Veckans Fiona 34

Tisdag: Damen blev rundskodd, skrittade en runda på cirkus 1 timme & 20 min

Onsdag: Skrittade en runda på lite över en timma

Torsdag: Skrittade cirkus en timma

Fredag: Skritt ca 45 min

Lördag: Skritt ca 45 min

Söndag: Skritt ca 1 timme

Sammanfattning: 6 dagars skrittande med tösen och i morgon kör vi igång med lite travintervaller. Skulle egentligen blivit en vilodag i morgon men de får bli på tisdag istället. Har sovmorgon i morgon till 10.30 så ska försöka hinna med båda hästarna före, tisdagen är väldigt jobbig i skolan så kan va skönt att inte ha några hästar då ;) Roliga saker som är på G är ett bollrace (precision) den 25 sept. och helgen efter de är de klubbmästerskap, så nu blir det hårdkörning!!!


Sötan

FILMAT

Min syster filmade en liten snutt idag när jag tömkörde Sushi med inspänningstyglar, hur tycker ni att de ser ut? Klicka HÄR för att se filmen,  den öppnas i nytt fönster! (När ni ändå är igång och klickar så kan ni väl va snälla att lämna en fin kommentar HÄR? TACK) Jag är inte särksilt hajj på de där med inspänningstyglar så fäste dom bara i gjorden löst, inte världens bästa gjord (en vanlig däckel), finns ingen ringar på sidorna osv. Men hon tuggar & suger på bettet och dregglar så antar att hon trivs!
Skrittade en bit utanför paddocken först och skrittade sen omkring en stund inne i paddocken utan inspänning. Efter ett tag spände jag in lite lätt och jobbade lite på fyrkantsspåret, serpentiner & volter. Tog bort inspänningen och skrittade lite och sen så spännande in en liten stund igen. Hur många gånger i veckan tycker ni att man kan köra med inspänning? Bara korta stunder då!

Jag grimaserar och Sushi blundar haha

Helgen ser tyvärr lugn ut, hade sett fram emot lite uteliv!! Well well då hinner jag kanske göra någon nytta här hemma, bland annat så ska detta avklaras:
  • Det ska putsas läder
  • Ett transport/stalltäcke ska lagas
  • Fiona ska skrittas lör & sön
  • Sushi ska motioneras lör & sön
  • Axevalla i morgon, blir nog dock ganska lugnt... "Min" häst har skadat sig :(
Oj kom inte på nått mer men de är säkert tusen saker till + allt jag måste göra som inte är hästrelaterat... Well får väl se fram emot en lite tråkig men välbehövd helg... Jag har lite rolig Fiona uppdatering med att komma med på söndag förresten!

Postar detta efter Axevall i morgon (28/8), tar nästan en timma till innan de går att visa videon och klockan är 00!

Sko sko lilla häst

Fiona blev skodd i morse så va ute på en lång skrittrunda nyss, kommer göra veckosammanfattningar med henne här, inte så roligt att läsa om hur vi skrittar varje dag ;)

Allra skönast är de att rulla sig efter!

Veckans Arnold 33

Måndag: Körde en liten runda på några km, nu börjar han tugga & suga på bettet när man samlar honom lite och söker sig lite neråt emellanåt. Ska köra hem till mig någon dag och se om nån kan filma! Han pinnar på bra fast han fortfarande är en liten tjockis ;) Haha skulle galoppera han för första gången (han är galoppad med sulky för två år sen) och stackarn fatta noll! Han kastade sig iväg och vinglade över vägen i hundra knyck, höll in honom så de gick lite lugnare ett tag...

Tisdag: Va ett helt hav med kossor att gå igenom när jag hämtade han i hagen, mindre kul men som tur va var dom snälla. Körde runt Tolarp och han skötte sig fint, joggade mer än vanligt idag. Tog även en galopp idag och de gick bättre, de gick lite för fort men de gick rakt i alla fall. Med lite träning så ska vi nog få fason på den med ;)

Sammanfattning: Ännu en dålig vecka, har inte riktigt haft ork när jag vet att jag inte kommer hinna med han när skolan börjar. Ska försöka komma iväg i morgon (tisdag) och köra han en sista gång innan skolan.

Degisen

Tömkörning x 2

Idag så byggde jag en tömkörningsbana och började med Sushi. Hon är väldigt vinglig och vill inte riktigt gå igång när jag smackar men det blev lite bättre mot slutet. Hon klev på ordentligt över dom upphöjda cavalettibommarna och lullade på runt slalomen, något vingligt dock ;) Hennes vänstra bakeben är lite svullet, hon har lyckats få ett sår på insidan & ett på utsidan. Tvättade rent och la på lite penicilnsalva och hoppas på att svullnaden ska gå ner.

