Dagens ridpass 28/5-10

Red en stund i paddocken idag med sällskap av Malin & Penny. Dressyrade lite, lite volter, lite tempoväxlingar, ställa hitan & ditan osv. Hon skötte sig fin fint idag och man känner hur hon börjar sätta under sig lite smått. Nu ska vi jobba för muskler så ska nog hela poletten trilla ner så småning om :)
Red ut en liten sväng efter det, travade och tog en lite galopp!
Har inte blvit så mycket ridning den här veckan men de ska de bli ändring på!!

Nicki fölar hos S när dom helst nu :D jätte spännande! så de blir kanske inget axevall i morgon, mindre kul! Men ja fölis är alltid roligt


Fiona 26 & 27 maj

Idag har det inte blivit någon motion, hon får nog dock följa med sen när jag ska promenixa och hämta cykeln.

____________________________________________________________________________________________

Igår tog jag en promenad med henne på cirka 3 km i ett hyfsat skrittempo. Anledningen till dessa promenader är att vi har fått stegräknare i skolan och den som har gått mest får ett pris ;)

____________________________________________________________________________________________

I förrgår körde jag damen en sväng, joggade ganska mycet och så blev det en lite galopp också!

_____________________________________________________________________________________________

Inga speciellt roliga pass att skriva om nu :(


old pic

Dagens ridpass 25/5-10

Vill ni se ett litet klipp från dressyrträningen så kika HÄR, och lämna gärna en kommentar här :)

Idag skrittade jag ut en sväng på damen, eller ja skritt va meningen ;) Hon är lite fjantig när man rider själv (har dock slutat backa) och vill gärna stanna och kolla så då är det bättre att trava så att vi kommer framåt! Sen kom det 10-15 kalvar rusade i en hage brevid och ville kika på Sushi, hon va som tur va lugn och stod och tittade på dom en stund innan hon knallade vidare.

Hon fick för övrigt skon påslagen igen så nu kör vi :)fina pållan

Fiona 24 & 25 maj

Igår körde jag ett litet konditionspass med henne. Skrittade fram som vanligt och joggade sen ca 3 km, hon va inte det minsta anfådd eller svettig efter det. Hon måste ju ha tappat lite eftersom det inte har vart så mycket körning dom senaste veckorna men der känns som att hon har en bra grundkondition. Så ja vi kör på nu och och jobbar för toppkondis!

_______________________________________________________________________________________________

Idag tog jag en promenad med damen på cirka 4-5 km kanske. Skrittade på i ett friskt tempo och lite småtrav! Så länge jag tänker framåt och går motiverat så är hon på men när jag sackar lite då blir hon lat, men ja det r ju för att jag segar, hon är ju inte dum ;)

Förresten så har oljorna kommit så ska nog hämta ut dom på torsdag!Veckan som varit (20)

FIONA

Måndag: Ingen tid
Tisdag: Körde henne en liten runda i skritt & trav
Onsdag: Kommer inte ihåg om jag körde henne eller inte...
Torsdag: Ingen tid
Fredag: Ingen tid
Lördag: Ingen tid (va på Axevall och körde puppelina vilket gick toppen! nicki fölar vilken dag som helst!!)
Söndag: Körde henne en runda med blandat grus, gräs & asfalt på cirka 6 km. Växlade mellan alla tre galna gångarter!

Ännu en usel vecka, som dom sista :( Vart mycket andra saker den veckan men det ska ju inte hon få lida för egntligen... Men nu SKA jag sätta igång henne ordentligt igen!! Ett av mina mål sommaren -10 är att tävla henne så nu får vi ju fasen sätta fart...

SUSHI

Måndag: Vår första dressyrträning och den gick bättre än förväntat!
Tisdag: Skrittade henne en runda
Onsdag: Kommer inte ihåg om jag red...
Torsdag: Ingen tid
Fredag: Ingen tid
Lördag: Ingen tid
Söndag: Red ihop med Emelie & Brava, skit härligt tills Sushi tappar en sko... Hon blev skodd i onsdags... Aja hovis kommer i morgon och slår på en ny som tur va! Hela den kvällen va kaosig här

Vår första träning är avklarad och jag är väldigt nöjd :) Dåligt med motion här med men nu kommer vi igen!

