På landetÄr de någon som har tänkt att åka dit? De hålls på Axevalla travbana 4-6 (tror jag) juni och kommer innehålla massa roligt. Bland annat kommer Tobbe från Ponnyakuten & Tomas Eriksson dit, de är trav alla tre dagar, de kommer vara ardennergalopp, rasparader, shownummer och mycket mycket mer :) jag ska försöka vara där alla tre dagar och ska eventuellt vara med i ardennergaloppen ;) Ska ni dit?
För övrigt så är jag med på annonsbladet, jag & Molly för tre år sedan längst ner till höger!

Dagens jobb

Va och körde Puppelina nyss, gick bra förutom att hon trodde att hela världen skulle äta upp henne ;) körde henne på Axevall i lördags, har nog glömt att berätta det, ska nog köra henne på torsdag om jag inte åker och tittar på en häst och så blir det ev. Axevall på lördag igen :) Tog några bilder idag!


Fina tösen! Venise aka Puppelina


Bakom damen

Dagens körpass

Ett mycket roligt körpass har avklarats, vattenträning stod på schemat. Ni föstrår att jag har ett alldeles eget vattenhinder vid namn Lidan ;) Hehe den har svämmat över så på ett ställe står det vatten över vägen och de är perfekt att köra genom. Skrittade och travade mest igenom, blev ju ganska tungt med en halv galopp blev de också. Emelie kom efter ett tag med Brava så tog vi lite kort osv. Sen följde hon mig en bra bit, haha i början fick hon sitta och hålla in Brava för att hon skulle gå sakta men efter ett tag infann sig Brava i lunket och gick på långa tyglar brevid Fiona :)


Körde en ny väg idag vilket va väldigt uppskattat av damen!


Bravisen & Fiona


Fiona vid hindret


Det här är en smal kanal egentligen ;) sjukt mycket fåglar i luften med!!


Brava in action


Fiona in action , jag skrattar så jag smäller av


galopp uppför backen


strumporna blev rena & fina!

Nu ska jag åka och jobba!

Ridtur

Va och red en sväng hos emelie tidigare idag, en lite längre tur denna gång. De gick lite bättre än förra gången för mig men ja de fattas en del ;) vi sjöng genom hela skogen idag och skrattade en massa som vanligt! så härligt att rida i alla fall, på tal om det så har jag hittat ett intressant sto!

Bell


emelie & bravalicious

Gårdagen

Igår va jag och red hos emelie på hennes systers ponny. Gick väl sådär, jag åkte inte av i alla fall ;) han va ett litet busfrö vilket känns i min kropp idag! va i alla fall härligt att komma upp på hästryggen igen, ska kanske dit en gång i helgen med :) emelie red på fina brava som var lugn vilket jag inte trodde ;)
sen så bröt vi ihop när vi kom tillbaka och stod och asgarva utanför hennes stund ett bra dag så tårnarna sprutade på tösabeten, kan inte bli annat än roligt med henne :)


Ponnyn till vänster red jag, en connemara valack på 144 som är en jäkel på att hoppa
Emelie och Brava till höger
Och jag på fina Dodde, saknar honom så de värker i hjärtat

Priset har kommit!

Idag kom mitt pris på posten från Ryttarliv :) Fick tre paket hästgodis så nu blir Fiona glad! Tacktack!Blev ändrade planer idag så jag hann med att köra Fiona, körde ihop med mamma idag. Växlade mellan skritt & trav, sen körde jag en liten omväg så att Fiona fick galoppera lite. Hon gjorde några bra fattningar men sen efter några stycken ville hon springa in i fattningen. Jobbade mycket med vänster galopp idag och det märktes att det inte är hennes straka galopp!


Mötte lilla syster som va ute och red


Syns inte så bra på bilden men det är sjö på våra gärden ner mot skogen!


Söta Fiona! här ser hon dock lite ledsen ut...

God morgon 24/3-10

Nu sitter jag i skolan och väntar på lektion. Hästdagen idag blir nog ganska klen, ska åka och läma till baka ett marsvin och de kommer ta hela em/kvällen.
Igår var jag ute och gick/joggade med Fiona ca 3 km. Jag kände att jag behövde röra på mig efter alla godsaker och hon tycker de är kul att trava på brevid mig :) släppte ut henne ett ett tag igen, gjorde stallet och så in med henne!