Sen hämtade jag in Fiona och gjorde samma sak med henne, hon är fortfarande barfota men de går bra i gräspaddocken. Det märktes att hon tyckte de va jätte kul, klev på som bara den. Det märks också att hon är välkörd, går som en klocka den lilla damen :) Hovis kommer och skor henne på tisdag så då vankas de igångsättning igen.
Den lilla lusen sprang ut direkt när jag släppte ut henne igår men då jagade jag in henne igen. Hon pep dock ut efter några minuter igen men då blev jag riktigt förbannad och jagade in henne med hjälp av ett longerspö, sprang och skrek och snärtade bakom henne så att hon sprang in illa kvickt. Sen dess har hon hållt sig!


Bild från förra sommaren, visst ser henne vänster (högra egentligen) hov helknasig ut?!! Haha dit klistrad typ

Gårdagens

Red en sväng barbacka ihop med Emelie & Brava, mest skritt men även lite trav & galopp (!!!). Idag klev damen på som bara den hela vägen till Emelie, blev bara lite orolig två gånger.


Hehe släppte dom på nytt bete där vi har en säng som ska agera hinder, hästarna är dock livrädda för den så min smarta syster la havre på den. Smart va?;)

Tömkörning

Tömkörde Sushi för första gången idag, hon skötte sig och va inget rädd eller ängslig över tömmar osv. Blev inte så mycket arbete av de hela utan vi luffasade mest runt i paddocken för att känna på det. Klev över lite upphöjda bommar i skritt, lite volter osv. Ska lämna tillbaka sadeln jag lånar, eftersom den inte ligger helt hundra vill jag inte chansa och rida runt i den!

Dagdrömmarn ;) Har ingen riktig tömkörningsgjord så tog en vanlig däckel

TävlingarTävla HÄR


Tävla HÄR

Veckans Arnold 32

Måndag: Herrn skötte sig strålande, körde runt Tolarp. Han brukar ligga på så jäkligt i traven men idag tog han de lugnt och fint. Va uppehåll ända tills vi kom till framfartsvägen på hemvägen, jäkla regn...

Tisdag: Idag ville han inte bli fångad med som tur va kom A till min undsättning med en hink godis så vi fick tag i honom! Körde en sväng, gick bra idag också. Han blev lite orolig när de kom två mc men som tur va va vi inte uppe på den vägen då. Håller mig till vägar där bilar mm måste sakta av för att möta oss, känns säkrast till han känns säkrare i trafiken.

Torsdag: Idag va de jätte varmt & skönt, lite flåsigt för herrn istället men de gick bra. Ändrade lite på selen idag så att dragläget stämmer bättre. Tog med en hink med lite godis till hagen så kom han direkt, skönt! Körde några km, han blev lite orolig när de kom en 4hjuling bakom men annars gick det bra.

Sammanfattning: Tre gånger = dåligt

Visst ser de ut som att han har smalnat av? (Från första dagen jag körde)


Gårdagens

Gjorde iordning Sushi igår och promenerade med henne ner till den livsfraliga bron och då gick de mycket bättre. Hon va lite tveksam men jag stannade henne på bron så fick hon stå och titta lite, läskigt när de rinner vatten under. De är inte så att de forsar men de är ganska strömt när de är så mycket vatten som de är nu. Efter bron hoppade jag upp, red lite tempoväxlingar och så fick hon galoppera lite på vägen tillbaka. Omöjligt att sitta ner i den sadeln i nån annan galopp än kort ;)
När vi kom till bron igen så smög hon över utan att stanna, gjorde halt med henne på den igen och visst är de lite läskigt men de ska nog gå bättre & bättre.

Va på Gekås i fredags, de enda hästrelaterade jag snappade åt mig blev två foderhinkar (17 kr st) och en dressyrgjord för 70 kr!

Tävling


Tävla HÄR

Morr...

Våran hovis va här idag och fixade med några hästar så bad han kolla Sushis sadel också. Han sa att han tykte den låg bra, lite långt bak dock men den funkade tillsvidare. Nu är han ju ingen sadlepassare men har hållt på med halvblod länge så tror lite på han i alla fall. Men som sagt så ska vi ta oss till en sadelpassare snarast möjligt!

Red ut en sväng på damen, jag kände dock att jag va på dåligt humör och att inte tålamodet va på topp så skrittade bara på långa tyglar på en skogsväg. Hon blev dock lite knäpp tre gånger och skulle inte gå framåt utan bara jäklas och jag blev arg, vilket inte hjälper, så de va bara att sitta och andas lite och sen fortsätta lugnt och stilla. Våra grannar har en dum collie som har en förmåga att smyga på hästarna, kasta sig efter dom och skälla som fasen. Första gången jag råkade ut för de med Sushi och stackarn blev jätte rädd, blev ganska djupa spår i vägen efter hennes hopp... Blir så trött på dom som äger hunden, vi har sagt till dom några gånger, ska man ha hundar lösa så får man fasen ha pli på dom!!!


