Cykeltur med Fiona & Schniffi

Det var mörlt när jag var klar med Doddz men jag tog ut Fiona & Schniffi på en cykeltur ändå runt korsgårdsträdgård =) Joggade mest men även en härlig racer galopp!
Lyckades ta en helt värdelös bild i stallet med monsterögon & en Jenny som ser ut som 50 men de är väl trevligt  ;)

De tre muskeltörerna :)

Hopprunda & Ladås

Red bort och mötte Emelie & Lovisa så red vi bort till Holmen för att ta en hopprunda vilket gick bra, kom tom igåh att räkna galoppsprång idag! Sen red vi Ladås runt, växlade mellan skritt, trav & galopp. Red över ett fält inne i skogen där vi red på lite volter, jag blev filmad = nyttigt men för jävligt får se om jag laddar upp den här sedan. Här lyckades jag även tappa min mobil som vi som tur va märke innan vi hade hunnit så långt så vi red tillbaka och lyckades hitta den! Tillslut
så kom vi hem i alla fall!
Resten av veckan blir det två skrittdagar & en vilodag med tanke på att veckan vart ganska intensiv för honom.
Har fått svar från ägaren idag på mailet,J A G B L I R S Å T R Ö TT PÅHENNE :(

Brava var så snabb så jag hann inte knäppa henne ;)
När jag mötte upp dom, Doddes öron, Lovisa & Bell och Emelie & Brava


Regn regn & mer regn

Skulle ridit en sväng med Emleie och tar in Dodde i ösregnet. Mina värdelösa regkläder blev genomblöta på en kvart ute , så när jag tagit in herrn gick jag in och tog på mig pappas galonrock istället den var betydligt bättre! Lade på han fleece täcket med halm under för att han skulle torka & få upp lite värme. När jag kom ner till stallet igen så borstade jag honom och sen ringde Emelie och sa att vi kanske skulle hoppa över att rida när det ösregnade, och jag protesterade inte! Så lag lade på Dodde regntäcket och släppte ut honom och när jag kommer in gissa vad som kommer fram?? Solen! suprise -,-
Nu är det ia alla fall bättre väder så nu ska vi gå ut och rida, hoppas på att det håller upp.
Jag fick med kameran idag också ;)

Dodde inpacketerad i  halm :)


Dodde tillbaka i hagen i ett skönt regntäcke med bästa kompisen Saga bredvid sig, skilland på hästar? Nej då ;)


Galonrock är att rekomedndera när det ösregnar ;)Ridhuset med Fiompan 29/7-09

På kvällen bar det av till ridhuset, började med att köra igenom dressyrprogramet och hon kändes jätte fin =) Ryggade klockrent dessutom! Körde på gummibettet + nosgrimma och det gick hon jätte fint på! Efter vi kört igenom programet körde vi på alla maraton hinder en gång vilket gick jätte bra! Hon galopperade några riktigt bra svängar och var tänd & pigg =) När vi var kalra åkte vi till mormor & morfars skog och grillade & promenerade lite i skogen. Fiona fick följa med på proomenaden och hon käkade en massa blåbärsris & blåbär den lilla tomten =) Hoppade även över några stockar !
Mycket bra pass! Fick ju tyvärr inte några bilder :( Tävling på lördag ju så ska försöka få med Malin så att hon kan knäppa bilder!

Paviljongen/rykeskogen med Emelie & Brava

Idag sov jag & Emelie länge, 11.22 OPS!  Vi käkade och gav oss ut till pållarna, tog in dom och gjorde iordning dem.  Vi tänkte ridit och tagit en hopprunda idag och så ridit Ladås runt men det blev ändrade planer. Smart Jenny hade glömt av att hon skulle jobba kl 17 och mamma ville komma hem före kl 19 från ridhuset så vi fick dra ner lite på rundan. Blev inget jobb idag men i morgon istället. Beger oss till ridhuset med Fiona för att köra igenom dressyren & träna maraton mellan 16-16.30 .
Iaf ridturen gick bra, vi växlade lite mellan skritt, trav & galopp + en dej tjöt =)
fina Dodde =)