Får se om jag får med videon här nu då! Vi har mycket kvar men det går åt rätt håll i alla fall :) Vet inte vad det är med min sits, den ser så ansträngd ut?! Och så måste jag RÄTA PÅ MIG!!! När jag hade underbara Dodde och hans skitsadel va ju stolsisten enorm så det kanske sitter i?!

Hittar inte hur man laddar upp videoinlägg från Vimeo, någon som vet??!

Tävlingtävla HÄR

Jag lever!

Oaktiv är bara förnamnet... Vet inte vad som har hänt den här veckan?! Den har gått i raketfart som vanligt och jag har haft ovanligt mycket utöver hästarna att göra / hitta på så dom har blvit lite lidande :( Har dock inte uppdaterat bra heller så det kommer en veckosammanfattning sen.
Fiona ska köras idag & Sushi ska ridas, punkt slut!

Tävling


Tävla HÄR

Fionas olja

Fick en förfrågan om vad det var för olja jag skulle prova på Fiona så tänkte dra det i ett inlägg om någon mer skulle vara intresserad!

Jag har beställt från Crearome.se och har då beställt Neem olja & Tistel. Dom finns under Webbutik -> Vegetabilisk matolja samt Vegetabiliskt olja. 100 ml Neem olja kostar 105 kr och en liter Tistel raffinerad kostar 105 kr.

För blandningen behövs en dl Neem olja och nio dl Tistel som man då alltså rör ihop till en 1 liters olja.

Sen häller man i den i manen & svansen med jämna mellanrum, vad jag har hört så blir det inte så oljigt & kladdigt som man tror. Jag vet inte om en 1 liters blandning räcker hela exemperioden så det återstå att se.

Jag har blivit tipsad om denna genom körklubben av en tjej som har en nordis med exem. Hennes häst brukade klia av sig all man men när hon använde det här så behöll hon inprincip allt. Hennes häst var överkänslig för knott & det är Fiona med så jag vet inte om det funkar om dom är överkänsliga mot solen.

Får se om det funkar på Fiona för det är ju väldigt inviduellt vad som funkar från häst till häst men jag tycker absolut att det är värt att prova. Ni ska få en utvärdering när jag testat den, beställde igår så produkterna kommer nog någon dag i veckan.


Bilden är lånad från hemsidan!

Dagens körpass 18/5-10

Idag körde jag Fiona en liten runda på 4 km eller något, skirttade & travade bara. Hon gjorde tre galna hopp för ingenting, knashäst!
Sen fick hon komma in efter det (vid 19 någon gång) för hon börjar få sånt bekymmer av knotten! Ska beställa hem två olika sorters olja nu som man ska böanda ihop och hälla på så kan det funka mot exemt! En från körklubben gjorde det på sin nordis och hon hade kvar all sin man efter sommaren och hon brukade skubba bort allt. Så jag hoppas att det funkar lika bra på Fiona :) Det är ju dock väldigt inviduellt så vi får väl se!

__________________________________________________________________________________

sen skrittade jag Sushi tre km eller något, gjorde nog gott med en genomkörare igår för idag va hon mycket mjukar i sina sidor! Har kikat på filmerna sen igår och jag tittade inte ner så mycket som jag brukar men jag satt ändå inte helt rakt. Måste komma bak med axlarna, tränade på det lite idag och då blev hela sitsen mycket bättre!
Damen blev äntligen rundskodd idag! Hovisen fick dock inte på skorna som dom fd ägarna skickad med vilket oroar mig lite. Dom sa att hon behövde verkas ner till den storlken för att hovarna skulle hålla sig fina men vår hovis sa att det va omöjligt... Får hoppas att detta blir bra i alla fall!

BLIR TYVÄRR INGA BILDER JUST NU FÖR BREDBANDET SPÅRARA UR SÅ ALLT TAR TUSEN ÅR!!

Dressyrträning med Sushi!

Idag har jag & Sushi tränat för första gången, dressyr, och det gick toppen :)

Lugn som en filbunke när vi kom fram och skötte sig fin fint under passet. Övade mycket övergångar, att ställa & böja och lite mer smått och gott. Hon gick riktigt fint emallanåt och jag kände ryggfileérna arbeta! Så nu ska vi bara jobba på med övergångar och sånt för att stärka ryggen.

