Träning 28/2-10

Idag har jag vart och tränat med Fiona för Rebecca Kristiansen, det var andra gången jag tränade för henne. Det gick riktigt bra idag, allt klaffade förutom ökningarna. Det är busenkelt att ställa & böja henne och även att få henne att gå på tömmen. Rebecca sa att de är svårt att få små ponnysar att böja sig ordentligt eftersom dom har så korta halsar men med Fiona går det toppen.
De gick även toppen att få henne att höja baken och trampa under sig ordentligt på volten när vi minskade.
Ökningarna funkade inte alls i början, efter några gånger så gick de lite i alla fall men sen tröttnar hon igen. Hon blir inte trött men hon är lat ;)
Nu ser jag framemot nästa träning i mars & framför allt tävlingssäsongen :)
Blev inga bilder eller film men har filmer från förra träningen så hojt till om ni vill att jag ska länka dom!

Emma 28/2-10

Idag körde jag henne själv igen och släpade däcket men idag gick de inte lika bra... Vi körde på samma grusväg som vi brukar, en smal en som de är ute på landet. Helt plötsligt kommer det en bil som trycker sig förbi oss utan att jag hinner gå av vägen med henne. Jag hinner precis fram till henne men hon snor runt så fort bilen har kört förbi och trampar över ena linan så att den åker upp under magen på henne.  Hon blir rädd men jag lyckas få ifrån henne, tur att jag hade dom länkade linorna om bara är att kroka ur och inte läderlinorna som de är spänne på!
Ringde till mamma så hon och pappa kom och hjälpte mig att sätta för igen och så körde vi vidare men mamma på en sida och pappa på den andra, hon var ganska uppspelt och tyckte de va läskigt att svänga så att linorna låg emot. Men den sista biten hem så lugnade hon ner sig och gick hyfsat lugnt är jag vände henne.
Jag blir så jävla förbannad rent ut sagt på dessa bilister, hur svårt ska de va att sakta av och stanna tills man kommit ur vägen?!!!! Tur för dom att dom gasade därifrån snabbt för annars hade dom fått med mig att göra...
Så nu måste jag jobba några extra dagar med däck & linor tills hon lugnar ner sig helt inna jag vill börja med lunningsbågen. Det är de som är så dumt att nu dummade hon ju sig inte utan blev skrämd av bilen först och trasslade till sig och uppfattar sen linorna som något läskigt.

God kväll 27/2-10

Snart dags att krypa under täcket men tänkte berätta vad jag pysslat med under dagen först.
Körde som sagt Emma först och sen Fiona. Skrittade mest och joggade Fiona, de har kommit upp så mycket grusväg nu och då blir hon lite öm pga att hon går barfota nu. Dags att ringa till hovis och boka skotid! Nu taggar vi för träningen i morgon =)
Mockade och fodrade senare och var ute för någon timme sen och nattade dom och tog in resten av alla hästarna. Ska smörja lite läder i morgon och köra Emma innan träningen med Fiona. Målet kommer uppnås, sex motiondagar för Emma denna vecka och fem för Fiona :)
Hoppas ni haft en bra dag!

Tävling hos Catago

Nu är jag med och tävlar om ett härligt pris hos Catago, var med du med! Här hittar ni tävlingenEmma 27/2-10

Nu har damen fått dagens pass. Jag hämtade mina shettis linor som pappa gjorde när jag började harva med Fiona, ett par länkade linor i lagom längd. Har kört med läderlinorna förut när jag släpat däcket med Emma men dom var för långa + att de sliter så att ha dom släpandes i marken där däcket åker.
Hon krånglade lite idag när jag skulle sätta för henne och ville inte stå still men efter några försök gick det bra. Med tanke på att liorna är kortare = däcket hamnar nämre henne, nytt linmaterial och att de har kommit upp massa grus nu så de låter ju betydligt mer än när de låg snö, så visste jg att hon skulle regaera lite. Hon var lite trippig oh tyckte att de va läskigt så jag ledde henne en liten bit tills hon lugnat ner sig och sen tömkörde jag henne vardagsrundan på cirka 3 km och hon skötte sig toppen :) Ibland tyckte hon de blev lite läskigt pga ljudet men överlag gick hon jätte bra!
Vågade tom ta lite kort :)Duktiga tösen


Däcket!