Ha en bra dag!


God kväll 22/3-10

Idag tog jag ut Fiona på en cykeltur i mörkret, hade lite annat för mig under de ljusa timmarna så det fick bli så. Trodde att jag skulle dö av skräck, när vi promenerar där i tystnaden & mörket så kommer det helt plötsligt eller gällt & plågat skrik! Både jag och Fiona fryser till is, men jag tog mitt förnuft till fånga och insåg att de måste ha vart en djur så vi gick vidare. Vi gick igenom ödegården (som man måste pasera för att komma till min cykel som stod vid busshållsplatsen) och ja eftersom ajg skriver här så blev vi inte överfallna av något eller någon ;) Men fy fasen vad läskigt de va! Jag är mörkrädd men har börjat bearbeta min rädsla ;)
Nu har jag precis gjort klart en tårta, jag fyller 17 i morgon :)
Jag väntar spänt på ett hemligt pris från Ryttarliv efter hedersomnämnandet så de vore ju perfekt att få det på sin födelsedag ;)Hittade ett collage som jag satte ihop förra året eller något, inte så fint ;) Från vänster:
Precisionsmoment i en körtävling
Dodde betar
Bissy som fölis
Lilla syster & Molly
Albin på utstälnning
Pysen, Molly & Flipp

God kväll 21/3-10

God kväll!
Idag skrittade jag Fiona en sväng, hon va riktigt enrgisk och framåt! När jag borstade henne så upptäckte jag att hennes högra muskel (den muskeln vid skinkan) är större än den vänstra och när jag tänker efter jobbar hon hellre med sin högra sida. Så nu blir de lite träning med vänstern istället så att det blir jämnt!
Igår var jag och körde Puppelina, körde på vägen igen och det gick bra. På lördag ska vi till Axevall igen, kul kul :)


KM i höstas

Träning 20/3-10

Igår var det träning, precision den här gången.
När vi kommer dit så visar det sig att hon som skulle köra före mig är en halv timma försenad (man kör 40 min) så när vi har börjat lasta av så kommer hon inkörandes i världens fart och bokstavligt sladdar när hon stannar. Kastar sig ur bilen och så säger tränaren att du kan ta det lugnt så kan jenny köra före dig var på hon säger att hon har bråttom för att hon ska börja jobba kl 18. Hon frågar inte ens om det går bra att hon kör på min tid utan tar det förgivet, vi hade också en tid att passa. Så hon fick köra en kvart där inne och sen fick jag också komma in så att vi körde ihop.
Det gick i alla fall hyfsat, hon var mycket piggare idag och hon galopperade till och med! Det var en bana uppställd och så körde vi den i lite olika svårighetsgrader. Men ja det gick bra :) Idag var det jobbigt för henne, hon har aldrig andats ansträngt på en träning förut men nu när man stannade så gjorde hon det + att hon blev svettig. Men ja det var en bra genomkörare.
Nu funderar jag dock på att helklippa henne... Hon har ju exem och det är många som har exemhästar som helklipper dom på våren så att all päls ska försvinna. Fiona har kvar vinterpäls nästan ända fram tills juni annars och runt maj/juni brukar hon börja få besvär av knotten så det kunde nog göra gott om all päls försvann. Plus att hon skulle bli lite piggare antagligen ;)
Dock så säger ju vissa att man inte ska klippa hästar efter nyår, vissa säger att det är en myt och andra inte. Vad tycker ni?


Tyvärr fick jag inte med någon kamera den här gången heller men istället får det bli en tävlingsbild från i somras :)

God kväll 19/3-10

Fiona fick sin vilodag igår istället, tänkte struntat i att köra henne idag men tvingade mig ut. När man väl kommit ut så går allt lätt men det är lite motigt att gå ut ;) Körde vardagsrundan, idag var hon lite piggare så då galopperade jag henne endel. Hon gjorde en riktigt bra galoppfattning utaan att springa in i galoppen men dom andra två så sprang hon in lite. Hon fattade dock rätt galopp varje gång :) Och brände på som bara den på rakan, busfia!
Imorgon är det träning som gäller så ska gå ut och putsa av selen sen, sulkyn får jag tvätta av i morgon bitti. Ska jobba klockan 10 (wiho) och sen börjar träningen 16.15 så jag har gott om tid på mig i morgon.
Det enda som är kvar i kväll nu är som sagt sel puts och så ska jag ta in alla hästar själv, blöh det tar ett tag ;)
Bild från arkivet, ännu en sommarbild!