Annica Lindström tränade jag för och hon är bra tycker jag, pratar mycket och ger beröm och säger när man gör fel direkt.

Alla tummar upp idag :)

Filmer kommer kanske sen!

Snart bär det av på träning!

Emelie skulle tränat dressyr på Brava idag men kunde inte åka för hon hade massa att göra i skolan så jag fick ta hennes plats :) Är dödligt nervös!
Sushi är ju barfota nu tyvärr men det är ju mjukt i ridhuset så det borde funka fin fint!
Ni får höra hur det har gått senare, om jag överlever ;)

Dagens körpass 16/5-10

Idag körde jag Fiona bort till containern med återvinning, så miljövänligt det kan bli ^^

Sen när vi kom hem igen så körde vi ner material till mitt och Sushis kommande ridpass, blev två vändor. Så idag har vi gjort en del nytta samtidigt som vi har klättrat lite & busat omkring!
Det här hindret kravlade jag & sushi oss över häromdagensötaste bebisarna

Dagens ridpass 13/5-10

Idag har jag hoppat lite med Sushi! Provade en annan sadel på henne idag, en Hubertus som vi hade hemma och den verkar ligga hyfsat bra. Den lättar dock lite i bak... Hoppade i alla fall i den idag.

Började med att skritta fram henne ute och red sen lite i paddocken. Skrittade och travade på volt, serpentiner mm och hon är fortfarande stel i sin vänstra sida. Men det gick bättre idag än vad det brukar göra :) Jag försökte tänka på att sträcka på mig och inte vinkla ner händerna men nja det gick väl sådär!

Malin hade satt upp ett hinder på ett gärde brevid som vi hoppade på, började med ca 50 och kom upp till 110 tillslut! Först gången jag hoppar "på riktigt" med henne, har ju bara skuttat i skogen förut, och det gick väl helt okej. Vissa språng blev riktigt bra när jag tänkte mig för och hängde med ordentligt. Men hon skötte sig hela tiden, va lugn men sög ändå tag i hindret ordentligt. Men vi ska jobba på lite lägre höjder tills jag får in tekniken ordentligt igen ;)


Dagens körpass 13/5-10

Körde Fiompan en sväng med vovven på släp idag. Hon fick sig en rejäl borst först och så stod jag och drog loss en himla massa hår från hennes huvud, det lossnar ju hur mycket som helst och man kan ju inte sluta!

Körde en runda på 6-7 km och skrittade & joggade mest men galopperade även en liten bit. Hon va ganska pigg idag och ville inte riktigt lyssna, busan!

Nästa lördag är det dags för körträning igen, får se hur det går med tanke på att hon är som hon är i munnen för tillfället


albin & fiona för några år sedan :)

Klippbomb

Sushi är numera friserad!


Före
Under


Efter

Tjusigt va? :) Hon har väldigt tjock man det är därför det ser lite fluffigt ut ;) Det är min godaste vän emelie som har gjort detta mästerverk! En liten tjuvkik på vårt nya fina stall ser ni i bakgrunden, dock står inte mina godingar där!

bonusbilder


Tävling!


Tävla HÄR

Dagens ridpass 11/5-10

Red ut en lång sväng med Emelie & Brava idag, vi va ute i tre timmar!! En jätte härlig runda som har det mesta, skog, grusväg, skogsväg, gärden, hinder, backar och ja lite smått & gott :)

Mötte hela sju älgar! Eller ja mötte & mötte är väl att överdriva, såg sju älgar. Två stycken va typ bara 20m ifrån oss och började lunka efter oss när vi skrittade förbi! Skönt att ha älgsäkra hästar ;)

Och så hände det något skit konstigt... Emelie påstod att det hängde en tavla mitt ute i skogen när dom red hem i måndags så vi red den vägen. När dom red där i måndags hängde tavlan på ett litet träd och nu stod den lutad mot trädet!! Vi fattar noll och blev as skraja, vem skulle hänga en tavla mitt i skogen??!!! Dessutom så påstår emelie att de va en gubbe på tavlan i måndags men de fanns då ingen gubbe på den idag. SKIT LÄSKIGT!!!!! Finns säkert någon naturlig förklaring men mja jag håller mig nog ifrån den vägen ett tag ;)

Åter till ridturen, vi galopperade lite mer idag och i ett lite snabbare tempo än vanligt, härligt härligt!