Dagens ridpass 11/8-10

Skrittade ut en liten sväng och jobbad lite i paddocken sen. Skrittade, travade & galopperade lite på volt, hon söker sig stadigt neråt men dom där bakbena kommer inte under henne än.

Ska försöka komma iväg på sadelutprovning så snart som mäjligt så att allt klickar åt det hållet. Sen har jag funderat på att ta ut massör/lasring för att släppa på spänningar mm. Sen så utgår vi med bra odds med en sadel som passar och börjar träna. Det är planen men vi får se hur de går :)

Kom tidernas (nästan iaf) skyfall förut så tog in pållarna, verkade dock bli bättre men de va tur att jag tog in dom, har regnat konstant ett bra tag nu! Hatar det här vädret :(Tjockskalle

Åh vilket underbart väder de har vart idag!!! Har hunnit med ganska mycket med hästarna, Axevalla halva dagen, Arnold, klippa nästan hela paddocken & mocka den, mocka i stallet, rida mm. Och lilla Fiona har stannat i hagen hela 2 dagar ;)
Dagens ridtur började med en rejäl backsträcka... Kom väl kanske 5-600 m hemifrån innan de slog tvärstopp med cirka 300 m kvar till bron över kanlen. Sushi blir helgrinig och vägrar gå framåt mer, vänder, småstegrar och har sig. Så det slutade helt enkelt med att jag fick backa henne dom cirka 300 metrarna!!!!!!! Men vi kom i alla fall över bron och tillbaka och begav oss mot hagen för lite smått dressyrarbete. Jobbade på lite halvlånga tyglar i skritt & trav, hon söker sig neråt väldigt fint men utan nått vidare undertramp. Men står i alla fall som reserv för dressyrtränaren i klubben så förhoppningsvis blir de lite träningar i höst. Tänkte kolla om de finns nån plats kvar för allroundtränaren och träna liet för henne kanske. Vad ska ni träna i höst?

SötisarHar hunnit med en ridtur och fixa till hagen till Fiona & C:O.
Skrittade mest, blev lite trav och en mini galopp. Vädret va helt okej, uppehåll men ganska kvalmigt. Hur tycker ni sadeln ser ut att ligga? Lite svårt att se med schabrak under kanske! Haha min syster övertalade mig att klippa manen på henne, jag var emot de men tillsist gav jag med mig och satte saxen i henne. Jäkligt dumt gjort, hon har tjock man så nu är allt jätte ojämnt & kort :( Aja de växer väl ut, tills dess får vi hålla oss hemma haha.
Visst har Fionas man blvit lång?! Den har växt till sig riktigt bra, allt tack vare oljan :)
Nu ska jag åka iväg och plocka ihop lite saker som vi får / bealat billigt för. Några som har gjort sig av med sina hästar så dom hade lite täcken, hängare mm som vi kunde få eller betala en billig peng för. Sen ska jag iväg och köra Arnold!

Tjockis

De senaste dagarna har Fiona insett tjusningen (hmm) med att rymma igen, man hinner knappt släppa ut henne förens hon har smitit. Kan ju dock inte ha henne inne dygnet runt så hon har gått runt lite löst på gården några timmar och betat fritt, bara att titta på hennes mage så ser man det. Jäklar vad hon har svällt! I morgon ska jag försöka mig på att göra en rymningssäker hage, jag menar idag gick hon med mamma & pappas tjurar!!
I morgon ska följandes hinnas med:
  • Rida Sushi
  • Köra Arnold
  • Göra om hagen till Fiona
  • Vara med och hjälpa till på träningshoppning i Vartofta
  • PS. Ska försöka få bloggen lite roligare, ingen vidare fart på hästlivet dock så de är lite svårt. Men lite mer bilder ska jag försöka visa, sånt är alltid kul eller hur?.DS

Veckans Arnold

Tisdag: Körde runt Tolarp idag, det gick super förutom att han blev lite rädd för en mc. Ökade på travsträckorna idag och han tycker de är så himla kul! Eller alltså jag körde lite längre travsträckor, inte körde fortare ;)

Fredag: Va lite stressad idag så körde lite kortare fast intensivare. Har gått bra att fånga han i hagen de sista två gångerna, bara sätta sig på huk en bit ifrån honom så kommer han fram!