Sulkyn

Innan tävlingssäsongen drar igång så ska sulkyn rustas upp igen, så här ser den ut nu:

Bild från i höstras/vintras

Detta ska göras:
  • Skaklerna ska kortas - cirka 20 cm uppskattar jag, detta för att det ska bli lättare och smidiagre att svänga, framförallt i maratonen
  • Sätet ska höjas - så att jag sitter högre helt enkelt, det ser snyggare ut och är praktiskt att kunna se hästen lite ovanifrån
  • Den ska målas i - syns inte på bilden men färgen har försvunnit på vissa ställen där utrustningen ligger mot, om man inte har en välputsad sulky kan man få kommentar om det på dressyrprotokollet...
  • Den ska oljas - brädorna ska oljas, nu är dom inte alls fina utan ser bara sletna ut
Hmm tror att det var allt, annars fyller jag på efterhand!

Jag har blivit hedersomnämd!

Jag var med och deltog i en fototävling hos Ryttarliv och lyckades bli hedersomnämd! Jätte roligt, kika in hos Ryttarliv för att se det vinnande bidraget (hel festligt kort) :)

Denna bild skickade jag in;

God kväll 17/3-10

Blir mest God kväll inlägg nu men ska skriva ihop lite andra inlägg och ha på lager!
Kom hem tidiagre idag (en timma) så gick ut och körde Fiona vardagsrundan i joggtempo. Idag var hon lite piggare n sista jag körde henne i alla fall. Nu försöker jag få tag på någon bra hovslagare som kan sko henne = inte det lättaste!
Gick in en snabbis och trampade sedan iväg för att köra Puppelina. Vi körde på vägen idag också, haha idag va hon lite tittig och hoppade för snödrivor men det gick bra. Hon va även lite piggare än vanligt men det är bara kul. Nivole utveckals framåt hela tiden så det kommer förhoppningsvis gå bra för henne i framtiden :)
Vilade lite och gick sen ut och gjorde stallet och tog in Fiona!
Hoppas ni har haft en bra dag!Jag blir glad i hela kroppen av den här bilden! Min fina fina pålla som jag aldrig kommeer göra mig av med!
Och hehe jag har byxor på mig, dock väldigt korta shorts ;)

God kväll 16/3-10

Hej på er!
Idag tog jag ut Fiona på en promenix, kände att jag behövde röra mig + att när hon motioneras sex dagar i veckan brukar jag göra någon annan aktivitet en gång (+ en skritt dag) så denna vecka fick det bli en promenix. Skrittade mest och joggade så långt jag orkade ;)
Gjorde sedan i ordning i stallet och så fick Fiona stå inne, gjorde iordning en box till Pysen också. Han får stå där nere tills jag får hem en annan shettis eller mitt blivande fullblod. Jag har faktiskt hittat ett sto som jag verkligen har fastnat för men jag inväntar ett besked kring en grej innan jag vill säga för mycket ;)
Nu ska jag ringa hovis för Fiona behöver skos nu när all väg är fri från snö, en rundskoning som vanligt!
Vad har ni pysslat med idag?


Från en tävling i somras, Fiona står och halvsover med huvudet i mitt knä :)

God kväll 15/3-10

Denna dag har vart lång, här kan ni se vad jag har gjort / skulle fått gjort!
Smet ut tvättade Emmas svans vid 13 tiden, flätade den och släppte tillbaka henne i hagen och tog med Fiona in. Gjorde iordning henne och körde runt Tolarp, stannade och pratade lite med min gode vän Emelie. Fiona fick jogga i eget mak hela rundan och hon va riktigt loj idag. Jag har vart lite slarvig med b-vitamin men det ska de bli ändring på!
Kom tillbaka och släppte ut henne, mockade & sopade och plockade ihop Emmas grejer.
Gick in en snabbis och åkte sedan till S för att köra Puppelina, han körde Nicole. Idag körde vi på vägen istället för på banan. Så härligt att komma ut på vägen, solen skiner och Puppelina travar på så härligt. om blir ju dock lite tittigare men det gick super, var första gången Nicole sprang på vägen och hon skötte sig super. Vi skrittar sista biten och då går båda lugnt & avslappnat på lång töm brevid varandra, härligt! Ska dit igen på onsdag kväll :)
Hann bara komma hem och så kom dom för att hämta Emma. Vi körde henne den vanliga rundan och så fick ägaren åka med, hon skötte sig bra förutom en liten stegring och några hopp. Så pass mycket har hon aldrig stegrat förut men hon kände sig väl trängd skulle jag tro, en traktor skottade snö bakom oss och så mötte vi en bil. Men det gick bra! Lite tråkigt att hon har åkt, kommer bli tomt!
Va ute och gjorde klart stallet och tog in Fiona vid 20 tiden. Damen hade rymt och stod och tuggade hö i ladan, tokfia!