Dagens ridpass 10/2-10

Idag red jag lite dressyr på Sushi på ett gärde, gick hyfsat bra! Lite svårt när man inte har en ridbana att rida runt på, lättare att rida olika vägar då med mera. Hon söker sig neråt väldigt bra men jag får inte riktigt med bakvagnen. Ska nog förhoppningsvis dressyrträna med henne på måndag och då hoppas jag att jag hittar rätt knappar, hon kan ju men det gäller ju att jag gör rätt med!
Men usch och fy på mig, jag sitter och tittar ner 95 % av tiden jag rider = dålig sits! Hela jag faller framåt och allt blir pannkaka... Sen mina händer har jag inte hundra koll på heller, så som sagt en träning är välbehövlig! Men alla dessa småsaker i min sists kan jag sitta och påminna mig själv omDagens körpass 10/2-09

Idag så äntligen blev det en körtur!! Ny vecka och nya tag :)
Hämtade henne i hagen och då va hon gosig (!! brukar hon inte va) , jag satte mig på huk hos henne och då stod hon och blåste mig i ansiktet en lång stund! tills jag pussade henne då övergick hon till gräset igen ;)
Körde en liten runda och skrittade & travade mest, galopperade lite också men i ett lugnt tempo. Kom och tänka på att det kanske är därför hon har blivit värre i munnen, att jag har "fläng" (snabb) galopperat henne mest och mja det är ju bra för kondisen men inte lika bra för lydnaden!
Hon va i alla fall riktigt lugn & fin idag, trodde hon skulle vara galen men icke!


Fiona i ponnygalopp för x-antal år sedan, hon vann över dom små smäckra shettisarna ;)

Dagens ridpass 9/5-10

Idag red jag ut med Malin & Penny, Emelie & Brava och Lovisa & Bell och så plockade vi upp Reginga & Chrissty på vägen. Red en lång och härlig väg med mycket inbjudan till trav & galopp :) Jobbade henne lite på volten på ett gärde och hon är så stel i sin vänstra sida, blir dressyr hemma i morgon med inrktning lösgörande! Blev även några små skutt över stockar mm :)

Den 20 maj är det terrängträning på Sämsholm och jag funderar starkt på att vara med, om det går i dressyrsadeln...


syster som fotat!

Funktionär dags...

... var det visst idag! Mamma började gapa på mig vid 09 och frågade om jag inte skulle vara funktionär i Vartofta idag, ooooops! Skulle vara där 08.30 men hade helt förträngt att det var idag så de va bara att kasta i sig en macka och sätta sig på moppen.
Trodde att de va ponnytävling men när jag kom närmare tänkte jag *fasen vilka stora ponnys* och insåg ganska snabbt att de va regional tävling för häst ;) Såg Matilda aka Showjumper, roligt att se henne rida live! Var dock för feg för att heja ;) Aja det var i alla fall väldigt mycket fina hästar med och duktiga ryttare så dagen gick hyfsat snabbt!

sen hem och rida Sushi och göra stallet och bädda ner dom små liven!

Dagens ridpass 8/5-10

Red ut en ganska lång sväng med emelie & brava idag i regnet! Skrittade mest idag men de blev några små härliga galopper & en del trav med. Är så nöjd med fina tösen!
En av Sushis förra ägare har hittat till mig blogg av en slump (tror jag iaf?!) och har skrivit jätte långt inlägg på sin blogg om henne. Jätte roligt att läsa & blev tom lite rörd! Verkligen en toppen häst jag fått tag i!


