Uppis


Mästerfotografen Jenny har vart i farten igen!
Har vart väldigt dåligt med uppdatering här de senaste månanden/månaderna och det beror på att hästarna har fått en liten vila. Jag har inte haft lust & ork så hästarna har gått och blivit tjocka och fina istället! Fiona har dock körts mer än vad Sushi har ridits, har prioriterat henne då vi ska tävla i augusti. Nu åker jag till Falsterbo hela nästan vecka (KUNGLIGT) men efter det så ska jag börja sätta igång Sushi igen. Vi får se hur det går med dräktigheten och om jag kan komma igång och träna igen och eventuellt hinna med en liten tävling.

IIIIIIH!

SUSHI ÄR DRÄKTIG!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu håller jag alla tummar & tår för att allt ska gå vägen. Är super glad som ni säkert förstår hehe!!!! Det blev konstaterat igår och vi ska kolla hjärtslag på bebisen den åttonde, spännande

Smilla?Mamma & pappa har börjat ledträna den lilla damen och hon är jätte duktig. Dock fortfarande namnlös men det kan hända att hon blir en Smilla :)

På måndag ska vi åka och ultraljuda Sushi och hoppas på att hon har blivit dräktig. Det är svårt att veta om hon har brunstat nu för hon har skrikit lite på valacken i samma hage ibland. Igår när jag släppte ut henne så kom han farandes med sin manliga del ute och luktade på henne och hade sig men hon sa inte ett ljud utan gick iväg, bra tecken.

Fölisen


Släppte ihop Sushi med Saga och fölungen i eftermiddags så passade på att ta lite kort, hon är bedårande!!!

Blås!

Matdags!

Nyfiken Sushi!

Lite förändring

Det har kommit upp några stycken inlägg idag som har vart nödvändiga för att vissa funktioner ska funka. Har lagt till flikar under den nya headern som ni ser, där kan ni klicka er in och läsa mer. Fiffigt va? Headern får duga så länge, är inte nöjd men är bättre än den förra i alla fall. Jag har även ändrat om lite i kategorierna som ni kan se. Säg till om ni tycker att det är något som fattas i presentationsflikarna! Det kommer bilder samt lite mer info här & var så småning om

Emma

Var en liten bestämd shettis dam som jag hade här på inkörning, hon hade vart med om en skentur så jag fick börja om med henne från början. Hon skötte sig bra och var en trevlig liten ponny, vet inte om hon körs i sitt nya hem nu.

DroDouge

Dodde som han kallas var min foderhäst som lämnades tillbaka i februari -10, jag växte tyvärr ur han. Vi kom aldrig igång ordentligt med ridningen men han var världens härligaste. Han var en arab men hur snäll, klok och lugn som helst. Saknar honom och hoppas på att kunna hälsa på honom så småning om i hans nya hem

Andra hästar på gårdenO´Molly -04
Fjordhäst
e. Mimer u. Björkhems Omega ue. Kämpagårdens Lavin
Mammas & pappas körhäst. Hon har haft en strålbensfraktur i maj -09 men är helt återställd nu. Hon körs i flera principer, är en del riden och är född här på gården. Hon ska betäckas med Gandalf i år.
Foto: Malin Larsson

Pysen -99 (Mitten)
Fjordhäst
e. Priffe , u. Björkhems Omega , ue. Kämpagårdens Lavin
Mammas & pappas körhäst, går att köra i princip vad som helst med men just nu går han i pappas huggarvagn. Annars går han med i vårbruket (harvar, sår, ringvältar mm), sommaren (slår gräs, bindare, gräsklippare mm), höstbruket (plöjer, var med i SM tidigare -11) och på vintern går han slädturer eller jobbar i skogen. Han är även inriden, jag red en del på honom när jag va mindre. Född här på gården.
Bissy -06 (Höger)
Fjordhäst
e. Brynje , u. Björkhems Omega , ue. Kämpagårdens Lavin
Mammas & pappas körhäst, hon är ju ung än men har gått i de flesta olika redskap i måttlig mängd och har alltid skött sig exemplariskt! *pepper peppar*. Även hon är inriden och född här på gården.
Foto: Malin Larsson