Sötare får man leta efter


Hjärtegrynet, hihi


Fina Brava som Emelie har gjort ett jäkla bra jobb med!

Fiona 14/3-10

Idag körde jag Fiona ännu en lite längre runda, nära en mil tror jag. Skrittade och joggade mest + en liten galopp uppför en liten backe. Hon va lite loj emellanåt men de beror väl på pälsfällningen eller träningsverk sen snön igår. Det är underbart att sitta och köra bakom henne på fina vägar med solen skinandes och vovven brevid :)Fiona solar sig (hon vilar på vänster bak de är därför hon ser så tjock ut...)


:)

Emma 14/3-10

Oj vad sen uppdatering det blev! Idag stod damen näst intill stilla vid förspänningen, gick bra i volterna och bra i halterna, lite otåligt men bra. Joggade en del idag med och hon sköter sig exemplariskt då.
I morgon kommer ägaren så ska vi avlägga ett körprov och så åker Emma hem, kommer bli tomt utan henne!Bakom EmmsanEmma och en hagkompis vid namn Dora, dom är ganska lika faktiskt! Färgmässigt alltså ;)

Från första träningen

Här kommer två suddiga filmklipp från vår första träning för Rebecca, har ju hunnit med en till efter det och nästa blir på lördag så ska försöka få med någon som kan filma då med. Håll till godo med detta så smiter jag ut och kör hästarna så blir det mer uppdatering sen :)
Fiona 13/3-10

Idag blev det en lite längre väng med Fiona, började med att borsta damen riktigt ordentligt för att bli av med lite päls. Körde henne sedan en runda på 6-7 km kanske, travade på i ett lite snabbare tempo än jogg idag samt en del små galopper. Gjorde tre galoppfattningar och hon fattade rätt i alla, jag tar och lägger på spöet lite på den bogen som hon ska fatta på och det gick som en dans idag! Skulle sedan köra hennes favvo galopp väg men det visade sig vara ganska mkt snö där men jag körde ändå, skrittade bara och damen fick dra på ordentligt. Såg även två älgar 30 m bort som vägrade flytta sig, Fiona är älgrädd, men när jag hade tjoat en stund så gick dom undan som tur va. Sen satt jag och sjöng en påhittade älgsång ändå ut till vägen... Nu får bildbomben talaDamens man börjar äntligen lägga sig, stubbade den jämn i höstas så nu sa den iaf växa ut jämn!Hennes svans är så tjock & fin trots att hon har skubbat av en del som inte växt ut ordentligt, tänk vad fin den skulle vara helt utväxt!Vovven fick såklart gå medRulla sig är skönt, hahaHaha :)

Emma 13/3-10

Idag skötte hon sig riktigt bra. Hon stod helt stilla när jag spände för, tog dock några små steg när jag klev på. När vi närmade oss grannen såg jag att deras hund var ute, en hund som är dum och jagar våra hästar ibland när vi går förbi, så jag klev av pch ledde henne förbi. Vovven gjorde inget idag som tur va så när i passerat så klev jag på igen och då stod hon stilla. Köre en volt när jag kommit ner för backen och den gick bra, lite ivrig men bra. Fortsatte att skritta och började sedan trava. Skrittade upp för en backe, gjorde halt och då blev hon lite otålig men idag hade jag med spöet så jag kunde peta på henne när hon började backa. Körde sedan en volt där också och den va med lite ivrig men bra. Travade på och gjorde några mer halter och två volter till. Den sista volten som jag gör hemma går hon jämt lugnt på nu för tiden, hon stod helt stilla när jag spände ifrån :)


En till bild från igår, här är damen dock på väg bakåt ;)