Fiona, fiona, lilla fiona

Usch vet inte vad jag ska ta mig till med lillan! :( Allt är motigt med henne just nu *munnen krånglar *lagserien är inställd för Vartoftas del *jag har tappat all inspiration & motivation

  • Har vart problem med hennes mun förut så att vi har fått åka ner till Ylva Rubin och åtgärda det. Verkar vara dags igen nu eftersom att hon har bärjat krångla så stackarn. Denna åtgärdning går på runt 2000 kr plus resa ner till ja nästan Falkenberg. Jag har precis dessa två tusen men dom va tänkta till ett Ullaredsbesök egentligen... Har inprincip inte köpt något till mig själv sen i december och ja de börjar bli tunnt med kläder nu! Men ja jag får väl helt enkelt leva jäkligt snålt ett bra tag till, hennes välbefinnande går ju före mina behov!
  • Fick ett mail häromdagen där det stod att Vartota har dragit tillbaka sin laganmälan pga att de va för få som kunde på tävingstillfällena. Blir faktiskt lite förbannad... Vi fick reda på tävlingsdatumena två dagar före sista anmälningsdagen för första tävlingen. Men hallå det var redan april och många av sommarens lite större planer är redan inbokade... Som en tävling har dom lagt på en Falsterbodag, hmm... Så mja de går att starta på lagtävlingarna än då fast invidiuellt då vid mån av plats, dom platserna brukar vara fem stycken. Det finns ju såklart andra tävlingar att starta men anmälningsavgifterna dit är 2-3 gånger dyrare...
  • Allt detta har gjort att jag har förlorat all inspiration & motivation, för tillfället känner jag inprincip varför köra när vi inte akn tävla?! Tävlingen har vart en stor mortot faktiskt. Men de är ju inte fionas fel att det blev inställt så hon ska ju motioneras som vanligt men som sagt NOLL MOTIVATION eller INSPIRATION!!! HELP???!!!!

big heart

Dagens ridpass 6/5-10

Red ut en sväng med emelie & brava idag :) Red mest i skogen och på skogvägar, underbart! Hittade lite roliga stockar att hoppa över vilket var väldigt uppskattat från båda hästarnas sidor. Måste dock sätta på sushi en martingal när jag är ute och rider med andra, huvudet flyger väldigt mycket upp och ner när vi ska galoppa ;) Men hon lyssnar och sköter sig i alla fall!


busbild från förra veckan :)


Inget fel på vigheten!