Sammanfattning: På tok för lite körning denna vecka!! Ska bättra mig denna vecka som kommer nu + försöka få med kameran

rain

blä usch och fy, vädret suger de bara regnar, jag har inte lust med nått, de är lite motigt just nu och jag vill mest bara sööööööva. vad hittar ni på med hästarna när de är sånt här pissväder? inte så lockade att rida & köra nu :(

dopidamdam

Hittade denna hos Frida så i brist på annat material ;)

När red du senast?
Förut i dag, i eftermiddags närmare bestämt

Vem red du?
Sushilicious

Red du för någon?
Nepp, red en skogssväng med mamma & Molly

Tyckte han/hon att det gick bra?
Jag tyckte de gick bra ja ;)

Har du haft gymkhana någon gång?
Haha ja våran lilla egna ridblubb vi 10 barn hade i byn annordnade en när vi va små, riktigt bra faktiskt!

Hur länge har du ridit?
Började är ja va tre så typ 14 år

Har du någon favorithäst (vilken/vilka)
Fiona kommer alltid ligga mig varmast om hjärtat, Dodde kommer alltid ha en speciell plats och Sushi gillar jag super mycket :)

Har du ridit en shire?
Nepp!

Har du ridit en shettis?
Hehe många gånger, första egna va en shettis

Har du badat med häst?
Nja bara vadat men jag och Sushi ska bada innan sommaren är slut!

Vad är roligast: dressyr/hoppning?
Hoppning!

Vilka är din favoritfärger/tecken?
Älskar svarta hästar med vita tecken eller skimmlar

Har du/haft någon sköt-medryttarhäst?
Näpp bara egna

Har du tävlat?
Ja!

Har du tagit Grönt kort?
Ja!

Vet du hur man lastar?
Haha ja

Har du suttit i en hoppsadel?
Ja!

Har du suttit i en dressyrsadel?
Ja, har en nu

Har du suttit i en westernsadel?
Tror faktiskt inte de

Har du ridit med westerntyglar?
Nja, bara delat mina egna ;)

Har du ridit en travare?
Ja!

Vilken är din favoritras(er)?
Araber r ju läskigt vackra alltså, och inteligenta

Går du på ridskola?
Nepp

Rider du stor häst ofta?
Hela tiden

Har du ridit en häst som är över 170 i manken?
Ja, våtan ardenner va nog cirkus 175

Har du gråtit när du lämnat en häst?
Åh ja, min fina Dodde

Du har ridit en kompis häst någon gång?
japp!

Rider för privattränare/brukar vara med på träningar?
Inte just nu men till hösten så


Sadel

Har fått låna en Stubben dressyr av mammas arbetskompis och den verkar ligga riktigt bra faktiskt :o Fick hem den idag och har testat den och ridit lite i den, superfin & skön. Den låg inte och tryckte på manken som Countyn, på Countyn fck jag in 2,5 finger ungefär och på denna 4 fingrar ungefär. Den låg med ett jämnt tryck, inte för långt bak och inte heller för långt fram. Ska kika lite mer och klämma & känna och visa kort så får ni se, hoppas på att den ligger bra så vi kan rulla igång lite!


Tävlingar igen

Hehe när man inte har råd att köpa nått så kan man ju alltid hoppas att man vinner! De bästa vore ju om nån lottade ut en sadel hehe ;)


Tävla HÄR


Tävla HÄR

Knäckt

knäckt , så kan man beskriva både mig och sadeln just nu. Hade en som kom och tittade på sadel idag och jag va väldigt förväntasfull och hoppades på att hon skulle köpa den. Hon klämmer och känner och verkar tycka om den tills hon upptäcker att bommen är knäckt!!!!! Gud va pinsamt det va, jag hade inte en aning om det. Jag har klämmt och känt på den och inte hittat nått fel men hon satte framvalvet mot låren och så tryckte på bakvalvet och då såg man att de buktade ut.
Jag känner mig dum dels för att hon åkte ganska långt bara för att upptäcka att den va knäckt, något som jag inte hade en aning om :(
Men mest dum känner jag mig för att jag inte visste hur man kollar de och kollade de när jag köpte Sushi. Jag menar här har jag fått med en sadel som jag trodde passade och va hel och den varken passade eller va hel :( Blir så irriterad, jag köpte ju en häst där utrustning skulle ingå för att slippa lägga ut 5-6000 på en sadel men de gick inge vidare... Inte så lätt när man inte vet vad man ska kolla efter men känner mig så dum!!!

Så ja nu har jag i mitt sparkapital till en ny sadel 500 kr istället för 4500 kr, känns så jävla surt och jag vet inte vad jag ska göra! Aja de löser sig väl förhoppningsvis! Mammas arbetskompis hade en stubben dressyr som jag kunde få prova och låna, får nog hem den på onsdag

flugluva


Mamma va snäll och köpte en flughuva åt mig idag för ynka 50 spänn! Dock med öron men de får funka, inte heller så snygg men för 50 spänn är jag mer än nöjd ;) Som ni ser är öronen liiite för stora! Har ni flugluvor på era hästar?

RSS 2.0