Ridtur med Emelie & Brava

Idag red jag och Emelie bort och hoppade på hindren vi byggde igår, fast det blev en lång väg dit.
Först tänkte vi rida den vanliga vägen med då hade F freat av till sina kor som gick i hagen där så det sket sig.
Plan två blev att rida över torvmossevägen och över till travbaban hos B men det var ett as stort dike där som vi inte kom över fast vi letade jätte länge efter en övergång. Torvmmossvägen var as sur så på vägen tillbaka grggade Brava ner sig ordentligt och tappade ett bakskydd fast Emelie hittade det hittade det.
Plan tre blev att rida den skittråkiga långa asfaltsvägen men då kom vi rätt iaf =)
När vi väl kom fram till hindren hoppade vi lite & tog lite kort fast inga blev bra.. Det gick jätte bra & var en rolig toppentur :D
Haha på tillbaka vägen satt de två små ekorreungar (så söta så) på vägen som jag skulle hoppa av och ta kort på , den ena sprang iväg och den andra satt kvar fast jag bara var en meter ifrån eller någåt. Helt plötsligt börjar den springa mot mig så jag blev as skarj och trodde den skulle anfalla och sen sprang den vidare mellan benen på Brava men blev som tur va inte trampad. Men haha serisöt en liten snuttegullig ekorre och jag blev rädd ?! x]
Mkt bra dag! Jag och Eemlie släppte ihop hästarna och så ska vi sova över och ut på en tur i morgon med =)
Fina Brava med snett pannabnd & Emelie =)

Tömkörning med Dodde ponken

Tömkörde Dodde runt gräsvägen idag i skritt för att han skulle få ett lugnt pass me tanke på gårdagen. Vi gick lite slalom på vägen och bitvis slappnar han av och sänker huvud & hals med största delen av tiden går han med höjd huvud & hals.
Nu ikväll så var jag, Emleie & Lovisa och byggde upp lite terräng hinder borta vid Holmen som vi ska hoppa på i morgon, dock blir det ju att ta det lugnt med Dodde =)

Dressyrpass med Fiona

Idag körde jag ett kort dressyrpass med Fiona, körde på volt i skritt & trav och plockade lite med henne och hon sökte sig neråt fint bitvis och gick ställd. Sen övade jag en ryggning och hon gick som en klocka =) Övade även några övergångar halt-trav & trav-halt vilket gik fin fint! Hon svängde även bra för pisken. Efter det körde jag runt gräsvägen så att hon galopperade hela gräsvägen och var jätteduktig =) Övade en travökning på grusvägen sen också , duktiga tösen!

Ridtur med Emelie & Lovisa 26/7-09

Idag red jag bort till Emelie & Lovisa så red vi runt borta vid Gamlarp. Vi travade en del & galopperade, dock med långa skrittpauser med tanske på Dodde. Dom fick galoppera lite på ett fält och Dodde var ovanligt lugn men när jag ställde mig i lätt sits och släppte lite på honom började han sparka bakut och allt blev lite för roligt ;) Men han var ovanligt lugn idag föratt vara ute med andra hästar men det beror väl kanske på att hans kondis inte är på topp. Red Läkra hem sen och lät han galoppera lite där också och plockade ganska mycket med honom, stöd på ena tygeln och led & plock med den andra vilket ledde till att sänkte huvud & hals lite. Sista biten ställde jag mig upp och kortade galoppen lite och då gick han i en lägre & längre form den sista biten, keep on going! =)

Rykeskogen med Dodde 25/7-09

Idag red jag i låne sadeln igen, nu runt Rykeskogen och travade & galopperade honom lite där underlagt tillät. Men jag jobbar honom inte utan han får bara gå på vilket inte är bra för allt börjar om igen, den onda cirkeln. Jag måste börja jobba honom så gott jag kan tills jag kan börja träna... Fast mina kunskaper är ju väldigt begränsade men jag får väl jobba med det jag kan så länge, ge inte upp!