Dora -06
Ardennerhäst
e. Tyr , u. Docka , ue. Pampas
Mammas & pappas körhäst som håller på att köras in, just nu är hon med pappa i skogen och lunnar (drar ihop stockar). Den gosigaste hästen vi har, kommer alltid och blåser en i ansiktet och myser när man kommer! Fick ett stoföl efter Regent den 10 juni.
Foto: Malin Larsson

Saga -07
Ardennerhästa
e. Boss , u. Sorba , ue. Gasspard
Mammas & pappas körhäst som håller på att köras in, är super duktig och har aldrig haft några dumheter för sig! *pepper peppar* Gjorde ett KBI på 41 poäng i somras. Världens lugnaste och har sån himla utstrålning, väldigt lik sin mamma. Fick ett stoföl 4 juni 2012.
Foto: Malin Larsson
Sally -11
Ardennerhäst
e. Sarek u. Saga ue. Boss
Söt liten madame som är charmtrollet själv! Sally går på promenader och myser runt, kolugn och snäll.
Foto: Malin Larsson

Efraim -
Ardennerhäst
e. Piraten u. Diana ue. Terrosan
Valack som vi köpte i somras, lunnar virke och drar sulky i dagsläget. Tanken är att han ska gå i huggarvagnen sen.
Foto: Malin Larsson

Om mig

Namn: Jenny Larsson
Född: 23 mars -93
Jobb: Jobbar som undersköterska på hemtjänsten i Floby
Familj: Mamma, pappa, storebror & lillasyster
Hästbakgrund: Fick min första shetlandsponny (Fionas mamma) Viola när jag var tre och sedan har det rullat på med hästar. Mamma och pappa har hållt på med hästar sen barnsben och min lillasyster Malin håller också på.
Intressen: Utöver hästar så sysslar jag lite med marsvin, kompisar, festar och allt annat roligt som man sysslar med som 19-åring
Mål & drömmar med livet: Bli djursjukvårdare, föda upp fina hästar, resa, skaffa en fin famlij, må bra och njuta av livetFiona

 


Namn: Fiona
Ras: Shetlandsponny
Färg: Svartskäck (dock helsvart med fyra vita strumpor)
Mankhöjd: 96,8 cm
Födelseår: -98
Stam: E. Flagg U. Viola UE. Carmito
Inriktning: Körning
Övrigt: Hon föddes här på gården så vi är livskompanjoner


 


Sushi

Namn: Sushi
Ras: Engelskt fullblod xx
Färg: Svettfux
Mankhöjd: 166 cm
Födelseår: -99
Stam: E. Malvernico (IRE) U. Tadila (IRE) UE. Irish River (FR)
Inriktning: Allround samt avel
Utbildning: LB/LB
Övrigt: Köpte henne i april -10. Dräktig med Business x, beräknad fölning i början av maj 2012
Yea

Värdelös uppdatering jo jag vet... Är bara väldigt omotiverad för tillfället. Har så klart inte fotat fölisen på nytt men ni får se lite bilder som min duktiga syster har tagit, från första dagen i livet.Seminerad

Igår var vi och seminerade Sushi så nu ska vi dit i morgon igen för att undersöka henne och eventuellt seminera igen, bara att hoppas på det bästa nu :)

Fölisen är verkligen super söt, busar och har sig! Ska försöka knäppa lite nya bilder

På pricken!!Titta vad som fanns i hagen när jag kom hem!!! Blev ett sto denna gång och hon va beräknad tills idag så Saga var väldigt punktlig, fölade dessutom på dagen vilket är skönt. Söt va? Ni får gärna komma med namnförslag på S

RSS 2.0