Dag nio på igångsättningen!

Ingen vidare vecka, hon blev körd tre gånger och promenerad med en. Målet är minst fem dagars körning i veckan och gärna sex!


Busan vill inte bli infångad


Springer iväg med öronen bakåt och bort från mig


Tösen stannar


Tittar på matte som kommer pulsande


Fina tösen

Och till sist Doddizen!


Dag åtta på igångsättningen

Idag travade jag tösen för första gången, blev inget i helgen pga sjuk Dodde. Berättar mer när jag får reda på vad de är... Jaja de gick bra idag, travade kanske bara 600 m av våran 3 km runda men de va kallt som satan. Damen skötte sig förutom ett litet ryck då hon drog 90 grader ut på en åker, men som vanligt tar de stopp efter någon meter för att de blir så tungt att springa. Sen när vi skulle upp för den där förbaskade åkern fick hon ta i ordentligt... Hjärnspöken! Som de se ut nu så blir nästa pass i morgon :)

Förövrigt har jag blivit tillfrågad att vara med i VRKS ungdomskomitee och tackade ja, emelie ska vara med också så då är de lugnt ;)

Dag sju på igångsättningen

Idag så va det äntligen sista skritt dagen! Så på lördag börjar vi att jogga, blir en kortistur på lördag tror jag för de är så mycket jag ska göra. Ska jobba vid 14 och sen ska jag på kalas, lär behöva sovmorgon efter kvällen i morgon!! Aja på söndag så ska vi ta oss en lite längre tur =) Ska försöka fota lite, inge roligt med bara text inlägg ju ;)

Dag sex på igångsättningen

Skrittade den vanliga rundan men tjejen idag, Malin gjorde oss sällskap till fots med Bjåle. En dag till i skritt, i morgon förhoppningsvis, och sen ska vi jogga! Äntligen :) Denna vecka (lite längre än en vecka) i skritt har kännts oändlig!
Är körträning den 30 jan. men då ska jag iväg på annat, skit tråkigt vill verkligen träna. Fast kanske lika bra så att fiompan får upp lite kondis (H)

Jobb 16 jan.

Jobbade igår, vilket gör lite gott för plånboken vilket gör lite gott för mitt blivande hästköp :)

Började med att hämta Bamse & Puppen, jag tog Puppen och den ragatan var på håret att träffa mig med en "kospark". Hon är baggig och går och hugger mot en, jag tog ett halvsteg bakåt för att inte bli träffad av hugget men var då nära på att bli träffad av sparken istället, lurig gamal tant de där!

Sen körde jag Puppelina vilket gick bra, inga älgar eller råddjur i sikte ;) Sen in med henne så körde S Bamse medans jag selade av Puppelina och borstade Nicole. När Bamse var klar så körde vi Puppelina och Nicole ihop fyra varv, det var första gången men gick väldigt bra :)

Förövrigt så har Puppelina och jag börjat komma övernes, förut var hon lite grinig (avkomma till surpuppan jag nämde ovan) men hon har lugnat ner sig betydligt. Min lilla favorit tös där borta :)

Dag fem på igångsättningen

Detta går ju som en dans ;) Idag skrittade jag henne lite längre, cirka fem km kanske. Hon var tittig i början men det gick över fort. Var snorhalt på vägen en bit så fick köra på fel sida, varför kan dom inte sanda?! Hon skötte sig bra i alla fall idag :) Två dagar skritt till och sen börjar vi med jogg!

Dag fyra på igångsättningen

Igår så tog jag en promenix med henne tsället, jag orkade inte göra ordning allt + att jag behövde motion. Men blev samma runda som vanligt på cirka 3-3,5 km :)

Idag körde jag ihop med mamma & Bissy, samma runda. Blev några små små travsmuttar när vi skulle komma i kapp dom!

Dag fyra på igångsättningen

Igår promenerade jag med Fiona istället för att köra, orkade inte göra iordning allt + att jag behövde röra lite på mig. Blev ju samma sträcka (3-3,5 km) även om hon inte behövde dra något ;) Idag körde jag tillsammans med mamma & Bissy, skrittade den vanliga rundan på 3-3,5 km.

Dag två på igångsättningen

Idag är det dag två på igångsättningen, skrittade henne igår & idag. Betydligt mindre tittig än vad hon brukar vara, har inte gjort ett enda skutt! Förutom ett idag när hon blev skrämd av ett råddjur eller ett hjärnskpöke (troligen det sistnämda) och vände 90 grader rätt ut på en åker, hon märkte dock att det blev väääldigt tungt att springa där efter cirka tre meter ;) Hon är för rolig min lilla stumpa =) Rolig nyhet är att det kommer en och tittar på Doddizen i morgon, hoppas för hans bästa att det är någon bra :)

testing

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1433206/jennylarssonkuskochryttare?claim=7tag7dyb93z">Följ min blogg med bloglovin</a>

Nu så jäklar...

... ska Fiona igång igen!!! I morgon börjar jag, hon ska skrittas i en vecka och sen ska vi bygga på mer och mer, första målet är att bli av med "lilla" kaggen som hon lagt till med! Så räkna med bättre uppdatering cause im on fire!!!

Den här sommren (-08) var hon slimmad och fin vilket kanske inte framgår så bra av bilden, men det är de vi jobbar mot nu!

Älgsafari

Woho fick jobba idag med! Mamma körde mig dit och tro fasen att det står en stor älg på banan när vi kör förbi och en till står innanför banan?! Jag & M fick helt enkelt promenera ett varv runt banan och tjoa och mycket riktigt så sprang det iväg två stora älgar och en liten, eller ja sprang & sprang dom lullade iväg...

När älgjakten var avklarad så gjorde vi i ordning Puppelina och så körde jag henne, ett varv i skritt och fem i trav. Hon skötte sig fin fint och som tur va såg vi inte röken av några älgar!

Sen var det Nicoles tur, även hon lugn och fin. Dock tittade hon till varje gång vi körde förbi det ställe som älgarna stått på men det gick bra :) Hon är så fruktanvärt lugn ch fin för att bara vara 1 (snart två). Ett varv i skritt och tre i trav blir det för hennes del.

Bamse ska starta på Axevall på fredag så jag kanske åker med och kikar!

Jobb

Idag har jag vart och kört travisar! Började med att köra Puppelina, tro fasen att jag möter min största skräck, älgar!!! Det stod två stora as cirka 20 m från banan men som tur va var inte Puppelina rädd för dom. Skrittade henne ett varv pch travade fem och sen in i stallet med henne.

Sen var det Nicoles tur och henne fick jag också köra, första gången jag kör henne själv och i trav tror jag. Hon var jätte duktig och lullade på fint, inte heller hon var rädd för älgarna. När jag var på andra travvarvet (körde ett skritt och tre trav) så tittar hon till på något och springer lite på snedden i en kurva, helt plötsligt går det upp en till älg bara 5-10 m ifrån oss men hon blir inte rädd som tur va. Sen kom det upp två till där. Herregud dom skrämmer ju skiten ur mig, tur att hästarna var så lugna...

Sen körde S Bamse och sen släppte vi ut Puppelina & Nicole och tog in Magnus.

Jag gjorde en del missar idag men får skylla på att det var så länge sen jag var där, dumma korkade missar! Aja får tänka lite mer nästa gång!

RSS 2.0