God middag 27/2-10

Nu ska vi se, har rensat & organiserat lite bland alla mina hästpapper och gett dom en egen pärm. Hittade lite smått & gott som jag glömt att jag har, bland annat denna teckningen som Marie Bergström ritade på Fiona. Ganska likt faktiskt =)
Nu ska jag ut och köra dom små grävlingarna som rymmer hela tiden. Tips på rymmningsstopp??!!!
Hörs senare!

Emma 25/2-10

Idag körde jag Emma själv med däcket släpandes efter henne. Hon skötte sig verkligen super, gick lugnt och fint hela vägen =) När jag vände henne första gången blev de liiiite läskigt så hon tog några steppsteg men inget mer med det. Körde henne cirka 1,5-2 km, ville inte möta plogbilen så vände! lovar att fota snart!

Emma 24/2-10

Idag släpade Emma däcket igen, cirka två km. Hon skötte sig super och gick lugnt och fint hela vägen :) Är så stolt över henne! Tror nog att jag kan börja köra henne själv med det nu med tanke på vad snabbt hon lugnar ner sig.

Tyvärr ingen bild idag heller :(

God kväll 23/2-10

Hej på er!
Skolan har ju kört igång igen efter sportlovet så nu är de fullt upp, kom hem vud halv 5 tiden och gick ut och körde Emma. Efter de så tog jag ut Fiona på vardagsrundan, var kallt som bara den så de blev lite längre framskrittning, joggning och lite längre avskrittning. Hon skötte sig jätte fint, de kom några gående i dimman som hon inte ens blev rädd för ;)
Sen blev de till att göra stallet och säga hej då till pållarna för att bege sig in!
Hoppas ni haft en bra dag!

Emma 23/2-10

Idag har Emma släpat ett däck :) Jag tömkörde henne en bit med linorna först och sen släpade pappa däcket brevid henne så att hon inte skulle bli rädd för ljudet. Sen hjälpte pappasen till att sätta för de och så körde jag henne och pappa gick där fram. Hon tyckte de va lite läskigt bitvis, speciellt i kurvor, men jag tror de kommer gå hur bra som helst med lite träning :) Så nu får en medhjälpare gå med tills hon känns lite tryggare med däcket innan jag vågar ge mig ut själv med henne, säkerheten är A & O!

Tyvärr ingen bild att bjuda på idag! Ska försöka få med någon som kan fota när jag arbetar med henne

Emma 22/2-10

Idag gjorde jag samma process som förra gången, tömkörde henne och hade en lina i var hand. Hon skötte sig exemplariskt idag också och har lugnat sig. Hon testar dock lite fortfarande men överlag så sköter hon sig, inga dumheter här inte! Duktiga fina tösen :)Min fina Dodde

Mina underbara Dodde har åkt nu :( känner mig helt tom, förut hade jag han 100 meter bort nu är han 30-40 mil bort. hur kan planer bli så ändrade? jag hade ju planerat att spara ihop pengar och köpa honom och behålla honom hans långa vackra liv ut. börja träna ordentligt och komma ut och tävla. min fina mysiga häst. det enda jag har kvar nu är en massa minnen, kort & en svans slinga, men de är inte så bara kanske. men min fina pojk måste undra vad de är frågan om när han står i transporten i flera timmar och bara åker & åker. det gör ont i mig att veta att han inte förstår varför. att han aldrig mer får träffa sin favvokomis saga, att jag inte längre gosar med han dagligen. men han får de bättre när han blir riden. så får man tänka, att de är för hans bästa. dom som köpte honom verkar vettiga och så har dom hans farmor. inte all hästar som får träffa sin farmor. ett besök är inplanerat på påsklovet, jag kommer räkna dagarna


