Hej & hå!

Idag såg Sushis ben bättre ut (hon hade ett sår som hade gått upp så bakbenet hade svullnat men med lite pencilinsalva så har det gått ner) så vi gav oss ut på en tur. Skrittade hela tiden idag med tanke på benet men var inne och klättrade en bra stund i skogsbackar. Perfekt med både offroad och klättring, jag hoppade av efter ett tag så att hon fick arbeta med musklerna helt obehindrat.

Sen när vi kom ut från backarna så blev det lite liv i damen, hon var övertygad om att alla stenar skulle sluka henne. Sen kom det en ful jersey kossa (ni vet en sån där beige typ, denna hade helt vridet huvud och var apful) lunkades i en hage och hör & häpna, Sushi blev rädd! Händer nästan aldrig att hon blir skrämd så att hon vill dra men den här kossan var tydligen inte att leka med. Vi kom förbi sen i alla fall även om hon trippade fram hihi

Var ute och joggade Fiona en stund också, hennes mage är giganstisk... Men som det ser ut nu så har vi ju två månader på oss innan första tävlingen så det är ju piano!

Busade med tokarna i hagen, följa Jenny stod på schemat!


Tävlingsterminen...

... ser inte så välfylld ut för mig & Fiona! Vad jag kan se är det bara två deltävlingar i lagserien utsatta (de enda lokala också) och båda är i augusti med två veckors mellanrum. Det positiva är att jag är ledig båda de helgerna men lite tråkigt med bara två tävlingar, får hoppas att det dyker upp några fler! Men med tanke på att det är dressyr + precision på båda så bör det dyka upp någon med maraton

Första året i lagserien, här i Berg!

På G!

Måste göra om designen någon dag, har haft samma sen jag startatde bloggen juni 2009 så känns som att det är dags för en ny ;) Infon i menyn samt kategorierna är jag långt ifrån nöjd med också så när jag har lite tid och fixarlust över så ska jag försöka ordna till det.

Nu ska jag kila ut i blåsten till hästarna!

Catch me if you can...


TOKAN !

Tipsigt!


Tävla HÄR

________________________________________________________________
Har vart ute med båda hästarna idag, första dagen på lääänge, har vart en väldigt lugn månad för dem och mig. Jag har haft mycket i skolan och inte haft någon lust till hästarna helt enkelt. De har såklart blivit väl omhändertagna ändå men nu ska dom små hjärtegullen komma igång igen!

Nationell hoppning


Igår var jag, två goda vänner + en lillasyster och kikade på nationell hoppning i Gäsene. Vi såg 115-120 klasserna tror jag, va väldigt många startande med och massa fina ekipage. Fick åka hem mitt i då min bror hade kommit hem och fem hästar var på rymmen, stackarn kan inget om hästar haha. Vi hade det i alla fall väldigt skönt där i solen med våran lyxiga piknick :)

___________________________________________________________________
Var på seminstationen med Sushi i fredags men hon hade precis gått ur brunsten så vi ska dit om två veckor igen

Tjockis!Fölisen är beräknad till 4 juni, magen är gigantisk och ljuvret börjar fyllas, spännande!! Lite nervös inför fölningen då vår förra gick åt skogen... Stoet va dräktig i 13 månader (!!) och ut kom en levande hingstunge som var urgo. Stoet fick vi tyvärr ta bort i förlossningsfång och fölets benställning rättade sig inte till så även han fick somna in :( Var en artikel om det i Hästen för cirka två år sedan

Bäbismage

Fotade faktiskt lite idag men glömde kameran i stallet, är ju hela 70 m dit så orkar inte hämta den ;) Har fotat lite på Sagas bebismage som är gigantisk, hon ska föla om dryga två veckor.
Red en sväng på Sushi nu i kväll, har vart dåligt med det de senaste, låt oss säga att kombon överskottsenergi, nyfikna kalvar + storm inte är någon hit! Satt på ett dynamitpaket för en gångs skull ;)

Såg att madamen brunstar nu, enligt mina beräkningar skulle hon brunsta nästa vecka, så måste ringa seminstationen i morgon!

Busniess


Bild lånad från angloarab.se
Här har ni läckerbiten som Sushi ska semineras med! En anglohingst på 167,  gått internationell fälttävlan och har ett super temperament, låter bra va?

Seminering på G


Om allt går enligt planerna så ska madamen semineras om en vecka med Business, spännande !!!!!!!!

Senis

För två helger sen va min lilla kusin här och sov över och skulle så klart rida på Fiona. Vi skrittade en runda och både han & Fiona var överlyckliga ;) Hon är verkligen super snäll min fina lilla tös ! (Och super tjock!!!)


Funktionär

Igår va jag funktionär på Vartoftas regionala hopptävling, 110, 120 & 130 klass. Mycket fina ekipage och underbart väder, tyvärr satt jag instängd i domartornet! Henrik Tapper hade med en super fin ung (hingst?) häst, svart och hoppade som en gud. Ska bli spännande att se vad det blir av den fram över :)


Världsklass även på mina fotoskills, satt ju dock lite dumt till och skyller på det ;)

Terrängträning på Hajjerna

I kväll så har jag & Sushi vart med på terrängträning för Rebecka Tell på Hajjerna, min syster släpade med oss (Eller ja släpade och släpade...) Vi skuttade runt och hade kul i alla fall! Jag har ju varken hoppat henne eller mig själv särskilt mycket, hon är ju dock hopptävlad för nått år sedan, så med tanke på det så tyckte jag att vi skötte oss bra. Trodde att hon skulle bli heltossig då hon blev lite stressad när vi kom dit men så fort jag kommit upp blev hon kolugn haha.

Ni måste erkänna att min hoppstil är av världsklass?;) HAHA
Vi började med att värma upp såklart och började sedan hoppa lite små stockar, gick vidare till lite andra små stockar + en kulvert. Ett litet upphopp samt nedhopp, jag höll mig till de låga haha! Sen på slutet skulle vi ner i vattnet, damen är inte ett stort fan av vatten direkt. Vi lyckades ändå plaska oss igenom några gånger men jag var nära på att flyga av en gång, det hade vart nått ;) Hon tyckte att det var livsfarligt när det skvätte på henne stackarn...

Ska korta lädrena lite mer till nästa gång så får jag kanske lite bättre ordning på min lååååånga kropp!

HÄR finns ett filmklipp, går dock inte lägga upp i tråden men kika gärna på det :) Vet att jag behöver räta upp mig haha.....

!!!

Har massa ridning att uppdatera er med samt lite filmklipp! Ska bara fixa till det, kommer kanske upp i morgon. På torsdag så ska vi åka till Hajjerna och träna terräng, spännande :) Förresten pratade jag med hingstägaren till hingsten som jag funderat på att betäcka med igår, får se vad som händer nu hihi!

RSS 2.0