Jobbet

Idag har jag kört Puppelina, vi körde till Axevall idag coh det va första gången för Nicole. Detta gjorde att det blev lite uppstissat + att det var hingtvisning och då mycket mer folk. Men det gick bra i alla fall, vi började med att släppa in dom i varsin box och packade ur allt. Sen gick vi en sväng med dom så NIcolan skulle lugna ner sig och så in i boxen igen och så sela, sätta för och iväg. Började med tre varv på skogsbanan, Nicole låg på som bara den och Puppelina skötte sig fint, lite seg ibland dock ;) Första varvet låg hon på ganska rejält med lugnande ner sig sen.
Efter dom tre varven körde vi två på unghästbanan där vi ökade tempot lite bitvis och sen ett varv på skogsbanan igen. Jag skrittade Puppelina sista biten så att dom skulle hinna få av Nicole innan jag kom, Puppelina skrittade lugnt och fint fast hon blev lämnad själv och en annan häst körde förbi. Duktig pålla :)
Det är skit roligt att vara inne och köra där! På måndag ska jag köra igen men då ska vi köra hemma. Jag skriver inte här varje gång jag kör heller eftersom när vi kör hemma så blir det några varv på banan och det är inte så intresseant kanske ;) Så det nämns ofta bara i God kväll trådar, om ni undrar alltså ;)


Em bild på Nicole i somras, nu har hon växt till sig och blvit lite smäckrare & ståtligare dock

Emma 12/3-10

Sulky dags igen, satte för henne själv idag och hon står inte riktigt stilla men nästan. Körde den vanliga rundan på 3 km, idag gick volterna ganska bra. Första volten blev hon lite ivrig i mot slutet och även den andra men den tredje gick toppen. Halterna funkade också ganska bra idag, hon fik stå still en stund när vi väntade på att min syster skulle komma ut och fota och det gick bra, lite steg framåt & bakåt men inga andra protester.
Travade lite mer idag och hon travar igång oh saktar av jätte lydigt och håller ett kugnt tempo.
Vet inte om jag har sagt det förut men hon är jätte duktig på att gå i nerförsbackar, håller emot jätte bra och går sakta trots att hon inte har någon baksele.


Tada!

Emma 11/3-10

Sulky dags idag med, idag var det en dag när damen var lite otåligare men överlag gick det bra. Hon ville inte stå still i halterna idag och 2 av 3 volter va hon lite bråkig i. Men den sista volten hemma på gårdsplanen gick som en dans! Travade en del idag också, eller ja korta bitar då och då, och hon gikc väldigt lugnt och fint.
Tyvärr ingen bild idag heller, men kommer inom kort!

Tävlingar

Ännu mer tävlingar på G :) När man sparar till häst och lägger undan inprincip varenda krona kunde va skönt att vinna något ;)


KLICKA HÄR FÖR ATT VARA MED


KLICKA HÄR FÖR ATT VARA MEDGod kväll 10/3-10

Evening!
Började hästdagen med att köra Emma och fortsatte sen med Fiona. Henne körde jag till Kilingen, också en sväng på ca 3 km fast återvändsgränd. Idag fick hon galoppera åp för full rulle, mycket uppskattat. Haha ibland på raksträcka så böt hon galopp utan anledning, tokfia!
Sen mocka & fodra och ta in fjordningarna.
I morgon är det en träff i ridhuset för tävland, funktionärer, licentagare osv som heter Lyckoträffen. Skulle behöva åka dit men måste hinna med att köra Emma + att jag har lite administrativt att göra på Glamour som har blvivit försummat... Hmm får se hur jag gör, Emma ska köras iaf!
Nu ska jag krypa ner i sängen och se klart på Luftslottet som sprängdes, natti!

Emma 10/3-10

Idag körde jag henne i sulkyn för andra gången och det gick verkligen toppen! Hon gick jätte lugnt och fint och gjorde tålamodiga halter och gjorde två fina volter :) Travade tom 10 m och det gick hur lugnt och fint som helst!
Något jag inte sagt är att ho har stått inne själv tre gånger nu mednas jag kör Fiona, nema problema!
Tyvärr ingen bild idag heller men lovar att fixa snarast!