frååååågor

1. Vem är du? Jenny the girl
2. Är du självständig? Mja det kan man väl säga
3. Personlighet: snäll, omtänksám, rolig (tycker jag iaf!!!), ärlig
4. E-post: jjennnyy@hotmail.com
5. Stjärntecken: vädur
6. Jag kommer från: jäla, en liten by utanför Faölöping
7. Jag bor: Jäla
8. Mentalitet: stencool & lugn (förutom när jag får hysteriska anfall)
9. Civilstatus: singel
10. Spel? neger & president
11. Mac eller PC? PC
12. 1024*768 eller 800*600? va?!
13. Internet Explorer eller Netscape? Mozilla
14. Din bästa egenskap: jag är lugn, stressar inte upp mig i onödan eller blir inte arg & baggig i onödan
15. Din sämsta egenskap: pratar väääldigt mycket, som ränneskit ur munnen när jag kommer igång
16. Husdjur: Två hästar, en katt & sju marsvin
17. Familj: Mamma, pappa, storebror & lillasyster
18. Kroppsdel du har mest nytta av? Benen, det man inte har i huvudet får man ha i benen...
19. Kroppsdel du tycker bäst om: ögonen i think
20. Jag sover: så mkt jag får & kan
21. Djur jag är lik: höna kanske?!
22. Tror du på något? saker blir vad man gör dom till
23. Frisyr: lite längre än till azlarna & snelugg
24. Hårfärg: Ljusblond.
25. Ögonfärg: blåa som havet då va
26. Längd: 175 cm
27. Jeansstorlek: 28 x 32 tror jag
28. Skostorlek: 40-41
29. Gillar: djur, människor, festa, kompisar, familj, mat, godis
30. Ogillar: egoistiska personer och personer som uttråkar mig...
31. Favoritmat: tacos maybe
32. Favoritglass: ngt med choklad
33. Favoritdessert: CHOKLADPUDDING
34. Favoritpizza: kebabb med pommes & sallad
35. Favoritdryck: Fanta
36. Gillar du godis? YES
37. Isåfall vilken sort? Allt men favvon är choklad
38. Min favoritdrink(ar): blä för sprit, de ska va bärs
39. Min favoritfilm: hmm svårt finns många bra
40. Min favoritdag: Fredag
41. Mitt favoritklädesplagg: klänning & heeals
42. Min favoritbok: Svårt, Edies dagbok kanske?
43. Min favoritmusik: blandat
44. Min favoritlukt: häst, hehe näe men vet inte riktigt
45. Min favoritblomma/planta? någon som inte behöver vatten
46. Öl eller vin? Öl
47. Liknar du en kändis?nja har fåtthöra att jag likanr henne i Kill Bill, vet inte hur hon ser utså kan inte uttala mig!!!
48Senast köpta skiva: vet inte, fick takida i julklapp iaf
49. Senast film på bio: minns inte, harry potter kanske? är typ aldrig på bio
50. Bästa låten i världen: dont know
51. Senast lästa bok: Löftet
52. Favoritförfattare: svåris
53. Skriver du dagbok? faktiskt, en mkt privat en
54. Bästa årstiden: Sommar
55. Älsklingsfärg: grön
56. Skulle aldrig ta på dig: turban
57. Vad ville du bli när du var liten? kommer inte ihåg?! frislör kanske...
58. Blev du det? hahahahah nej
59. Brinner för: saker som får mig att må bra
61. Katt eller hund? hund
62. Har du nån nojja? nje
63. Fobier? nja, gillar inte stora spindlar men vem gör de?!!!!
64. Deppig eller glad? glad utåt
65. Politiskt insatt? inte de minsta
66. Värdesätter du ärlighet? oyes
67. Brukar du dra vita lögner? nja ibland kanske
68. Är det ok med vita lögner? oftast ja
69. Känner du en mytoman? känner och känner vet några i min omgivning
70. Tycker du bäst om film på bio eller hemma? hemma med en mysig person , tack
71. Skulle du kunna tänka dig att bo utomlands? mja ett tag iaf
72. Hur tidigt stiger du upp? kl 6
73. Är det bra eller dåligt? sugit
74. Vem/vilka vet mest om dig? jag självmen annars emelie
75. Gillar du att slåss? ja är ganska brutal av mig, fast inte hårt då
76. Vad har du på dig just nu? jeans & en marin ´tröja med öppen rygg
77. Vad ska du göra ikväll? rida ihop med emelie
78. När var du senast riktigt full? blir jag inte, fast senast oktober 08 
79. Är du seriös? NEJ
80. Hur många väskor äger du? 5-10 stycken maybe
81. Hur många bilar har du/din familj: tre
82. Hur många biologiska syskon har du? två
83. Isåfall, vad heter de? Johan & Malin
84. Hur många timmar sover du per natt? I snitt 6
85. Vem är snyggast i världen? måååånga
86. Vad är du allergisk mot? kiwi
87. Ska du duscha idag? troligen ja
88. Vad är det för veckodag? torsdag
89. Vad är det för datum idag? 6 maj.
90. Vad gör du nästa år? skolan och lite mer smått & gott
91. Är du likgiltig? nja
92. Hårdrocck eller synth? nada
93. Är du uppväxt i stan eller på landet? Landet
94. Har du utländska föräldrar? nepp
95. Gillar du att laga mat? japp.
96. Märkeskläder eller secondhand? beror på, har inte råd med ssvindyra men köper vad jag hittar, oftast billigt men inte sh!
97. Hur många par skor har du? 5-10 st
98. Fixa håret eller fixa makeupen? maken
99. Vem är snällast just nu? jag
100. Var har du ont? foten


Sushi 3 & 4 maj

I måndags red jag henne lite i paddocken, eller ja jag bärjade med att skritta ut. Det tog oss 10-15 min att komma över bron över kanalen. Hon blåvägrade att gå över och höll bara på att backa & bagga. Tillslut så backade jag henne över bron och då vände hon självmant efter halva och gick över :) Duktig pålla!

Sen så red jag lite i paddocken och travde över cavaletti och skuttade över nra små stockhinder, inte det lättaste att hoppa i en dressyrsadel!

I tisdags så red jag ut på henne själv. Efter cirka 100 m började hon med sitt backande igen men efter ett tag så backade jag henne förbi "faran" och sen så gick det bra. Gick genom den "läskiga" byn och red ner vid Rykeskogen. Klättade inne i härliga skogbackr där och klev över stock & sten! Mycket uppskattat :)
Tror att hon börjar backa och ha sig n'r hon ser något "farligt" eller så är det bara för att testa mig! Aja det går väl över :)

Idag blir det nog ingen ridning med tanke på US mötet!