God kväll 20/2-10

En dag med snökaos, de har blåst & snöat hela dagen så de har inte vart läge att jobba med någon häst. Dom km ut ganska sent idag pga vädret, runt 11.30-12.00. Shettisarna behagade att stanna i hagen en timme innan dom gick på äventyr, äventyret slutade när jag hittade dom och stoppade in dom i stallet igen.
Dom fick stå inne någon timme och sen ut igen med en hötuss och då stannade dom inne.
Gick ner till stallet igen vid halv sex tiden och tog in Dodde, gjorde stallet och tog in töserna.
Hoppas på bättre väder i morgon så att jag kan köra dom!
Dom som skulle tittat på Dodde i morgon kommer troligen inte pga av vädret... Lika bra de, är ju inte roligt att ligga ute med tranport på vägen nu! inte bil heller för den delen :P

God kväll 19/2-10

God kväll på er!
Ännu en dag i hästens tecken, började med att arbeta med Emma. Sen red jag syrrans Bjåle en liten sväng ihop med Emelie på hennes syrras ponny, Bjåle va så mysig så :) Tror att jag kommer ha rätt go träningsverk i morgon ;)
Efter ridturen åkte jag till S och körde Puppelina, ska kanske köra i morgon men om vädret tillåter det.
Vid 17 tiden körde jag Fiona en sväng och sen blev de till att ta in alla hästar, skit väder med blåst & snö så de va inget kul att vara ute. Gjorde sedan klart i stallet och var nyss ute och nattade pållarna :)


Bjåle


Fiona 19/2-10

Har haft fullt upp hela dagen så Fiona fick komma ut på en tur först vid 17 tiden. Det blåste som bara den och snöade men hon skötte sig bra ändå. När jag skulle sätta för henne så började hon skaka för att hålla värmen så ländtäcket jag brukar ha som filt fick hon ta idag istället.
Tänkte jogga vardagsrundan med henne men jag lät henne bestämma tempo själv sen pga mega stora tumvantar så våran joggingtur blev en galopptur istället ;) De är så härligt att känna henne skjuta iväg med öronen rätt fram och full med energi! Så jag reglerade helt enkelt bara farten när vi skrittade fram & av samt i nedförsbackar ;)


En lite smårolig bild från en lagtävling i somras!

Emma 19/2-10

Idag skötte sig Emma toppen igen :) Idag tog jag en lina i var hand plus tömmen och körde henne själv med linorna för första gången. Inte en endaste reaktion! Hon snodde runt två gånger på vägen och ville vända hem men är man bara lugn och bestämd mot henne så gör hon som hon ska. Sen kom det en plogtraktor så då fick jag sammla ihop linorna & tömmen snabbt för att gå fram till henne, inte för att hon reagerade ett skit men man vet ju aldrig! Efter de så blev de lite trassel men hon stod stilla medans jag redde ut de. Fortsatte sedan samma runda som jag brukar köra, vardagsrundan på ca 3 km.
När vi hade ca 1 km hem såg jag en längskidåkare på håll plus att emelie & brava kom ridandes bakom oss så då plockade jag bort linorna, lika bra att sluta när de går bra så att de inte blir dumt. Emelie & brava kom ikapp oss efter ett tag, eller ja när Brava insåg att Emma inte var livsfarlig.
Emelie va på väg hem till mig för vi skulle rida ihop men vi kom på att hon hann rida hem och byta häst innan jag var klar så så fick de bli.
Kom hem med lilla Emma och släppte ut henne och Fiona i hagen!

Idag blir de ingen bild, måste fota lite i morgon igen!