Lång travtur med Fiona 25/7-09

Jag har flyttat runt lite i planeringen för att hinna med allt när det kommit förhinder.
Idag tog vi våran långa travtur med början ner på tolarpsvägen (mittemot Kranz) & ner till B och runt paviljongen. Hon joggade på jätte fint hela vägen =) I slutet av paviljongvägen är det en lite uppförsbacke på kanske 30 m och när jag manade på henne föll hon lätt över i galopp, min lilla super ponny!!

Ändrade planer, provade sadel till Dodde 24/7-09

Var meningen att vi skulle ut och skritta två timmar idag men det blev ändrade planer. Våran hovslagre skulle komma hit och slå på en sko på Dora och då tog han med en sadel jag skulle få testa, en Stubben Sigfrid CS hoppsadel. Den såg ut att ligga bra så jag red en sväng i den utan schabrak och det blev inga märken, så den verkar vara bra enda minuset är att den är stenhård i sitsen. Han sa att det fanns billiga begangnadfe på nätet men jag hittar ingen under 3000 och så mkt vet jag att ägaren inte lär betala, snacka om ett döläge hur ska vi klara oss ur de här?!

Skrittrunda Fiona 2 timmar 24/7-09

Idag skrittade jag Fiona i två timmar vilket blev en ganska lång tur, tolarp, pavilljongen & kyrkan runt. De tog tom 2,5 timme men de var bra för henne att bara få skritta =) Såklart så var schniffi med! Måste börja ta med kameran så jag får lite bilder hit, skittråkigt med bara text ju!

Tömkörning med Dodde i ösregn

Det har regnat hela dagen här ida och när jag hämtade Dodde i hagen frös han som bara den & huttrade. Så in med honom och gnugga med halmviskor över baken och ryggen för att få upp lite blodcirkulation. Sen lade jag på han fleectäcke med regntäcke över och sen tömköringsgjorden på det och så ut i ösregnet. Körde bara en runda på 2 km eller något men det räckte för att bli genomblöt. Joggade 500 m eller något sen var jag helt slut!

Förskjuten joggingtur med Fiona

Blev inget med hästarna igår då jag inte var hemma på hela dagen så jag fick flytta fram planeringen en dag.
Var ute och joggade med Fiona idag, 10 min skritt, ca 15 min lugn jogg & 10 min skritt och det regnar som baar den!
Jag och Emelie var ju på Börjes igår och jag inhandlade följande: Absorbine Ultra Sheild (60 kr billigare än i andra ffärer!!!!), flugband, vita handskar & foderstats tavlor x 2. Jag är nöjd med köpen fast glömde köpa svampar!

Maratonträning med Fiona 21/7-09

Körde bort mot bron och skrittade i tio minuter och travade sedan hem. Hade lagt upp en fyrvägskorsning som jag körde mellan sen i olika farter. Hon klarade det bra förutom att det blir tjaffsigt i munnen, herregud jag vet faktiskt inte hur vi ska lösa det här till tävlingen :S Tränade även på att svänga med pisken dvs jag lägger pisken på höger sida hon svänger åt vänster och tvärtom, vilket hon fattade bra!
Körde sedan runt gräsvägen så att hon fick galoppera av sig =)

Skogstömkörning med Dodde

Var ute och körde Dodde i skogen vid Orrelyckan, jag vänder när vägen tar slut så dit går han jätte fint & avslappnat men hem rappar han på lite & slappnar inte av.  Är ju tvungen att gå igenom en kohage för att komma in i skogen och när vi skulle tebax så var korna där så jag vågade inte gå ignom, men vi tog en omväg ut till vägen så kom vi hem ;)

Emelie fick hem sin häst idag så var borta och kikade på henne, ett 15årigt halvblod/fullblods sto vid namn Brava.  Kommer bli så roligt när jag väl får en sadel att börja rida ihop igen :D Förresten så ska vi åka till Börjes i morgon bitti =)

Framsteg med Dodde!