God kväll 8/3-10

Hej på er!
Började hästdagen med att köra Emma som ni kan läsa om i inlägget under. Mockade och fortsatte sedan med Fiona, körde henne vardagsrundan i trav & galopp + vovven springandes brevid. Sen göra klart i stallet och vidare upp till det stora stallet och fixa där och ta in alla hästarna.
Har fått en rolig kommentar:
Va kul att hitta någon som jobbar med sina shettisar. Jag har en tjej född 04 som jag försöker köra in. Men jag har fegat hela hösten, tömmkört, tömmkört och tömmkört. Men när jag läste din blogg så grävde vi fram en uråldrig (timmer)släde. Den drog hon som om hon aldrig gjort annat. Jag fegade bara en dag med den och gick och drog den brevid henne. Är så rädd att hon ska bli skrämd. Vill så klart ha en säker körhäst.

Jätte roligt att få sådana här kommentarer samt att veta att man faktsikt inspirerar någon där ute :) Till personen som har kommenterat så först och främst tack och så roligt att det går bra med din tös! Det är ju bättre att gå fram försiktigt än för fort i alla fall, jag önskar dig lycka till och det vore roligt om du uppdaterar med hur det går för er :)

Emma 8/3-10

Idag var det sulky premiär med Emma vilket gick toppen. Pappa hjälpte mig att sätta för och sen körde vi och hon gick hur lugnt som helst, pappa gick med en bit men sen körde jag varadgsrundan själv med henne. Härlig känsla att äntligen få sitta bakom henne och köra :) Hon va lite pigg och ville trava emellanåt men lyssnar bra, så ja vi skrittade på och gjorde lite halter. Hon tycker det är onödigt att stå still i halterna i mer än några sekunder men det är en övningssak som vi jobbar för fullt på! Jag fick även göra en av & på stigning när vi mötte en traktor men hon stod helt stilla medans jag klev ur och i.
Känns jätte bra att det gick så bra som de gjorde så nu hoppas jag att det fortsätter i samma spår :)

Tyvärr ingen bild men kan försöka få en i morgon

God kväll 7/3-10

Hej på er!
Denna dag blev inte så lång som väntat utan har bara kört pållarna & vart på US möte.
Körde Fiona en lite längre runda idag på 5-6 km i joggtempo. Hade egentligen tänkt att köra ganska mycket galopp men vägen tillät inte det.
Sen skynda sig att mocka & fodra och iväg på US mötet. Blev lite stressigt men de va för att jag satt inne på arschlet halva dagen utan att göra något ;) Mötet var roligt och de verkar bli ett riktigt bra år :) Fick även med mina tre pokaler hem äntligen!Emma 7/3-10

Idag var det dags för lunningsbågen igen. Damen var lugnare idag mot vad hon brukar och var inte alls lika bråkig i munnen som hon brukar, kanske satt gott med en vilodag igår? Körde henne varadgsrundan på 3 km och gjorde en volt i varje korsning vilket slutade på åtta volter. Vissa gånger går hon jätte lugnt och fint och andra blir hon lite bråkig, tror inte att hon är rädd utan bara lite bångstyrig.
Är ju ganska mycket grusväg uppe nu så de låter ju en del men det skiter hon fullständigt i och öronen pekar rätt fram som vanligt.
Jag åkte med en bit på bågen och även i en volt och hon gick jätte fint, körde även den "knaggliga" vägen hem och där gick hon också jätte bra. Hon stod helt stilla vid ifrånspänningen
Så i morgon är det sulkyn som gäller!


haha den lilla godingen har sötast benställning här ;)

Tävlingar

Det pågår en massa härliga tävlingar ute på bloggarna nu så gör som jag och delta & hoppas på vinst!


KLICKA HÄR FÖR ATT VARA MED


KLICKA HÄR FÖR ATT VARA MED


KLICKA HÄR FÖR ATT VARA MED

God kväll 5/3-10

Hej på er!
Hästdagen började med att köra Emma fölt utan mockning och vatten bärning. Sen körde jag Fiona vardagsrundan plus en km i joggtempomed vovven springande brevdid. Sen bara fodra och sopa, ta in lite andra hästar och sen va hästdagen slut. Va intte runt 20 tiden så detar sin lilla tid, cirka tre timmar. Helgen är fullproppad men ska försöka uppdatera lite i morgon om jag hinner. Lte OT men morgondagen spenderas med marsvinsutställning och sen bio på kvällen. Söndagen ska inehålla körning av pållarna, kalas US möte, övernattning hos en kompis och förhoppningsvis jobb! Pållarna kommer alltså ha sin vilodag i morgon, verkar som att jag uppnår veckans mål :) Emma sex dagars motion och likså Fiona:)