God kväll 18/2-10

Idag blev ju hästdagen avslutad tidigt nästan ;)
Tänkte gått ut till stallet vid 8 i morse för att hinna med allt men kom inte ut förens vid 10, blir arg på lata mig... Detta gjorde att jag inte hann rida, tråkigt men jag kan ta honom i morgon istället.  Släppte ut Emma till fjordnigarna så att hon skulle slippa gå själv men dom nötterna jagade henne bar så jag fick ta in henne igen. Sen va de bara att spika up en nedertråd så att hon inte kunde krypa in till dom, de va lättare sagt ön gjort. Varenda spik j*vel var sne och stolparna stenhårda, efter tre kvart hade jag lyckats spika i pluppar i tre stolpar... Sen släppte jag ut den lilla damen och hon stannade snällt i hagen.
När de va klart så gjorde jag iordning Fiona för en körtur. Hon skötte sig jätte bra idag trots all blåst. Joggade mest men gjorde även ett galopparbete. Sen slängde jag ut henne till Emma och gullegrisarna stannade där hela dagen i sin hage :)
Smet in och åt och sen ut igen för att arbeta med Emma.
Sen vidare till S för att köra Puppelina, körde som vanligt ett varv i skritt + fem i trav, in och vila och samma iegn med Nicole i släp.
Hem och ta in hästarna för att de blåste så jäkligt, göra stallet och pussa på dom.
Nu ska jag bara ut och fylla vatten senare!
Hoppas ni haft en bra dag, vad har ni pysslat med?

Biiiiiffen

Emma 18/2-10

Idag har tösen vart jätte duktig! Jag började med att tömköra henne en bit och hon var mycket mer avslappnad än vad hon vart förut, gjorde fina halter och var inte lika otålig idag. Sen så hjälpte mamma & pappa mig lite och tog var sin lina och gick med medans jag tömkörde. Först tyckte hon att de va lite läskigt men sen gick de jätte bra. Mamma & pappa höll emot lite så att hon fick dra lite och de gjorde hon jätte fint, sen korsade vi linorna så att dom verkligen låg emot henne och de va ingen reaktion alls!
Jätte duktig tös idag :)

God kväll 17/2-10

God kväll på er!
Även denna dag har vart fullspäckad med hästar.
Vid 10 hade vi en bokad slädtur så jag körde Pysen och mamma körde Bissy, vi va klara runt 12 tiden. Sen vid 14 hade vi en till bokad slädtur så då körde vi samma igen, skönt att få lite pengar!
Sen va de dags för Emma att få sig ett litet pass, efter de så gjorde jag iordning stallet och plockade in Dodde grabben.
Haha de märks att jag inte är van att hålla igång så här "mycket" fysiskt, jag är helt slut och kommer somna som en stock!
Morgondagen blir också fullspäckad med hästar, på förmiddagen skajag köra shettisarna + rida syrrans ponny. Vid 16 ska jag jobba och på kvällen ska jag ev. med Emelie till ridhuset och rida hennes syrras ponny.
Dom som skulle kikat på Dodde idag kommer på söndag istället, jag är bara glad för att få behålla honom lite längre!
Förövrigt så längtar jag till sommaren när jag får sällskap i stallet av sånna här sötnosar....


Emma 17/2-10

Idag tog jag ut tösen på en tömkörningstur, samma runda som igår. Övade lite halter & slalom, även att tömmen fick glida ner lite längre på rumpan.
Halterna är något vi behöver jobba på, hon gör bra halter men vill inte stå still längre än fem sekunder. Sen får hon för sig att börja gå sidled över vägen, skrapa med hoven osv. Så de blir väldigt mycket haltarbete, körhästens viktigast gångart ;)
Svängbarheten är toppen, hon är lyhörd och fin i munnen.
Tömmen på rumpan är något jag gör för att hon ska vänja sig vid att de är något där som åker upp och ner som linorna kommer göra sen. Hon tycker att de är lite läskigt i början men mot slutet gick de riktigt bra.
Förövrigt så försöker hon fortfarande riva stallet ;) Hon är somsagt van att gå på lösdrift och då är de inget roligt att stå i box, hittade blod på en av de översta brädorna i boxen och blev lite smått livrädd. Hittade dock såret och de va pyttelitet och blödde inte längre, hon varken ömmade eller haltade så de är bara ett litet skrubbsår. Hon har antagligen fått upp ena benet över där på något himla vänster... Får väl höja i morgon men då kommer hon ju kanppt se något så vi får se hur jag ska lösa de...
Dom två små prommenerar in till fjordningarna med jämna mellanrum men så fort jag kommer med luchhöet så piper dom in i sin hage. En undetråd ska fixas i morgon med!

