Ny blogg!

Jag tyckte att det var dags för en ny blogg, den här har jag haft sen 2009 och det känns som att det har hänt en del sen dess + att jag tycker att bloggadressen är lite lång. Så nu blir det nystart med Team JL, den här bloggen kommer såklart att finnas kvar då jag har en massa minnen och sånt sparat här. Så jag ska känna efter lite hur det känns med en ny, känns det konstigt så finns ju alltid den gamla kvar. Hoppas att ni som följer oss här hänger med till den nya också! TEAMJL.WEBBLOGG.SE

Från hoppträningen

Nu äntligen kommer videon från vår hoppträning för 1½ vecka sedan. Ha i åtanke att det nog är första gången jag hoppar bana på den här höjden och antalet gånger jag har hoppat bana överhuvudtaget är lätträknade. Bara jag lägger ett bra tempo så sköter hon det mesta själv, jag behöver dock bli bättre på att styra mellan hindrena, går vingligt emellanåt som ni ser! Lite tråkigt att kameran tappar skärpa och blir extra suddig ibland, denna teknik alltså...

 

Hoppa bana

Igår var jag och Julia i ridhuset och hoppade bana, det gick väl lite sådär i början men på slutet kändes det bättre. Vi tog fram lite sockerbitar, en vattenmatta och en mur och det var ju jätte läskigt tyckte Sushi, så det blev några stopp innan hon insåg att de inte skulle bitas. Sen stannade hon på några vanliga hinder också vilket aldrig har hänt förut men det tar jag helt på mig, jag satt och mesred och hade undertempo så det var mitt fel. Sen när jag väl fick upp ett bra tempo så kändes det bra, då hoppar hon som hon ska. Vi avslutade med en bara på 1 m och det kändes helt okej, jag måste bara bli bättre på att styra!

Längdhopp

Min syster skulle iväg till ridhuset idag så jag passade på att ta med Sushi för att hoppa lite. Tränade på att känna lite avstånd med hjälp av två sockerbitshinder, mest för att jag ska få in känslan, och det gick fin fint. Hoppade sedan sockerbitarna över diagonalen och kom ner på räcket ur sväng, vilket gick hyfsat. Hon drar gärna lite till vänster över hindret om jag inte är noggarn med att styra, och så blev avsprånget lite långt ifrån som ni ser ;) I morgon ska vi ut och skritta, på lördag har jag & Julia bokat ridhuset för att träna bana, roligt!

Tömkörningsträning

Igår var jag och Sushi iväg på vår andra tömkörningsträning, jobbade mest på volt. Hon är stel som en planka i sidorna men slappnade av fint på slutet. Jag måste hjälpa henne genom att leda med innertömmen men fick inte till det något vidare igår. Hon känns inte så stel när jag rider, då går hon ofta i en stadig form i alla fall, men det är kanske min okunskap som ställer till det. När jag tänker efter så rider jag nog inte så mycket lösgörande, var ju ett bra tag sen jag tränade dressyr så jag minns knappt hur man rider i öppna, sluta och skänkelvikning *pinsamt*. Men om man inte erkänner sin okunskap och ber om hjälp så blir man ju heller aldrig bättre, med andra ord är det dags att börja träna dressyr också. Kruxet är bara att pengarna rinner iväg om man ska träna både hoppning, dressyr och tömkörning. Får lite panik över att jag inte har jobbat heltid det senaste men ska ringa runt lite i morgon och se om jag kan börja på något mer ställe.
En rund & go Sushi i somras med en grimaserande Jenny efter sig!

Jag har fått lära mig att gå från sidan nu när jag tömkör, är ju van att gå bakom hihi!

Duktig bäbis

Jag och lillan var ute på promenad förut och hon skötte sig galant, gick snällt vid min sida och var lyhörd. Har ju inte vart ute och promenerat så mycket med henne men hon är en riktig stjärna! Snart får vi ta och byta ut ponnygrimman, hon växer allt en del, mätte henne för någon vecka sen och då låg hon på 141 cm. Ur den här vinkeln ser hon ju faktiskt ganska snygg ut ;)

När vinterpälsen trillar av...

...tittar det fram en skimmel som beräknat, wihihi! Längtar till all vinterpäls är borta så att man kan se hur hon ser ut ordentligt. Nu är hon ingen vacker syn; massa päls, en hög rumpa, en lägre framdel, en ful hals och en hömage, men å andra sidan brukar väl inte ettåringar vara några skönheter ;)

Hoppträning

I torsdag var vi iväg på våran tredje hoppträning, det kändes riktigt bra! Jobbade lite med kombinationer och linjer, nyttigt för mig som glömmer av att styra haha. Vi avslutade med att hoppa en bana på 90-100 cm vilket kändes bra. När hon höjde upp fick jag lite höjdskräck först men Sushi är så snäll och skuttar runt, letar hinder, taxerar och hoppar av som hon ska, guldhästen! Jag ska bara komma ihåg att styra ordentligt, men det kommer väl det med. Har en film som jag ska försöka ladda upp, ha dock i åtanke när ni ser den att det är första gången jag hoppar bana på den höjden någonsin i mitt liv (och gångerna jag har hoppat en hel bana förut går att räkna på en hand haha). Min tränare Paula tykte att vi kunde ge oss ut på någon träningshoppning för att få lite rutin så att vi kan börja tävla snart så ska kika om jag hittar någon i närheten! I väntan på filmen får ni en suddig hoppbild.

Tömkörning

Tömkörde rallybettan idag, dock bara i skritt eftersom underlaget inte är det bästa. Hon slappnar av emellanåt och blir mer och mer lösgjord, vi måste dock träna på eftergift i halterna. Tömkörning är ett jätte bra komplement då jag tycker att det är lättare att få henne lösgjord från backen, plus att det blir lättare för henne att arbeta utan mig på ryggen. I morgon ska vi på hoppträning, har inte hört någon mer hosta så tycker att det känns onödigt att skritta omkring (peppar peppar). Ska försöka få med mig någon som kan filma!

Hosta

Var ute på en super härlig långritt tidigare i veckan, jag & Sushi var ute i nästan tre timmar. Strålande värmande sol, underbara ridvägar och en glad häst, perfekt!
Något som är mindre härligt är att Sushi har börjat hosta lite, främst på morgonen, i fredags så sa pappa att hon hostade upp en gul slemklump stor som hans handflata. Ringde vetrinären och hon trodde att det var att hon var dammkänslig så blev beordrad att blötlägga höet och skritta henne i några veckor. Ska dock ringa och prata med henne i morgon igen och höra om jag inte kan rida lite hårdare, hon ger inte ett ljud ifrån sig när man rider.

RSS 2.0