Fiona 3 & 4 maj 2010

Hinner ju inte uppdatera längre!!

I måndags kommer inte ihåg vart jag körde henne ?! Herregud jag är glömsk, kommer med uppdatering när mitt minne klarnat!!!

I tisdags så tömkörde jag bara Fiona nån km, klättrade lite och försökte oss på sidföranderörelser utan bra resultat. Det är inget vi har jobbat med förut så Fiona förstog inte riktigt + att hon är så himla bråkig i munnen nu. Blir väl så att jag får ta mina 2000 kr som jag tänkt ha till Ullared och lägga på ett tandläkarbesök till Fiona istället. Livet med häst är inte alltid en dans på rosor!

Idag så blir det nog ingen motion, ska på US möte i Vartofta :)


God kväll 2/5-10

Hej på er!
Började hästdagen med att ta en härlig tur på Sushi med lite trevligt sällskap. Sen kom mina små kusiner hit och fikade och red en lite sväng på Fiona. Hon är inte särskilt barnvänlig när hon har sån här bra kondis ;) så länge man bara skrittar framåt går det bra men hon är väldigt pigg och lite grining mo dom stackars barnen. Samtidigt som hon skiter fullständigt i att dom gapar & skriker och springer omkring. Såhon har haft tre passagerare idag , en sjuåring, en femåring och en 1½ åring :)
sen har jag gjort stallet och planterat lite blommor i en blomlåda på väggen på stallet, tjusigt så!
Hoppas ni har haft en bra dag!

Dagens ridpass 2/5-10

Idag tog jag det första riktiga ridpasset på Sushi tillsammans med min lillasyster och hennes nya häst + emelie & brava. Red en ganska lång runda, över en mil men i ganska lugnt tempo. Växlande underlag grus, asfalt, skogsväg, gärde mm och växlade gångarter ;)

Galopperade både först., mitten och sist och hon skötte sig super! Blev lite busig när hon skulle vara sist men lyssnar jätte bra! Så jäkla härlig känsla att sitta och galoppera i ett lugnt och fint tempo och känna glädjen genom min fina pålla.

Hoppade även några språng, lite olika skoghinder som dök upp på vägen, och de va så jäkla härligt!

Mötte traktorer, bilar, kor, får, höns mm men alla hästarna va stencoola!

Det här känns så jäkla bra!


Haha vi ser helt skeva ut

fina tösen

Tävlingar!


Tävla HÄR


Tävla HÄR

Dagens ridpass 1/5-10: backen i

idag tog jag premiärturen på sushi :) skrittade på friskt och framåt men sen helt plötsligt stannade hon och började backa, skänklade lite men då backade hon bara mer. Men efter ett tag gick hon på igen fast bara tills nästa korsning där hon började lika dant igen. Den här gången satt jag dock bara där med långa tyglar utan att göra något och då slutade hon ganska snabbt. Höll på så några gånger men sen fick hon fart och skrittade på. Gäller bara att vara lugn, lite svårt dock när man vet att hon snart backar in i en taggtråd! Men men de gick bra i alla fall, antar att hon bara testar mig lite ;)
Inga super bilder än men ni får två halvdana ;)Tidernas dressyrsadel (lär bli svårt att hoppa i den) + michelingubbe + förstora ridstövlar

Dagens körpass 1/5-10

Fiona har börjat rymma igen vilket gör att hon har stått i boxen hela dagen = mycket energi. Körde henne en runda på 7-8 km med mixad skritt, trav & galopp, damen ville dock mest bara galoppa hela tiden... Hon har för övrigt fått sommarpäls nu typ :) skönt så skönt!som ni ser är hon lite fläckig... och lite skrap-galen

Dagens jobb 1/5-10

Va på Axevall idag och körde :) Gick jätte bra! Körde lite längre idag, först två varv på skogsbanan + 3 varv på unghästbanan + 1 varv på skogbanan och sen in och vila. Ut efter ca 30 min och 1 varv på skogsbanan + 2 varv på unghästbanan + skogsbanan/rakbakan upp till stora banan och sen ut på den stora banan och köra fyra varv. Allt detta i olika tempon. Inte lätt för er att fatta men skriver det mest för min egen skull ;)

RSS 2.0