Idag blev det lite bomövningar med herrn som gick bättre än nånsin!!
Jag lade upp sex travbommar med ett avstånd på 1.10 som dock blev lite kort men han fixade det fin fint.
 Hade även fyra skrittbommar som det däremot var lite problem med, jag hade slut på bommar så jag använde hinderstöd med fasta fötter. Han fjantade sig och klev över foten och hoppade åt sidan och tillsist fastnade han med tömmen och drog iväg men stannade och lugnade sig fort, det hände två-tre gånger. Efter det så ledde kag han över och det gick bra och sen tömkörde jag över och det gick också bra.
Sen körde jag lite på volt och han var jätte duktig, gick i en lägre & längre form än han någonsin gjort förut =) Detta i trav då, sen började det regna och då sänkte han hals & huvud ännu mer för han ogillar regnet. Han jobbar inte med ryggen & bakbena ordenligt än men jag är jätte nöjd för det är ett stort framsteg för oss & han jobbade på lite bättre med bena idag!
Det är så himla roligt när det går bättre då får man verkligen motivation =)
Vi höll på i 50 min idag men då var det 10 min framskrittning ute & 10 min avskrittning ute men 30 min på banan och det verkar vara lagom för han !
Slänger med en bild som är från i vintras och gjorde en linje där han ungefär hade hals nu, med tanke på att han gick i en så låg form så blir det ju lite automatiskt att ryggen åker upp. Det är verkligen stor skilland på då & nu, ska försöka få med mig en fotograf i veckan så jag kan visa då & nu bilder.
Jag är så nöjd med honom!

Fionapasset CHECK

Kom precis in från intervalträningen med Fiona, körde runt Rykeskogen. Jag han med tre travjobb och två skrittjonn utöver fram & avskrittningen. Travjobben joggade vi sakta och hon kändes fin i det låga tempot och skritten gick hon på bra i.
Jag & Emelie ska åka till Börjes i veckan och då ska jag inhandla Absorbine Ultra Shield, Flugband x 2, Körpisk och något mer jag inte kommer ihåg, knixet är att jag har 500 och bara AUS kostar 300 så vi får se hur jag löser det :P

Dålig uppdatering & veckoplanering

Usch vilken dålig uppdatering det har vart men med korta drag kan jag sammanfatta att jag har blivit sadellös igen & jag har anmält mig till körtävlingen i Vartofta den 1 augusti. Så nu blir det hårdträning med tanke på att det är maraton och att vi kan göra bättre ifrån oss på dressyren! Tänkte göra en liten veckoplanering för denna vecka som vi ska hålla hårt på för att få lite struktur:
Måndag: Intervall träna mellan skritt & trav, uppvärmning i skritt 10 min, trav 10 min, skritt 5 min och så rullar det på
Tisdag: Maratonträning, lägger upp några korsningar med bommar som vi tränar igenom i olika farter & svårighetsgrad
Onsdag: Lugn joggingtur
Torsdag: Lång travtur, börjar på tolarpsvägen och så runt pavilljongen
Fredag: Skrittrunda på två timmar
Lördag: Dressyrpass, öva framåtbjudning & ryggningar
Söndag: Vilodag
Detta ska hållas hårt på och i längsta längd inte ändras på så nu blir det till att offra tid så att vi är i toppform till tävlingen!

Läget med Dodde är tömkörningsarbete sex dagar i veckan för att bibehålla kondisen vi byggt upp, så här ser den ut:
Måndag: Arbete över bommar i skritt & trav på böjt & rakt spår
Tisdag: Skogstur med slalom och terrängträning
Onsdag: Lugn tur på grusvägarna med försök till lugn trav
Torsdag: Promenad med inslag utav jogg, fem min trav och tio minuter skritt, om jag orkar vill säga!
Fredag: Skrittrunda på två timmar
Lördag: Voltarbete med fokus på trampet & arbete med ryggen
Söndag: Vilodag
Detta ska också hållas hårt på med tanke på att han måste hållas igång då jag & Emelie har planerat in en långritt till K-storp innan skolstarten. Så jag hoppas på en sadel snart men vi ska ringa till BÅ Ö och höra om han har någon att låna oss , så vi kan bara hoppas på det bästa och göra det bästa av situvationen =)

