Fiona

Det har vart väldigt tyst om Fiona här de senaste månaderna, amledningen är att jag inte har haft någon motivation eller lust alls att köra henne. Men nu när solen tittar fram och våren är på väg så känns allt mycket lättare och roligare så nu ska hon sättas igång! Vi var ute med släden igår, tanken var att vi skulle skritta men lilla damen var så överlycklig så hon gjorde diverse luftsprång och rejsade iväg i galopp med jämna mellanrum haha.
 
 

Sushi på rymmen

Skulle vara snäll och tog av Sushi täcket idag för att hon skulle få sola sig lite, som tack blev hon vild. Drog några repor i hagen och gjorde fina luftkonster, droppen blev väl när jag tog in Sensation. Då sprängde hon tråden efter ett tag och sprang runt och busade på gården i 20 min, min syster hann knäppa lite kort. Tokfia :) Haha min klippning är väl inte den jämnaste ser jag nu ;)


Månskensritt och galoppträning

I fredags jobbade jag delad tur och hade ärende på stan mellan turerna så hann inte rida förens jag kom hem vid halv tio på kvällen. Det var fullmåne så det var riktigt ljust ute, månskenet var så starkt så att det blev tydliga skuggor av oss. Eftersom vi hade hoppträning dagen före så var vi bara ute och joggade en sväng på hacket. Melissa Horn i hörlurarna, en fin häst och månsken är en riktigt mysig kombination!
Igår red jag ut och galopptränade, det började med solnedgång och slutade med fullt månsken, mys! Damen skötte sig galant och rullade på i ett fint tempo, hon lyssnar väldigt fint på förhållningar som jag gör med mina knän när jag står i lättsits haha, kniper jag lite med knäna så saktar hon ner så fint så. Mycket uppskattad tur från oss båda!
 
Idag jobbar jag delad tur igen men ska hinna rida och greja lite nu emellan, idag hade jag tänkt att rida ut en sväng och träna lite tempoväxlingar på hacket. I morgon ska vi åka till ridhuset på tömkörningsträning, det är våran första så det ska bli roligt!

Gårdagens hoppträning

Igår var det dags för vår andra hoppträning, det kändes bättre än förra gången. I början hade jag samma känsla som förra gången, att jag inte riktigt hängde med i sprången, hon hoppar ganska långa och stora språng. Men sen fick jag upp ett bra tempo och då kändes det mycket bättre och jag hängde med bättre. Hon var lite mer taggad och pigg igår men det är bara roligt hihi :) Något som inte är riktigt bra är att hon gnagde på bettet ganska mycket, får se hur jag ska klura ut en lösning! 

Barbackatur i mörkret

Kom hem sent idag så hann inte rida något vidare, var ute i stallet lite efter 22 så tog en kort barbackatur på någon kilometer. Joggade lite och vågade galoppera en bit innan hon blev lite väl pigg haha, stötte på en älg & lite råddjur, got to love landet! Borstade och pysslade lite sen innan jag packade för hoppträningen i morgon. Går på inringning så det kräver lite planering och framförhållning, vilket ibland inte är mina bästa sidor, men nu är jag föreberedd för träningen även om jag behöver jobba till 16 i morgon.
 
Igår var vi ute på en mysig tur med en del miljöträning, jogg och så tränade vi på lite mer samlad och sansad galopp. Vi var ute i crika 1½ timma, damen skötte sig utmärkt!

Jag lever

Har åkt på förkylningen från helvetet så har inte vart i stallet på två dagar, därför det är så tyst här! Idag fyller Sushi 14 år så får försöka släpa mig ut en stund sen i allla fall, hoppas att allt är bra med er!

Skogen

Idag har jag & den ofriserade Rallybettan vart ute i skogen, jag tänkte att det var dags att galoppera ute på hacket eftersom hon var så redig när jag galopptränade på bettet i förra veckan. Det funkade dock inget vidare, plattan i mattan och förhållningar var inte något som hon ville lyssna på. Hon var jätte fin i traven innan jag började galoppera, sen blev hon lite spänd men joggade på volt ett tag så lugnande hon ner sig lite. Vi miljötränade med skogstraktor som lastade virke, läskig bro med rinnande vatten under, råddjur och älgar. Vi fick väl inte ut så mycket ridmässigt av dagens pass men Sushi älskar skogen och miljöträning är ju aldrig fel! I morgon fm ska vi kanske till ridhuset och hoppa lite :)
 
 

Våran första hoppträning

Igår var vi på våran första hoppträning ihop, det gick bra. Eftersom jag inte har hoppat så mycket så red vi i en grupp med unghästar och några sent tagna hästar. Det var en del bommar och mycket småhinder för att hitta flytet och känslan. Sushi skötte sig galant och tuffade runt snällt, jag behövde det här lugna även om hon nog tyckte att det var småpotatis att hoppa över. Jag hänger inte alltid riktigt med i sprången så det var perfekt att träna på småhinder. Tränaren tyckte att Sushi såg jätte trevlig ut, en riktig läromästare, och att vi inte skulle ha några probem med att tävla i vår. Nu är det två veckor tills nästa träning så vi ska konditionsträna en hel del, hon blev inte ens svettig igår haha, för att få upp flåset ordentligt. I nästa vecka ska jag försöka åka och hoppa lite med mina hopptjejor!
Efter en joggtur i förrgår!

Galoppigaloppen

Idag har Sushi förvånat mig med sitt lugn haha, trodde hon skulle gå bananas när hon fick galoppera. Först var hon jätte fin i både skritt & trav och sen skötte hon sig i galopp också. Vi jobbade med lite intervaller idag innan vi mös runt i skogen. Det var en del uppåt istället för framåt med jämna mellanrum men när hon gick fram rullade hon på i ett fint tempo utan att tjaffsa, jag behövde bara stå där i lättsits och lägga fram händerna lite fint. Det kan nog vara den bästa medicinen mot själen, att vara ute och galoppera i skogen med några farttårar som rinner ner för kinden och 500 kg häst som älskar livet!
 
I morgon ska vi gå ut och jogga lite och på torsdag är det hoppträning, roligt!

Duktig bäbis

Idag har lillskiten fått vara ute på skogspromenad en stund, hon var betydligt lugnare idag, sist höll hon på att slita armen av mig haha. Vi har några skogsslingor som vi brukar köra unghästarna på så de var perfekta för promenad också. Hon är så duktig i stallet, står ensam inne uppbunden, helt stilla, gnäggade en gång eller två men annars var hon kolugn :)

Piggelin!

Skulle jogga Sushi idag efter fyra dagars vila, vilket visade sig inte vara så lätt haha. Hon var som en laddad bomb men lyckades hålla henne i trav i någon km i alla fall, sen skrittade vi för att undvika luftsprång och sånt roligt. I morgon ska jag sätta på det vanliga bettet igen med en remontgrimma så ska vi gå ut och galoppera, det lär vara uppskattat :) Hon har blivit av med lite päls som ni ser, det behöver dock finputsas lite här och var haha!

Lite ny utrustning!

Har vart på både Skara hästsport & Hööks idag för att få tag i lite saker som jag har saknat. Min väst pajjade i somras så har ridit i min osmidiga sen dess, en sån där med en stor platta i fram och bak ni vet, så böt in den nu och köpte en annan istället. Sen haffade jag två Magic brush på Hööks för 30 kr st och ett par fodrade handskar för 80 kr, kap. Fick även tag i en remontgrimma samt en martingal som behövdes, martingalen jag har nu är typ från 80-talet haha. Inte världens flashigaste saker men mina pengar prioriteras inte till märkessaker, även om de troligen håller bättre.

RSS 2.0