GHS!


Vi va på GHS i fredags, kom strax efter ett så gick på mässan fram tills kvällsshowen. Hittade inget bett men ett schabrak (dock utan cutback) för 75 kr hos Börjes. Tyckte att jag lyckades med att hålla min shoppingbudget ;) Hur gick det för er?

Busy

Hej! Har fullt upp och i morgon vankas det GHS, ska ni dit?:) Vi ska se kvällsshowen och så springa på mässan några timmar före, ska bara köpa två saker! Ett schabrak med cutback för manken, Sushi får skav... Och ett gummibeklätt stångbett med fasta ringar, Fionas förra är söndertuggat så nu går hon på ett vanligt tredelat. Vad har ni planerat att köpa?

Tävlingar!


Tävla HÄR

 


Tävla HÄR


Tävla HÄR


Tävla HÄR


Lyckad träning!

Jag & Sushi hade våran tredje dressyrträning idag och även den bästa hitills! Förra träningen så gick hon fint och avslappnat de sista tio minutrarna och idag gick hon så hela passet. Annika sa att det var jätte bra jobbat på bara två veckor vilket va väldigt kul att höra. Visst är det väääldigt långt kvar till top nocht men det känns så himla bra att det börjar hända något :)

Nu ska jag öva på att hålla henne rak och inte överböja henne, hålla stöd på ytter (tappar det hela tiden, var visserligen lite bättre idag) samt ha tempo, inte för sakta.

Det är sådana här moments som ger en motiovation till att hålla igång! Ser fram emot nästa träning om två veckor :)


Haha ännu en failbild ;)

Jag hann med att klippa Fiona, hon är numera några cm tunnare på halsen, och köra henne före träningen. Det är ganska skönt att träna sent på kvällen!

Sammanfattning för de senaste två veckorna

Fiona:
Hon har blivit skrittat fem dagar i veckan båda veckor. Vi har haft turen och haft sällskap några gånger nu på lovet av pappa & Bläss, pappa & Saga, pappa & Pysen eller Malin & Molly. Det blir lite roligare för henne då, dock får vi trava ikapp med jämna mellanrum haha! Så nu den här veckan som kommer så ska vi börja jogga. Underlaget börjar dock bli ett problem, hon är ju barfota och det börjar bli ganska isigt. Borde egentligen sko henne men det där jäkla körkortet kostar ju multum...

Sushi:
Hon har blivit riden fem eller sex dagar båda veckorna. Det känns som att det börjar lätta lite nu men samtidigt som hon har börjat hänga sig i vänster handen, fick tom kramp i förrgår! Men vi ska träna i morgon igen så hoppas på att kunna lösa lite sånt då! Hon har börjat få fin placering på hals & huvud men de känns som att inte ryggen riktigt hänger med, samtidigt vet jag inte hur mycket jag kan begära av henne med tanke på att hon fortfarande är ganska omusklad. Jaja får prata med Annika i morgon!


Sushi fick gå naken en stund i det fina vädret häromdagen, mycket uppskattat!

Har ju haft sportlov nu men det har vart långa hästiga dagar så man är helt slut på kvällarna. När jag går i skolan och har igång båda hästarna är jag inte inne förens 20-21, det tar på krafterna! Idag måste jag plugga eftersom jag inte tagit tag i det innan, hoppas på att hinna ut med dom ändå, är ju super fint väder idag med!

Fullt upp!

Dagarna går verkligen i ett nu på lovet! Idag åkte jag till körkoslan vid 9, vidare till Skövde vid 12.30, kom hem vid 17, kasta sig ut i stallet och sen åka vidare till Arnolds stall. Jag har fått rycka in lite där se senaste då deras matte inte är riktigt kry! Men det är skönt att vara sysselsatt ;)
I morgon ska jag & Fiona jobba lite, vi ska gå med på en slädtur som är inbokad! Kul kul :)

A´s hingst Steve och lilla söta Arnold!


Uppvärmning, Bollrace

Bollracet

Vartofta Rid och Körsällskap inbjuder till 3:e omgången

av bollracet den 9 april 2011.

Var? På Backavallen, Vartofta i ridhuset.

Öppen för samtliga kuskar i distriktet. Häst/ponny får starta max tre gånger under dagen.

Anmälningsavgift 50 kr/klass betalas på plats

Sista anmälningsdag 7/4 2011 1900. Efteranmälan tas emot mot 25 kr extra/ klass.

Anmälan till Sofia Pettersen mail sofiaojanne@live.se eller på telefon

0515-50617 , 0733 391116

Ange Kusk, groom, häst/ponny, kat och klass.

Upplysningar Sofia Pettersen 0733 391116

Precision bed A med 2 faser.

Klass 1 Vagnens spårvidd + 35 cm

Klass 2 Vagnens spårvidd + 25 cm

Klass 3 Vagnens spårvidd + 35 cm Ungdomsklass

Tidsprogram:

0830. sekretariatet öppnar

1000. Precision börjar

Cafè Brodden har lättare fika och godis till försäljning.

Hjärtligt välkommna hälsar körkommitén VRKS

Perfekt uppvärmning inför sommarens tävlingar! Känns bra att ha ett litet delmål att sträva mot nu, det håller motivationen uppe :) Tror att vi kommer vara igång ganska bra tills dess, vi är inne på andra skrittveckan nu så nästa vecka börjar vi jogga!

Text lånad från denna körblogg!Ny häst!


Läcker va?
Pappa & Malin var iväg och hämtade honom igår kväll. Bissy har fått ett broddtramp så denne herre lånas in tills hon är fit for fight igen, han ska alltså gå i huggarvagnen med Pysen. En tjusig ardenner valack, blev skuren vid trettondags helgen och har alltså ganska mycket hingstkaraktär, super fin :)

Han heter Bläss, haha bra fantasi uppfödaren har!