God kväll 16/2-10

Hej på er!
Gick ut till stallet vid 9 tiden i morse och sen har de vart hästar för hela slanten. Började med att ta ut lilla Emma på en tur, gick in och värmde mig lite och sen körde jag Fiona. Efter jag hade släppt ut henne sen så tog jag in Dodde, vetten kom och gjorde en vet. besiktning på honom som han gick igenom utan anmärkningar :) Kastade i mig lite mat och blev sedan bortskjutsad till S för att köra Puppelina.
Körde som vanligt ett skritt varv och fem i trav, in och vila och sen köra ett likadant pass fast med Nicole i släp. Ska köra på torsdag nästa gång.
Hem och vila lite och sen ut i stallet igen. Tog in dom små shettis busarna som hade rymt och stod och tittade på kossorna och åt halm. Mockade & fodrade och plockade in Dodde. Tog ut Emma på gången och strök med ett grimskaft på bakbenen utan nämnvärd reaktion, det verkar bara vara när selen ligger på så ska testa i morgon igen fast med den på. Den lilla loppan är van att gå på lösdrift och tycker inte alls att de är roligt att stå i box, hon försöker gräva sig ut men de går inget vidare ;)
Sen smorde jag alla Doddes lädergrejer så att allt är klart tills i morgon, kan nog ge grejerna en omgång i morgon bitti också. Nu är de oklart om dom ens kommer i morgon och tittar.... Aja det återstår väl att se!
Hoppas ni haft en bra dag =)


Lite bättre bild på Emma (som hälsar på Bissy)

Fiona 16-02-10

Idag så körde jag busfian, en väldigt pigg och framåt sådan. Bilar med människor utanför, stockhögar som alltid har legat där & snödrivor är nog de farligast som finns. Hon blev helt koko för ett par snödrivor och ville sticka, hjärnspöken...
Jaja tillslut kom jag bort till Emelie och pratade lite med henne medans hennes fjoll hästar for omkring ;) Dom tyckte att en liten svart köttbulle med vagn bakom va faaaarlig... Fiona fick ett litet ryck där och tänkte att hon kunde springa efter dom, dålig ide.
Jag körde vidare för att undvika mer galenskaper, tänkte testa Fionas favvo galoppväg om de gick att köra där för all snö. De va lite pulsigt men de fanns traktorspår så de gick bra, hon fick galoppera där som vanligt och fräste på trots snön. Efter den galoppen lugnade hon ner sig lite och vi kom hem helskinnande :)


Mysan


Shake it!

Första arbetet med Emma

Nu har jag arbetat lite med Emma för första gången vilket gick bra :) Började med att promenera min & Fionas vardagsrunda och den sista kilometern hem så tömkörde jag henne. Hon var lite gnäggig i början men lugnade ner sig fort. Hon är ju stencool i alla fall, det stod en fleecemaskin och två stora containrar som vi va tvungan att gå emellan men de sket hon fullstnädigt i! Något hon däremot har svårt för är att stå stilla ;) Så de blir mycket halt träning tills hon lär sig att ptroo är stopp tills jag smackar igång henne! När jag tömkörde henne så lät jag tömmen åka ner lite längre ner på en sida och de tyckte hon va läskigt i början men sen gick det bra.

I kväll när jag tar in dom så ska jag göra lite linträning med henne så att hon vänjer sig vid att de är något som rör henne vid sidan!

Nu ska jag kila ut och köra Fiona, på återseende!


God kväll 15/2-10

God kväll på er!
Hästdagen för mig har sett ut på följande sätt att jag sov för länge så mina två loppor kom inte ut förens vid 10 tiden. Efter maten hjälpte mamma mig att städa ur lite i mitt stall och sen sopade jag rent, mockade ur två spiltor och sopade rent dom & gjorde iorning boxen till Emma. Emma kom vid 16-17 tiden någon gång och då släppte vi ihop henne & Fiona. Gick och tittade på dom ett tag och tog lite kort. Smet ut lite senare till stallet igen och gjorde klart där inne, tog in shettisflickorna & sen Dodde. Sen körde jag och hämtade hö så att de finns till i morgon bitti. Blir en sista sväng ut till stallet lite senare för att natta & fylla på vatten :)

Morgondagen blir fullspäckad, båda shettisar ska motioneras och vid 15 ska jag åka och jobba. + att jag måste smörja alla Doddes lädersaker i morgon!