Emma 5/3-10

Idag körde jag emmsan själv med lunningsbågen och hon skötte sig super. Vissa svängar gick kanon bra idag och vissa va hon lite taktig men överlag så skötte hon sig jätte bra! Jag stod även på lunningsbågen och åkte med några småbitar så att hon fick ta i lite ;) Körde på en väg på ett plogat gärde sista biten hem när de va lite knagligt så bågen åkte fram och tillbaka över vägen likså däcket men hon brydde sig inte ett skavtt :)
Måste hoppa i säng så de blir inte så utförligt idag heller ttvärr!

Emma 4/3-10

Idag har Emma dragit lunningsbågen för första gången, vilket gick super! Vi hade ett däck bakom så att hon fick dra lite och hon går hur lugnt som helst förutom när det är vänddags. Vissa gånger gick de bra och vissa var hon taktig men hon har lite problem med sin lilla mun så tror att de stör henne en del emellanåt. Men jag tror att detta kommer gå super :)
Här nedan ser ni lunningsbågen!


Så här hittade jag den, är visst därför man ska ställa in saker innan snön kommer ;) Men jag lyckades skotta upp den!

God kväll 4/3-10

Veckan har gått fort men jag har hunnit med pållarna varaje dag än så länge, planen är körning i morgon & på söndag och vilodag på lördag.
Körde Emma först idag, sen mocka & strö och så hämta Fiona. Borstade och selade och körde vardagsrundan plus en liten extra bit på asfaltsvägen. Damen va pigg som bara den och ville bara dra på, fick henne att jogga sakta men de va långt ifrån uppskattat! Lite an enrgin skulle gärna kunna få komma i ridhuset istället ;)
Sen va det bara fodring och vatten kvar och sen natta dom små hjärtegrynen!
Har vart lite ont om tid dom senaste dagarna så har inte skrvit så mycket. Anledningen till varför jag inte skriver ett eget inlägg om Fionas pass varje dag är för att de inte blir så mycket mer än vardagsrundan på vardagrna i varierande tempo.

Haha Emma va så söt i söndags när jag skulle ta in Fiona när vi skulle åka och träna. När jag precis stängt trådarna efter oss så smiter Emma ut och sen följer hon oss som en hund. Jag gick bort till nya stallet och hämtade min hjälm och vände där inne och så ut igen och ner till mitt stall. Och hon gick snällt efter oss tills jag skulle in i mitt stall, då stack hon på äventyr den lilla busen ;)

Om någon vill vara snäll och förklara hur man laddar upp en videoinlägg så kan jag visa filmerna från träningen!
God kväll 3/3-10

God kväll på er!
Körde som sagt Emma, efter de promenerade jag med Fiona ut till vägen och hämtae min cykel. Cyklade sen några km med henne så att hon fick jogga ordentligt :) Duktig tös som snällt travar på medans jag cyklar! Har mer att berätta men sängen kallar, godnatt!

Emma 3/3-10

Idag körde jag bara runt med henne lite på gårdsplanen och gjorde volter här & där för att hon ska lugna ner sig när linorna åker ner mot benet. Gick jätte bra när på det vänstra benet men på det högra va hon lite taktig. Gick dock lugnt en volt efter ett tag så då lade jag av. I morgon blir det lunningsbågen =) Kommer även kort då så att ni kan se hur den ser ut!
Igår va Emmas ägare & hennes blivande fodervärdar här och hälsade på, jag körde henne en liten sväng för att visa vad hon kan och sen red dom en sväng på henne :)

Emma 1/3-10

Idag körde jag Emma själv med däcket igen, hon skiter fullständigt i att de låter och tar i men tycker de är läskigt när linorna åker neråt på benen i svängar och trycker på. Så när jag kom hem så körde jag lite på volt för att hon skulle vänja sig, blev dock mest en massa protester. Hon stannade, lättade lite i framdelen och baggade men de är bara att vara lugn och smacka på. Körde ner med henne där de låg lite snö istället så att de skulle gå lite tyngre och då lugnande hon sig ett tag och gick fint så då avslutade jag. Det blir lite sån övning men sen så ska jag sätta för henne för lunningsbågen :)

Tyvärr inga nya bilder

RSS 2.0