Bilden är go fast den är suddig, och ja jag har byxor på mig ;)

Körtur med Fiona

Jag körde Fiona bort till Emelie idag och ställde henne i deras stall medans jag fick instruktioner om hur jag ska sköta deras djur när dom är på semester. Tog en timma eller något och sen åkte jag hem, mycket jogg på den här turen och så klart var vovven med =)

Ridpass av Dodde 12/7

Idag red jag Dodde genom ramsbergsskogen, det är omväxlande terräng som går på asfalt, grus, skogsväg, fält & skogen. Jag travade över fälten och på skogsvägen och han tände till betydligt mer än förut. Jag fokuserade mest på mig själv och mina skänklar men det är verkligen jätte svårt att hålla kvar dom i rätt position i traven. Å andra sidan tyckte jag det i skritten också i början men det kom sen så det gör väl det nu med förhoppningsvis =)
Annika Lindström har en dressyrträning i Vartofta den 20/7 som jag funderar på att vara med på, ska höra mig för lite först och prata med mamma. 

Joggingtur med Fiona

Idag var jag ute och joggade med Fiona runt busskuren.  Hon har verkligen blvit tjafsig i munnen nu & jag har tappat bort bettupphållaren. Tog av den på tävlingen och hittar den inte nu, den kanske ligger i transporten ?! Så ja hon tycker inte om bettet alls nu :( Och innan måndag måste jag bestämma mig om jag vill vara med på dressyr & maraton tävlingen i Vartofta i augusti. Jag kan inte tävla maraton med henne om hon är tjaffsig i munnen för då känner hon inte när jag svänger och då krashar vi & kör fel. Hmm jag vet inte hur jag ska göra...

Rid i regn

Igår va jag ute och red Dodde i ös regn, ganska mysigt faktiskt. Jag började med att skritta i ca 10 min, sen trav i 3-5 minuter (gjorde två galoppfattningar men det var jobbigt för han då han försökte springa in i galoppen) & sen skritt hem i 20 min eller något. Ska ut idag också och hoppas på uppehåll!

Tävling i Säve, lokal dressyr & precision 27/6

Ingen uppdatering alls pga att jag legat inne på sjukhuset och sen inte hunnit uppdatera!Men här kommer ett inlägg om tävlingen i alla fall =)

K kom och hämtade oss vid halv sju och sedan begav vi oss mot Säve, det tog lite över två timmar att åka fast då körde vi fel en gång. När vi kom fram så gick vi för att visa alla papper (licens, pass, vacc, mätintyg osv) & betala för boxplatsen som var 50 kr dyrare än vad jag hade fått reda på. En avgift som däremot blev slopad var vet. besiktningen, mycket konstigt med tanke på att enligt Jordbruksverket måste vi ha det så vi får väl se om tävlingen blir ogiltlig eller inte. Efter det så gick vi precisionsbanan som hade hyfsat lätt väg fast en del kluriga svängar.
Sen blev det till att ta ut Fiona för att göra irodning henne och sen vidare till funktionskontrollen.
Efter det körde vi upp lite och staratde sedan som 11 med dressyren först. Det kändes ur uselt, hon var seg och gick inte fram för mina hjälper & lyssnade knappt på något. Men domaren tyckte visst annorlunda! Vi lyckades knipa en tredje plats av 25 startande så det blev en överlycklig & stolt Jenny =)
Näst på tur var precisionen där jag gjorde bort mig totalt. Efter start stog port ett & arton brevdi varandra och jag var lite ur fokus så jag körde igenom port arton baklänges istället för port ett, så vi blev uteslutna. Man får ta det hela med en nypa salt och tro på att man lär sig av sina misstag!
Jag ställde ju upp borde inviduellt & i Vartoftas lag, laget kom tvåa av sex lag så alla gjorde bra ifrån sig idag =) Jätte roligt verkligen!
Det var ett nöjt ekipage som åkte hem med en gul & en blå rosett, en ljusstake & några erfarenhetr rikare!
Toppen dag helt enkelt =)

RSS 2.0