Emma är här!

Nu har den lilla shettisen kommit hit. Hon verkar urmysig och gosig! Haha det börjar med at Fiona blir rädd för henne (hallååå?!!!), det verkar som att små shettisar i transporttäcke är livsfarliga. Vi släppte i alla fall ihop dom två töserna i en orörd hage så de blev inte något spring, snön gick till magen och lite till ;) Dom skrek lite på varandra och Fiona verkade bli ganska så ställd utav att någon sa emot henne i hagen. Hon brukar vara en riktig bitch annars men nu höll hon sig i skinnet! Jag tror att de här kommer bli toppen och ser framemot att börja arbeta med henne :)
Lite bilder, min blixt har dock pajjat så dom blev inte dom bästa...


Emma & Fiona blåser på varandra med Pysen & Bjåle i bakgrunden


Emma drunknar i snön och Bjåle får lite snygg nacke!

14-02-2010

Dagens körtur med Fiona var ganska fartfylld! Körde henne utan nosgrimma och då går de knappt ta i henne överhuvudtaget :( Så hon fick gå på ganska långa tömmar idag och bestämma tempot själv vilket resulterade i att hon tog sig friheten till den första galoppen på länge. De va så härligt att känna henne skjuta iväg och öka mer och mer med öronen rätt fram! Hon va riktigt framåt idag, den lilla loppan fyller hela mig med glädje.

Så fort väglaget blir bättre så ska vi åka ner med henne till Ylva Rubin så att hon får fixa till tänderna på henne igen, ohållbart att ha det så här...

Något roligt är att vi äntligen flyttat in i det sprillans nya stallet! Eller ja vi och vi, jag och mina två hästar får stå kvar i de gamla... Tråkigt med samtidigt så får jag ett helt stall för mig själv där jag kan göra som jag vill.

Något ännu roligare är att jag får tillökning i morgon, en liten shettis som ska köras in. Ska bli väldigt spännande!

Så from i morgon kväll så kommer mitt stall innehålla tre hästar, dock åker ju Dodde någon gång i veckan :( Ska komma en tjej från skåne och titta på honom på onsdag och hon tar med han direkt om de klickar. Så jag hoppas att hon är bra så att han får ett bra hem där han aktiveras & rids!


Tävling!

Jag är med och tävlar om ett snyggt schabrak! För att vara med så klicka här http://astridstraning.blogg.se/2010/february/bloggtavling-2.html


Nya foton!

Igår va jag & lillayster ute och fotade lite på mig och Dodde :) jag ser ut som en fisk på alla bilder men grabben är fin!
08-02-10

Körde Fiona idag som skötte sig perfekt! Började med att skritta fram, jobba en bit, skritta upp för en backe, trava i ett friskare tempo, dra ner på tempot och göra två ökningar, skritta ner för en backe, jogga en bit och tillsist avskrittning.

Sen hämtade jag säkerhetsvästen och tog in Dodde för en liten ridtur. Red han barbacka samma runda som jag brukar köra Fiona. Vilken känsla de va att komma upp på honom igen, obeskrivligt! En jätte msyig tur på tidernas arab, hehe blev en liten galopp också. Insåg hur mkt jag saknar ridningen och hur äckligt mkt jag kommer sakna pojken!


Dag 14 på igångsättningen!

Idag så va de dag 14 på igångsättningen vilket betyder att vi höjer tempo osv lite mer nu framöver. Jag är väldigt nöjd med denna vecka då hon blev körd sex gånger. Hon skötte sig fin fint idag och de blev en lite längre runda än den vanliga vardagsrundan.

Har plockat ner de mesta utav doddes grejer idag, de ska komma en och titta som verkar väldigt intresserad. Blir de inget med henne så får han åka till borås på lördag...

Nu ska jag kila ner och titta på Ponnyakuten!