Som ni ser så är han liten för att vara ardenner, väldigt luftig!


Dag 16 - Dina stallkompisar


Fiona -98
Shetlandsponny
e. Flagg , u. Viola , ue. Carmito
Som ni säkert vet är hon min lilla körhäst som är född här, vi firar alltså 13 år ihop i år!


Sushi -99
Engelskt fullblod
e. Malvernico , u. Tadila , ue. Irish River
Som ni också säkert redan vet, min ridhäst som jag haft i snart ett år


Penny Hornline -99
Varmblodig travare
e. Sugarcane Hanover , u. Sussie Allen , ue. Allen Hanover
Min systers häst, tränar både dressyr & hoppning samt fälttävlan när det är säsong. Hon har haft henne ett år snart!


Pysen -99 (Mitten)
Fjordhäst
e. Priffe , u. Björkhems Omega , ue. Kämpagårdens Lavin
Mammas & pappas körhäst, går att köra i princip vad som helst med men just nu går han i pappas huggarvagn. Annars går han med i vårbruket (harvar, sår, ringvältar mm), sommaren (slår gräs, bindare, gräsklippare mm), höstbruket (plöjer, ska vara med på SM nu i år) och på vintern går han slädturer eller jobbar i skogen. Han är även inriden, jag red en del på honom när jag va mindre. Född här
O´Molly -04 (Vänster)
Fjordhäst
e. Mimer , Björkhems Omega , ue. Kämpagårdens Lavin
Delvis min systers häst och delvis mammas & pappas, för tillfället är det min syster som rider henne (dressyr). Hon har haft en strålbensfraktur i maj -09 så hon håller fortfarande på att sättas igång försiktigt fast har kommit långt. Även hon körs i flera principer och är född här
Bissy -06 (Höger)
Fjordhäst
e. Brynje , u. Björkhems Omega , ue. Kämpagårdens Lavin
Mammas & pappas körhäst, hon är ju ung än men har gått i de flesta olika redskap i måttlig mängd och har alltid skött sig exemplariskt! *pepper peppar*. Även hon är inriden och född här


Dora -06
Ardennerhäst
e. Tyr , u. Docka , ue. Pampas
Mammas & pappas körhäst som håller på att köras in, just nu är hon med pappa i skogen och lunnar (drar ihop stockar). Den gosigaste hästen vi har, kommer alltid och blåser en i ansiktet och myser när man kommer!


Saga -07
Ardennerhäst
e. Boss , u. Sorba , ue. Gasspard
Mammas & pappas körhäst som håller på att köras in, är super duktig och har aldrig haft några dumheter för sig! *pepper peppar* Världens lugnaste och har sån himla utstrålning, väldigt lik sin mamma. Dräktig så det kommer en liten bebis i början av juni, hon är född här

Min syster är fotograf till alla kort förutom det där hon hoppar själv!

Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst


Fiona idag efter vårt skrittpass!
  1. Matglad
  2. Söt
  3. Rädd för snödrivor (praktiskt va?)
  4. Knottallergiker
  5. Bäst

Sushi gottar sig i det underbara vädret idag!
  1. Lucernälskare
  2. Vattenrädd
  3. Galopptokig
  4. Tydlig
  5. Gosig

Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Jag & Fiona: Vi är stolta över vår tredje placering! Behövs ingen vidare presentation, den får ni om ni klickar på länken (öppnas i nytt fönster). Vi har så klart mycket annat vi är stolta över också!

Hihi från -08

Jag & Sushi: Det här va lite svårt faktiskt, har visserligen haft henne tio månader nu men det är ju knappt hälften av det som jag har ridit henne. Men vi är stolta över att jag åkte upp till Värmdö själv och provred henne, hon va första hästen jag tittade på, och att det har funkat så himla bra. Hon kunde ju lika värt vart knäpp, jag tittade ju bara på henne en gång. Vi har som sagt inte ridit så jätte mycket men hon är jätte go att hantera och jag är säker på att ridningen kommer funka bra

Charmigt ;)

Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra

Hoppar dag 13 tills jag fotat pållarna!

Det här är lite klurigt, hittade en uppsats som jag skrev i Svenska A kursen om vad ridningen ger mig men den va ganska så bred så jag försöker med något annat. Det som får mig att må bra med hästarna (inte bara själva ridningen) är ganska så svårt att sätta ord på. Dels så skänker det en himla massa glädje, trygghet, lugn, självkänsla och en massa massa mer. Man kan alltid gå till hästarna vare sig men är arg, ledsen eller glad. Dom struntar fullständigt i hur du ser ut och man kan bara vara.

Man lär sig att ta ansvar, att kämpa och man håller igång.

När man mår piss och träffar hästarna så blir allt lite lättare, det finns ingen bättre "mind blower" än en snabb galopp, när hästen blåser dig i ansiktet och man blir varm i hela kroppen och det bara känns kärlek, när hästen brallar och man bara sitter och garvar osv osv osv


Gnägg

Ska åka till ridhuset om en stund och rida, tänkte jobba över lite bommar och kanske hoppa något litet hinder. Funderar på om jag ska ta med Fiona också och tömköra henne, har skrittat henne i två hela dagar nu haha.


Pälsboll från förra vintern!

TV4

Har ni TV4 Skaraborg så slå på det i kväll vid 18.30, pappa är nämligen med där med sina skogshästar!!!


Tidsinställt, vid den här tiden sitter jag i skolan på lektion!

RSS 2.0