!

Dagens jobb

Idag har vi vart på Axevall och kört :) Gick väl sådär, puppelina är något halt så vi joggade mest runt. S körde henne ett varv på stora banan sen och där gick hon bättre, hårdare underlag där. Men de är alltid roligt att åka dit och köra! Vädret har vart underbart, solsken & näst intill vindstilla.
Nästa tur dit blir på lördag!
Nu ska jag åka in till stan för festligheter, ha en bra påsk!


Dagens körpass

Idag så körde jag Fiona på gräsvägen för första gången sen i höstas, hennes favvoväg så där brände vi av i galopp hela vägen, så jäkla härligt!! Körde sen bort till vattenhindret som dessvärre hade sjunkit bort, fortsatte upp på en mysig skogsväg där jag inte hade kört  henne förut så där blev de också full galopp. Så passet innehöll en ganska jämn balans av skritt, trav & galopp samt en del backar i både skritt & galopp. Hon va så härligt enrgisk idag, skit roligt att köra då! Hon gjode även ett bocksprång den lilla busan ;)
Skor åkte på igår, jätte härligt!
Hon har bara blivit körd tre gånger den här veckan än så länge, mån, tis & idag. Glömde nog skriva i måndags...
Jobbet befann jag mig på igår och i morgon ska vi till Axevall, tjiho!


Haha en gamal sommarbild på henne, helt sjukt fet!!! Hon är i betydligt bättre form nu ;)

RSS 2.0