Dag 13 på igångsättningen!

Puh, idag har jag tömkört Fiona i snö så att hon skulle få pulsa lite, kan tala om att de blev jobbigast för mig ;) De va nästan en halvmeter snö på åkrarna vilket resulterade att jag fick stanna var 30 m för att vila! Fiona pulsade glatt på med öronen framåt i alla fall, hon tog några travsteg vilket gjorde att jag rammlade raklång i snön bakom henne... Jaja överlag gick de väldigt bra men gud så jobbigt de va! Som tur va kom det traktorspår med jämna mellanrum så att de gick lite lättare att gå.

Veckan har gått bra och i morgon ska hon köras så är hon körd sex gånger den här veckan :)


hihi hög snö

Dag 12 på igångsättningen

Detta går ju som en dans på rosor! Tösen skötte sig hyfsat idag, ville inte bli fångad först så jag fick springa efter henne i alla denna snö... Sen va de bara lite små hjärnspöken med oss ut på turen så ja överlag gick de bra :) I morgon får hon stå och så motion lördag & söndag med.

När jag var klar med henne gjorde jag klart i stallet, tog in Dodde, borstade & pussade på honom. Plockade även ihop lite av hans täcken, börjar bli dax att packa ihop alla hans saker :(

Dag 11 på igångsättningen!

Tänkte strunta i att köra henne idag men var för en gång skull sugen på de när jag kom hem så de va bara att byta om och gå ut! Damen skötte sig exemplariskt idag, lätt fångad & duktig när jag körde henne. Ska köra henne i morgon med, fredag får hon stå för då ska jag rida Bjåle åt Malin, lördag blir de tömkörning och söndag körning.

När jag kom tillbaka idag så fixade jag iordning till Fiona & Dodde, släppte in Fiona och hämtade Dodde. Borstade av honom och pussade lite på honom innan jag smet in!

slutet är nära

senast den 13 feb. åker min bästa vän, min fina dodde. hästen som pillar mig i håret när jag sitter och är ledsen hos honom, hästen som får mig att skratta & le, hästen som älskar mys, hästen som älskar fart & fläkt, hästen som har en stor plats i mitt hjärta, min bäste vän. tårarna rinner när jag tänker på de, min fin fina dodde. vad ska jag ta mig till utan honom?


Fixar

Ändrar med designen som inte vill samma som jag, därför de ser för jäkligt ut ;)

Dag 10 på igångsättningen!

Igår körde jag lillan som skötte sig bra förutom när jag skulle hämta henne i hagen,hon galopperade runt flera minuter med mig pulsandes efter i snön. Hon fick med sig biffarna också vilket gjorde det liiiite svårare att få tag i henne! Aja vi kom ut på den vanliga lilla rundan tillslut :) Travade lite mer än vad jag gjort tidigare men hon tycker inte de är ett dugg jobbigt.

Idag så var damen lättfångad men helt crazy ute! Tog med vovven idag så att hon låg i mitt knä med. Det börjar med att de kommer en liten hare på vägen som hon tittar till på, efter ett tag så tvärnitar hon och kör upp huvudet. När vi har skrittat ca 10 m så kommer det en bil bakom så jag börjar trava henne för att komma undan, då blir hon plötsligt rädd för ingenting (ovanligt?!) och sticker 90 grader ut på ett gärde där de såklart tar stopp. Hon lyckas pulsa sig upp tillslut och vi fortsätter. Sen är hon bara allmänt barnslig och det underlättar ju inte med tidernas klumpigaste tummvantar, en hund i knäet och ett länktäcke som blåser åt fanders. Sen går hon lugnt ända till harskrället dyker upp igen vilket resulterar i att hon sticker ut på ett gärde igen och kör fast ordentligt. Jag fick hoppa ur så lyckades hon ta sig upp. Då gav jag upp och tog vovven i ena handen och Fiona i den andra och gick så pass långt så att jag vågade släppa vovvsingen så att hon gick hem. Körde sen den sista biten hem och kom hem oskadda ;)

Haha får se hur morgondagens tur går :)

RSS 2.0